25 november 2009

Hur är det nu ??!


Nu är det bråda dagar... För alla som tror på tomten. Hur många brev ska man behöva skriva för ens önskningar ska slå in? Det är frågan det. Som man inte har svaret på förren allt är över.
Här hemma är det nya brev till Nordpolen varje dag. Och det är stiligt värre. Även självaste jultomten måste ju gilla att få brev med glittriga hästar och hundvalpar ?!
Det verkar inte bekomma avsändaren att lillebror redan har berättat: Tomten finns inte, det är bara någon som är utklädd. Ingenting är på riktigt.
Det är förstås därför lillebrorsan inte har anammat hela nisse-ser-allt-hysterin i år... Men stora syrran vet såklart bättre. I ett av breven bad hon tomten att låta hennes lillebrorsa få julklappar ändå, trots att han faktiskt har varit rätt så dum...

24 november 2009

Snälla tomten...?


Leica + Hermès = det finns kameror och så finns det ju ... åhhhh!


Uppdatering: Jag fick mail från tomten... Läs här. Ouups...

lmnop


Ännu ett bra magasin att läsa. Bara sådär. Inget spring till affären, kostar inga pengar och bara en massa skön läsning. Kan det bli mer soft? Nytt nummer ute nu. Klicka på bilden och ladda.
Ps. Ni måste kolla in butiken Caramel i Tokyo. Grym!

En himla bra adventskalender


Såklart ska vi ha en adventskalender på Mokkasin! Och vi tjuvstartar idag! Det är ju ändå snart december...
Idag och fram till på lördag den 28 november sänker vi priset på våra superfina saccosäckar från Cocoon Couture.
Allra finaste julklappen! Vi lovar att det blir favoritplatsen i många år för en liten kompis därhemma!

Nu 995:- ( ord.pris 1195:- )

Håll koll här på bloggen efter sköna adventserbjudanden!

22 november 2009

Heja mini rodini!


Inte nog med att Mokkasin har sin egen mini rodini avdelning ;-)
Nu öppnar Årets barnmärke egen butik på NK. Himlans flott tycker vi!

Klicka på NK-loggan och läs mer om varuhusets nya barnsatsning.

20 november 2009

20 sekunder av buller och bång


Okej alla barn?! Idag väsnas vi i 20 sekunder för alla barns rättigheter. Om ni vill förstås. Och kom ihåg 20 sekunder var det ;-)
Barnkonventionen fyller 20 år idag. Läs mer här.

19 november 2009

Mera kalenderMokkasin har vi plockat fram en massa små saker som passar i kalendern.
Och ett tips: Vi har finfina papperskalendrar med glitter och änglar och tomtar. Fast utan choklad.

Snart advent
Adventskalender. 24 små paket vardera till mig och mina systrar som hängde där på väggen 1:a december. Av ren nostalgi har jag gjort detsamma. Det var ju så mysigt!
Men i år... 4 x 24 = 96 paket, huga! Så det är dags för nya traditioner här hemma, frågan är bara hur?!

18 november 2009

We like this!


Det här är superduperkul! Favvomärket på Mokkasin har vunnit finfint pris! Och vi förstår varför. Kläderna är grymma och höstens kollektion slår det mesta.
Grattis mini rodini, det är ni väl värda!
Läs mer här.
Bild Karolina Henke/mama

17 november 2009

Kvällsöppet på Mokkasin!


Idag har vi öppet mellan 10-13. Sen blir det tyvärr eftermiddagsstängt. Men istället håller vi öppet mellan 17-20 ikväll!

Tjugofyra

Vissa skulle kanske kalla det mani. Fast jag hade bara väldigt kul. En bunt med finaste papperet blev nästa veckas skyltidé på Mokkasin.

16 november 2009

Lite si och så den här veckan...

Den här veckan kan vi inte lova att Mokkasin håller öppet enligt ordinarie öppettider. Tisdag, onsdag och fredag rekommenderar vi att ni slår en signal (T:53100) innan om ni vill vara på den allra säkraste sidan att vi finns där. Vi kommer att vara där men kanske måste öppna lite senare, stänga lite tidigare eller åka iväg en stund. Bloggen uppdateras dagligen för mer exakta tider. Och en liten lapp på dörren visar vad som gäller just då.
Vi hoppas det går bra, för den här gången!

Bilden är lånad från ett magasin man blir lite gladare av.
Papier Maché från Australien.

15 november 2009

Saturnus i vårt vardagsrum

Kalasdagar = bloggpaus. Ses imorgon!

12 november 2009

Brands 3


Freoli. Ännu ett danskt märke på Mokkasin. Vi gillar danska kläder, så är det bara. Freoli är ett välkänt märke i Danmark där det har funnits i massor av år. Ni har fått några fina smakprov ur höstens kollektion men inte så många plagg har det varit. Det är typiskt danskt igen med en skön mix av färger och mönster. Tonvikt på finfina detaljer som klädda knappar, insydda veck och broderier. Kjolar och klänningar med flera lager tyg.

För alla er som har undrat om julkollektionen från Freoli. Nu finns den hemma på Mokkasin och kors i taket, klänningarna har priser också! Däremot så har vi inte hunnit hängt upp allt men fråga oss, vi visar så gärna! Kläderna är bedårande och passar för vinterns alla kalas! Och för resten av årets dagar med för den delen!

11 november 2009

my parents were awesome

Det här var ju bara så fint!
Ni måste bara kolla bloggen My Parents Were Awesome.
All världens människor har skickat in bilder på sina föräldrar som unga. Hur fin idé är inte det?!

10 november 2009

We like!En väldigt fin julklapp (och en toppenpresent vid dop och namngivning) är våra supergosiga saccosäckar från Cocoon Couture. Ursöt i barnets rum och garanterat favoritplatsen i många år framöver. Det är väl lycka att mysa i en stor mjuk kudde?
Nu har vi flera olika motiv på Mokkasin. Varje säck är unik i sitt slag då varje figur är handsydd.
Och i samma veva som saccosäckarna damp ner så fylldes lagret med nya tygsäckar. Perfekta för små och stora resor. Eller som förvaring i barnets rum. Den gröna säcken med den prickiga kaninen tog slut innan vi hade hunnit öppna Mokkasin ;-) Nu finns den alltså igen men den är poppis. En endaste finns kvar!

Edholm Ullenius

På Mokkasin är vi väldigt förtjusta i det som Sissi Edholm och Lisa Ullenius tar sig för. Det är ju ingen nyhet i och för sig. Deras läsa och räkna tavlor har fortfarande hedersplats i butiken. De stora tavlorna passar utmärkt i ett barnrum. De enkla formspråket och de starka färgerna inbjuder verkligen barnen till att studera de där krumelurerna som kallas bokstäver. Och många fina prickar att räkna innan man somnar...

Psst! Trycken passar perfekt i Ikeas ramar.


Först var det Isig, sen var det Kallt. Och i år heter Ikeas julserie Snöa. Av Edholm Ullenius.
Och för Unicefs julbutik ännu ett fint tryck Hjärtats träd.

Samma tjejer har gjort en alldeles prima liten ABC-bok. Som passar lika bra till de allra minsta som till större barn. Det är någonting med färgerna och formspråket som gör att till och med en liten tvååring känner sig redo för bokstavsträning ;-). Till skillnad från många andra bokstavsböcker är här avskalat och rent med en stor versal i starka färger, en på varje sida. De fina små figurerna och den finurliga texten är en trevlig bonus. Finns på Mokkasin.


Bilder lånade från Edholm Ullenius, Ikea pressbild, Unicef.

08 november 2009

Önskeboken

Nu har vi den! Önskeboken!
Kan flotta varuhus så kan väl Mokkasin?

Kom in till oss och skriv ner dina önskningar. Inför dopet, namnfesten, födelsedagen, jul eller någon annan stund som är värd små eller stora önskningar. Tipsa vänner och familj att dina önskningar finns i säkert förvar i en prickig bok med rosett. På Mokkasin.

07 november 2009


Bild från Deb MacLean och Busy Being Fabulous.

Pssst!!


Idag är sista dagen för det här.

05 november 2009

Den kallas Jum Jum


Snart har vi nya finfina saker på Mokkasin från duktiga formgivaren Anna Boye som gör gladaste illustrationerna.
Och de är söta också, som socker.
Kort och små brickor på väg. Kolla Annas
blogg så får ni en liten tjuvtitt.

Bild lånad från by ANNA BOYE.

Ännu en dag att fira!


På söndag är det Fars Dag. Vi har den allra bästa presenten på Mokkasin !
Säg den pappa som inte gillar att bygga med Mekano? Och säg det barn som inte vill vara med när pappa svänger ihop en robot?

En riktig klassiker. Och en himla rolig sak att göra tillsammans.

Finns på Mokkasin för 325 kronor.

:-)


Vi kan pusta ut. Papegojan kom hem inatt. Det är förmodligen inte en endaste granne som inte har hållt ögonen öppna efter den försvunna Petshop-papegojan. Skönt att ordningen är återställd.

04 november 2009

Så kom den då


Första snön. Alltid lika magiskt. Fast det är vått, kallt och blåser så är det fint. I alla fall när den virvlar i luften. Barnen tycker alltid att snön är fin. Helt plötsligt vill ingen vara inomhus. Överdragsbrallor blev just idag så himla bra att ha. Snöbollarna ska in i bilen och sen in i frysen, vi måste spara dem! Kolla själv hur fina de är!
Och sen vid middagen önskar de bara en sak:

Imorgon kan vi åka pulka till dagis!
Njaaa, säger jag.
Men vi kan åka den med ratt! Den som styr!
Alltså det kanske...
Jaaa! Snowracern! Den tar vi! Vi kan sitta allihopa på den! Jag styr först, sen styr du!
Det är inte alldeles säkert att det kommer att finnas så mycket snö att ni...
Kolla, kolla där mot lyktan! Det snöar massor mamma, det är snöstorm!

Och innan rullgardinen dras ner:
Mamma, har du tagit fram snowracern? Och om du inte hittar den tar vi pulkan. Det är väl snö imorgon, mamma??

Om vi önskar tillräckligt mycket så kanske det ser ut som på bilden i morgon bitti. Detta var dock inte första snön. Men den andra.

Uppdatering: Jovars, lite vitt och frostigt var det allt när barnen rusade till fönsterna imorse. YES! Vi kan åka! Att det inte gick fick jag försöka intyga hundra gånger. Då satte nästa akuta tjat in. JULEN! Nu måste det ju vara jul väldigt snart? När är det julafton? Hur många dagar är det kvar??? Och hur vad det nu med renarna...flyger de eller inte?

03 november 2009

Att vika en loppa


Det är något speciellt med känslan av att vika ett papper. Jag kan fastna i det. Barnen kan fastna i det. Det räcker liksom inte med att vika en loppa, ask, trana, groda eller vad det nu kan vara. Vi måste vika igen och igen. Det är en skön känsla när det fina papperet plötsligt blir något mer än just ett papper. Loppor är fina och roliga. Plötsligt blir loppan ett himla kul spel. Antingen kan man skriva små uppdrag alldeles själv. Annars kan ni komma till Mokkasin. Där finns 24 flotta papper att vika till finfina loppor. På varje loppa ryms 8 stycken klistermärken som talar om vad din kompis måste göra. För så är det ju - ger man sig in i leken får man leken tåla.