31 december 2009

Bye bye 2009!


Vi önskar er ett riktigt

Gott Nytt År!

Kram

Sofia & Johanna

30 december 2009

Minus arton


Det här är vi just nu.
Fina hemstickade tofflor, raggsockor och fårskinn.
Vi fryser.
Och tycker nog att vintern är allra vackrast när vi ser den genom fönstret.

Hundra plus


Jo minsann!
Mokkasin har bloggat 101 gånger. Exakt.
Och fler gånger lär det bli, var så säker!

29 december 2009

Vi tar ett litet extra lov :-)


Som om det inte vore nog med ledigt tänker ni kanske.
Nix, vi känner att vi verkligen behöver ett litet extra lov. Lite mer pulkaåkning och varm choklad. Och Jelly beans.
Så vi stänger butiken några dagar.


TORSDAG 31/12 - ONSDAG 6/1
ÄR DET STÄNGT PÅ MOKKASIN
VI HAR SEMESTER :-)

Men imorgon är det öppet som vanligt, så välkommen dit!
Och bloggen tar inte semster... Ses!

Fåglar för lite vårkänsla


Det är något speciellt med mobiler. Alldeles fjäderlätta hänger figurerna där och av minsta lilla vindpust får de eget liv.
Våra mobiler är från Frankrike och idag kom även rymdfigurerna upp i luften!

28 december 2009

Grönt är skönt

Och såhär efter röda julen är det skönare än någonsin. Vårkänningar i januari vill vi ha mer av!
Ugglefamiljen finns att köpa på Mokkasin i grönt och vitaste vitt.

Findukning


Vi har de mest bedårande änglar på Mokkasin. Dessa kan skickas som en hälsning, hängas någonstans eller helt enkelt bara stå där. Som placeringskort är de givna. Här hemma hade alla varsin på julbordet och på nyårsmiddagen blir det ju hur fint som helst.Jurianne Matter är en känd formgivare från Holland. Förutom änglarna har vi på Mokkasin hennes lyktor och båtar. Alla produkter är gjorda i syra- och klorfritt papper, förpackningarna som ser ut som plast är gjorda av majsstärkelse och naturligt nedbrytningssbara. Dessutom är produkterna FSC-märkta. Forest Stewardship Council är en internationell organisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ett ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.
Fint som snus med andra ord.
Glöm inte att kolla in Juriannes blogg, inspiration.
De sista tre bilderna är Juriannes.

Hej då julen!


God fortsättning!
Hoppas att julhelgen varit lugn och fin!
Här i krokarna var den dessutom så vacker så man nästan inte trodde sina ögon. Så vit och gnistrande, nästan magisk.
Julefrid. Både här och hemma. Här på bloggen var det inte direkt meningen att det så skulle bli såhär alldeles lugnt. Men offline kan man vara, vare sig man tänkt det eller ej.

Men nu så, ordningen är återställd. Det är mellandagar och vi väntar in det nya året. Det är mysigt med jul så länge den varar. Men imorgon tror jag nog att granen ryker!

Bild från Sweet Paul.

23 december 2009

Glitter till granen

Pyssel-speedat. Alltså, vi har lite pysseltid att ta igen här hemma. Det har liksom blivit för lite av det på sista tiden. Trist värre.
Men igår och ikväll har vi gjort urflotta julkulor. Som sen blev hundar. Gulliga.

17 december 2009

Lovely

Sena vinterkvällar är magiska. Jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar riktig vinter för det är så sällan det blir det.

Julklappstips för 1 åringar

Vad kan vara roligare att dra runt på än sin egna lilla katt? När man är ett år och nyss har lärt sig gå så finns det inte mycket som slår detta. På Mokkasin finns även en liten guldig hund.

Våra urfina bilar från FairWood har vi skrivit om förut, läs här. Producerade på bästa sätt för både människor och vår miljö. Vem vill inte leka med en sådan leksak?

När man äntligen lärt sig konsten att gå vill man ju inte längre köra lära-gå-vagn. Det förstår ju alla ;-) Nix, då vill man byta upp sig till något flottare. Våra vagnar från Kalikå finns både som sitt och liggvagn.

Mysigare än så här blir det förmodligen inte. Med risk för att bli lite tjatiga så måste vi säga igen, saccosäckarna från Cocoon Couture är en väldigt fin present. Från allra första åren och favoritplats i många år framöver.


Bilar är kul. Och det blir ju ännu roligare om de kan åka in och ut i ett eget litet garage. Det här garaget har inga som helst coola grejer som hiss, bensinpump och nedförsbackar men det är det som är det fina. Det här är liksom det allra första garaget och sen, när det är så dags, har vi ett annat på Mokkasin.

Camilla Lundsten har skapat massa fina saker med Lillefanten och hans gäng. Fina tryck som passar utmärkt i Ikeas ramar. Pekböcker och sångböcker. Det är inte bara vi som gillar hennes fina illustrationer. Barnen älskar dem.

En unge och en käpphäst, det är som upplagt för nya äventyr. Vem vet var man kan ta sig på en egen häst? Är den dessutom såhär ryligt fin blir äventyret så mycket roligare.

16 december 2009

Minusgrader


Det är vinter och det är fint.

15 december 2009

Julklappstips för de allra minsta


De allra minsta ska ju också få en julklapp. Kanske bara några dagar eller veckor gammal när livets första julafton ska firas. Visst kan man ge något som den lilla växer i, så småningom. Något fint som får stå där tills den dagen det blir dags att leka. Den dagen kommer fortare än vad man tror. Eller en fin möbel...
Våra bästa tips från Mokkasin är nog ändå dessa.

Det finaste fyll i-albumet man kan tänka sig. Ge det som julklapp till din nyfödda lilla bebis. Sen fyller ni den med allt som erat barn kommer att vilja fråga er om när han eller hon blir stor! Det här är ju också en himla fin klapp till de blivande eller nyblivna föräldrarna. Från Barnbyrån.En alldeles egen apa är ju aldrig fel. Eller någon annan gosig figur. På Mokkasin finns det flera att välja på. Och en egen filt är ett måste för en ny liten kompis. Våra filtar är från Klippans yllefabrik och är helt makalöst mysiga. De är dessutom i en sådan perfekt storlek så de kan användas i många år framöver. De nyaste filtarna heter Royal och Traffic jam och är designade av Karin Mannerstål.

Julklappstips för lite äldre barn

Mokkasin gillar vi att klura ut presenter för lite äldre barn, sådär från 8 år och uppåt. Vi har en storfavorit som passar lika bra för en 10-åring som till alla som var med förr ;-)

Just nu finns storsäljaren från Fars Dag med i vår adventskalender till ett riktigt bra julpris.


MEKANO
250:-

Vi har dessutom ett gäng med experimentaskar, en riktigt bra julklapp till så bra pris att du kan köpa flera. Det här är superspännande och lärorikt för äldre barn. Självklart är det lika uppskattat av yngre, vetgiriga barn men då kan det vara bra att ha hjälp av en vuxen.

Alldeles nyutkommen är boken Russinhissen. Med enkla och roliga experiment i fysik och kemi blir hela boken som upptäcktsfärd i vardagen. Här finns experiment sorterade i sju teman : sorteringar, vatten, luft och gaser, värme, el och magneter, ljud samt ljus. De flesta av experimenten kan göras med sådant som finns i vår vardag. Boken vill inspirera och hjälpa barn och vuxna att komma igång med naturvetenskap.Vi gillar ju böcker och vi har några favoritböcker om rymden, universum och om hur allt började. Det är sådana böcker som vi själva gärna tjuvläser i smyg, för det är allt bra att ha lite uppdatering då frågorna haglar därhemma.


Påtal om böcker för större barn, glöm för tusan inte bort Sandvargen ! Eller förra årets Augustpris-vinnare, Legenden om Sally Jones. En tecknad roman som innehåller allt man önskar av ett äventyr!


Kaninlampan är favorit bland barn som vuxna. Och får man nu ingen riktig kanin i julklapp så kanske man blir lite lyckligare om den allra sötaste kaninen lyser upp vintermörkret.


Och så väntar vi in något så coolt så man nästan svimmar. Rosa och blå elgitarrer!!!! Hoppas på i slutet av veckan.

14 december 2009

Grannfrun.se
Alldeles, alldeles ny är webbutiken Grannfrun.se! Här finns det de allra finaste saker i en perfekt mix. Det är tjusigt, mysigt och glatt på samma gång. Inför julen vill jag ha allt! Mer juliga saker för den bästa julstämningen får man leta efter. Kolla in mattorna och kuddarna! In med det i huset och julstämningen är där på momangen!

För er som bor i närheten av Katrineholm behöver ni inte ens lita på posten såhär i juletid. Köp i lugn och ro på nätet, ta sedan en sväng förbi Grannfrun och hämta sakerna direkt, kan det bli bättre?!

Och såklart har även Grannfrun en blogg, kika här!

Bilder från grannfrun.se

11 december 2009

Luciahelg


Pepparkakor

600 g socker
3 dl sirap
3 dl vatten
1/2 kg smör
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
2 msk bikarbonat
1,5 kg vetemjöl

Koka upp alla kryddor, socker, vatten och sirap. Smält smör och tillsätt. Blanda vetemjöl och bikarbonat. Tillsätt till resten. Sen är det bara att ställa smeten i kylen, helst ett dygn eller mycket längre. Om man gör jättemycket deg så kan man baka pepparkakor i en hel vecka för degen håller sig.Helgens projekt är stora pepparkaksbakningen. Nio ungar som kavlar för glatta livet. Och gör kakor i alla dess former. Och äter deg... Receptet ovan är gammalt och det blir världens bästa deg. Eller hur, alla som var med förra året ;-) Det är inte min grej att baka eller göra degar, så är det bara. Men vilken makalöst schysst pepparkaksdeg det blev! Lätt som en plätt att kavla och det är ju det som är det viktiga. Och att den är god förstås.


Så var det ju det där med pepparkakshuset. Jag har bestämt att vi kör minivarianter i år med. Det är ju ändå dekorationen som är det roliga. Och inte att försöka få ihop det där muminhuset eller borgen med kokhett socker med fyra par hjälpsamma barnhänder. Snett och vint, bitarna passar inte, det rasar, vi börjar om, det rasar igen... Nix. Småstugor blir det. Tjoff så är de byggda och sen är det bara att sätta igång.

Förra årets inspirationsbilder från Martha Stewart.

Och så är det ju Lucia. Mysigt. På Mokkasin har vi de allra, allra finaste stjärngossekit och luciakronor. Stjärngossestruten i mjukaste plysch med tillhörande stjärna, från Kalikå, är en personlig favorit. Vi har haft den i fyra år och den har lekts med året om och den är fortfarande lika fin. I jämförelse med hårda pappersstrutar som går sönder och ramlar av är den här struten en stjärngossedröm...
Bilder 1,2,3