20 januari 2010

I´ll be back


Jag tar en paus.
Behöver samla lite ny energi. Det kan ta ett par dagar eller många fler. Hoppas ni förstår.

19 januari 2010

Fortsätt hjälpa!Skicka sms och skänk 50 kr.

RÄDDA BARNEN: Skicka KATASTROF till 72950

LÄKARE UTAN GRÄNSER: Skicka LIV till 72990

RÖDA KORSET: Skicka AKUT till 72900

UNICEF: Skicka HAITI till 72900

Eller sätt in valfri summa.
Uppdatering:
Monica skriver:
Du får gärna lägga till Hoppets stjärna.Man kan sms:a HAITI till 72930 och skänka 200 kr.Eller gå in på deras hemsida www.hoppetsstjarna.se. Att jag puffar för dem beror på att vi har fadderbarn genom Hoppets stjärna. Och jag vet att de och även de andra gör ett mycket gott arbete.

15 januari 2010

Perfekt fredagsmys


Jag vet att jag skrivit om det förut. Men alltså, en mer prima origami-sida får man leta efter. Så har ni inget roligare för er idag så måste ni titta här.
Nu finns det ju saker som faktiskt är roligare än pappersvikning. Tro det eller ej.
Som att träffa fina vänner. Och det ska vi göra. Hela långa helgen.
Så hej då på ett tag!

14 januari 2010

När vi ändå är inne på Danmark


Köpenhamn har en finfin barnbutik som heter

Crème de la Crème á la Edgar. Och hon som äger den bor här. Vissa hem gör mig bara glad. Det är något med mixen. Blandningen av gammalt och nytt. Och framför allt att man vågar färg. Och mönster. Sådana hem tröttnar jag aldrig på.

Taverne Agency är en bildbyrå där man lätt fastnar. Samtliga bilder är därifrån.

13 januari 2010

Köpenhamn igen


Såhär fint kan man bo.
I en gammal snickareverkstad.
Jag har alltid drömt om att bo i allt annat än ett alldeles ordinärt hus. Det får gärna ha varit verkstad, bageri, skola, tvättstuga, stall... Det enda kriteriet är att det har sisådär hundra år på nacken. Sen är det bara att sätta igång med renoveringen ;-)
Fler bilder här.

12 januari 2010

Rice

Eftersom solen aldrig kom idag så fortsätter jag att göra mitt bästa för att sluta frysa. Lägga beställningar inför våren är ett sätt. Danska Rice är ju en av våra favoriter på Mokkasin. Nya kollektion heter Sunkissed. Det är vår och sommar på hög nivå.
Inspiration och bilder från Rice.

KöpenhamnVisst blir man lycklig av sådana här fasader?
Jag skulle vilja ha ett turkost Mokkasin. Eller ett grönt.

Bilder från Elle Interiörs Köpenhamnguide.

Hur mycket kan man frysa fast man är inomhus?


Ranunkel. Min favvoblomma.
Och pioner. Och alldeles precis nu började jag längta till i sommar när det finns rosa pioner i vår trädgård. Det var värst vad jag började längta.

10 januari 2010

Kreativt kaos


I vårt hus finns ett rum som vi kallar kontor. Visst låter det flott?
Kan tillägga att det är det inte. Överhuvudtaget. Ett gammalt fulfult kök med ljusblå och lila björnbärstapeter och en bård men ännu mera björnbär, hemtrevligt så det förslår. Rummet fungerar som en slags sluss. Här hamnar saker som ska upp på vinden, ner i källaren, saker som ska slängas, saker som ska lagas, tvätt som ska vikas, blommor som har sett bättre dagar... Det är helt enkelt en himla massa saker som inte har ett dugg där att göra. För egentligen skulle ju vårat arbetsrum se ut på ett helt annat sätt...


Temat på Formex nu i januari är Creative Flow. Några av nyckelorden är kreativitet och skapande miljöer. Man pratar om "fantasieggande arbetsrum och ateljéer - miljöer som får tankarna att snurra och ge skjuts åt kreativiteten". Jag läser och ser mig omkring, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Självklart skrattar jag åt den totala kontrasten. Fast av någon underlig anledning går det oftast bra att jobba här också, mitt i kaoset. Men då inspirationen tryter finns det ju bara en sak det kan bero på. Det förstår ju alla. ;-)


Carouschka Streijffers ateljé figurerar både i Formex Magazine och i ett tidigare nummer av Sköna hem. Dream om säger jag till mig själv. Jösses vilken dröm! Utför man inte stordåd i en sådan ateljé gör man förmodligen det inte någonstans.

Fast det här räcker fint. Såhär vill jag ha det om jag fick välja. Arbetsrummet tillhör de som grundat varumärket Day Birger et Mikkelsen. Deras hem i Köpenhamn var med i novembernumret av Elle Interiör och det är makalöst fint.

Bilder Sköna hem och Elle Interiör.

09 januari 2010

Happy breakfast

Gladaste frukosten i stan får man förmoda. Med detta finporslin.
Jag hoppas att detta kan räcka när fyra barn och en mamma ska ta sig upp i ottan på tisdag. Våra nya vanor är helt galna efter det här jullovet. Ingen av oss kan förmå oss att vakna tidigt eller lägga oss i normal tid.
Då jag har öppnat butiken de här veckorna så måste klockan sättas. Annars sover jag och sover jag...
Och butiken öppnar klockan tio...
Huga för tisdag!

Porslinet och besticken finns att köpa på Mokkasin. Äggkopparna från Grannfrun.

08 januari 2010

Vi håller tummarna

Det här hade jag missat. På Mokkasin har vi en riktig storsäljare till bok, Bebisens roliga visor och verser. Till den får man med en cd-skiva. Och just den skivan är nominerad till en Grammis i kategorin "Årets barnalbum". Superkul tycker vi.

Bild från Littlephant.

Varje-dags-fotografering

Duktiga Weronica som driver
fina och mycket inspirerande bloggen
En mammas dag hade för några dagar sedan en utmaning. Ett projekt som jag genast nappade på. Att se vardagen genom kameralinsen. Släppa det estetiska för en stund och bara knäppa. Inte bara ta fram kameran vid de där speciella tillfällena utan allt som oftast. Varje dag. Att se det lilla som gör vardagen och dessutom få ner det på en bild.

Jag är inte så bra på just det. Jag fotar till bloggen och det är hur kul som helst. Men då finns det alltid en grundtanke, ett tema, något jag har tänkt förmedla med just den bilden. Ibland förknippad med en text, ibland förknippad med Mokkasin och ibland mest för att det är fint. Men jag glömmer ofta bort kameran i vardagen. Jag har dessutom svårt att samla mina foton på ett bra sätt. Tanken med det här lilla projektet är att det ska bli min familjs vardagsdagbok, 365 dagars dokumentation. Ibland en bild, ibland flera. Ibland text, ibland bara bilder. I slutet av året, jag hoppas att jag håller ut så länge, är tanken att samla hela året i en fotobok.

En slags dagbok alltså. Som jag så många gånger försökt mig på sedan alla barnen kom. Men det här blir liksom finare, mycket finare. Här är vår vardag, inte alldeles ordnat ännu.
Men snart så.

07 januari 2010

SuperDuperRea


Imorgon kör vi igång värsta bästa rean!
50% på alla kläder!

SNEAK PEEK SPRING 2010


Bilder från mini rodini.

02 januari 2010

Paus

Nu.
Träffa fina vänner.

01 januari 2010

Hej 2010!


De små kalasskorna får vila några dagar.
Sen är det dags för fin fest igen.

Tycker alltid att nyårsdagen är så lång. Det känns som om man skulle hinna göra hur mycket som helst. Kanske mest för att man i själva verket gör så lite som möjligt.

Skön dag helt enkelt. Och skön känsla.
En alldeles perfekt första dag.