20 december 2011

hej där, vinterland.


Ja ni, hej igen. Herre jisses vilka bråda dagar jag har haft på sistone. Jag tror faktiskt att om jag bara känner efter litegrann så faller jag ihop i en liten hög någonstans. I något hemligt dunkelt hörn i det här stora huset. Och ni hittar mig inte förren jag sovit tusen timmar och börjat drömma om annat än paket och tejp och silkespapper. Och avprickningslistor och fraktlappar och brunt inslagningspapper.Men det går ju för all del inte för sig. Det är ju förtusan juletid trots att det nästintill undgått mig såhär långt. Juletid och det ska minsann bli julefrid det här året också.


Men just nu ska jag pusta ut. För idag har alla (nästan) julens paket lämnat huset. Och jag ska dricka andra koppen glögg för i år (jag minns inte den första men någon sa att jag druckit den) sen ska jag lägga mig väldans tidigt. Och imorgon är det dags att ta tag i julefriden. Väldigt mycket dags.

Och tack kära snö, för att du kom till sist.

Litet svar: Stjärnan fick jag för flera år sedan av en av mina vänner. Älskar den, så vacker. Foten och stjärnan är i keramik och den är gjord av Eva-Marie Kothe. Finns fortfarande att köpa på Blås & Knåda.

16 kommentarer:

 1. Nu är du värd all julvila som finns Sofia. Du har världens finaste nätbutik och jag förstår att det kostar att ligga på topp. Kram till dig och ha en skön jul.

  SvaraRadera
 2. Men tvi vad jag är avundsjuk på snön. Inte på stressen dock, jag har tagit det lugnt och pulat lite varje kväll - pretto-varning jag vet, men så är jag ju också mammaledig med ettåring så jag har det rättså bra!
  Önskar dig all julefrid i världen vännen, och hörs vi inte mer så GOD JUL!

  SvaraRadera
 3. Ojojoj, vilken energi du har Sofia, hoppas du får en välbehövlig vila i jul.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 4. Tack för paket, med silkespapper, tejp, inslagningspappér och fraktlapp, häromdagen!
  Hoppas du får njuta lugnet efter stormen nu. Hinner du så får du gärna skriva var stjärnan på bilderna kommer ifrån. För den är väldans fin!

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt vackert! Snön är mer än välkommen till mig också.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Vilka vackra fönster och med bara en vacker stjärna. Underbart. Och snön utanför vill vi ha lite av i Skåne.
  /Anita

  SvaraRadera
 7. ojoj
  så vakkert!

  ok at jeg låner et bilde av deg til et samleinnlegg inne hos meg?

  vennlig hilsen
  og god jul fra
  Åpent^hus

  SvaraRadera
 8. Önskar dig en fridfull jul, Sofia, med vila och gemenskap med dina nära. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 9. önskar dig en fantastisk jul.
  och ett gott nytt år!!!
  vi ses nästa år ...
  ... nu drar jag till usa.
  kram.
  ulrika

  SvaraRadera
 10. Ja, man kör på tills man nästan stupar. Men ack så härligt det är att sen vakna upp på juldagen (ja, inte julafton för då är det också tusen grejer atr göra) och känna lugnet. Alla är näjda och glada och roar sig med nya julklapparna och kylen full av rester så ingen mat behöver lagas på flera dagar.

  Gooood Juuuul på dig!! //Petra

  SvaraRadera
 11. Vilken lycka att snön kom till er nu. Det är du väl värd! Vilket slit du haft förstår jag. Men vill säga att dina fina paket ligger lite här och där i min bekantskapskrets nu inför jul och alla är lika euforiska av lycka över hur fina de är. Du är grymt bra!
  Ta hand om dig nu och god jul! /Cecilia

  SvaraRadera
 12. Åh Sofia! Ta hand om dig, men det är klart att om du gör så fina paket till alla som jag fick så måste du vara jättetrött ;). Overallen är ju bara helt underbar och jag är så glad för den gröna färgen.

  Er glasveranda skulle jag kunna buda högt för, så otroligt vackra fönster. :)

  Försök varva ner och ta en extra kopp med glögg!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. God Jul!

  Hoppas att du vilar och tar det fint nu när du kämpat med paket. För nu är det väl nästan slut på saker i butiken? Borde vara!

  / Terese

  SvaraRadera
 14. So beautiful! Love your house :-)

  SvaraRadera
 15. Otroligt vackra bilder på en vacker stjärna och gnistrande snö!

  Jag önskar dig all julfrid i världen och massor av gid sömn ;)

  SvaraRadera