31 januari 2011

det står här att de funderar på att flytta...


Stephanie Rammeloos hem i Amsterdam har synts lite här och var det senaste året. Speciellt bilden med innegungan. Inte så konstigt med tanke på hur det ser ut. Vad sägs om en gammal utblåst skola med 4,60 i takhöjd där Stephanie själv fick gå loss på sitt eget examensprojekt. Coolt och megasnyggt. Läs mer i senaste numret av RUM.
Psst! Det där tyget på sittpuffen skulle passa perfekt till en sak... Någon som vet varifrån?


Foto: Paul Barbera
Superduktig fotograf. Spana här.

i brist på en annan soffa.Jag önskar mig ju egentligen en sådan här. Men det kommer aldrig att ske. De har för vana att alltid försvinna framför näsan på mig. Jag drömmer fortfarande om hörnpinnsoffan som jag missade på Blocket. Hur tjusig som helst. En välvd soffa med täta spjälor. Men för några ynka tior fick det bli en sjuttisvariant istället. Så lite sprutlackering på den gröna betsen. Och med fårskinn över den illgröna, knalloranga och noppiga dynan så kan man låtsats lite. Att det egentligen är en snyggo från 60-talet.
Korgen fick också en dos svart färg när de ändå höll på. Påtal om sprutlackering. Jag vet att det är lite latmaskfasoner. Men det är så in i vassen lyxigt. Klart på studs liksom.

30 januari 2011

söndagsbild eller hej februari.

Ända sedan Liv föddes för snart åtta år sedan brukar jag tänka. Våren kommer sådär runt 12:de mars. För 2003 var det den allra första riktiga vårdagen och solen gassade. Och när vi vågade oss ut med vagnen (vilket i och för sig var ett par veckor senare) så droppade det från taken. Och för varje dag som gick så försvann vintern mer och mer.

Fast i år har jag gått och inbillat mig att våren redan varit här, flera gånger faktiskt. Nästan direkt efter nyår. Jag har surat över bakslag som minusgrader och ännu mer snö. Jag har städat undan vinterkläder för att morgonen efter få ta fram dem igen. Jag har till och med övervägt att ta bort innerfönsterna på verandan. För att inte tala om allt mitt bloggsnack om tulpaner, blommiga kjolar, nya sneakers och gröna bollfranssjalar. Så slog det mig idag när jag städade fram min gamla kalender från KlevelandOrd att februari är ingen vårmånad. Egentligen. Det är fortfarande vantar och halsduk. Det är absolut skridskoåkning. Det är definitivt utflykt med varm choklad och korvgrillning. Så det är väl bara att gilla läget. Jag lägger ner vårfeelingen ett tag tills det är mer på riktigt. Och att tiden rusar fram det vet vi ju alla. Så passa på. Man vet aldrig när det blir vinter nästa gång.

Söndagsbilder på Fabriken.

27 januari 2011

tid, tid, ge mig massor av tid.


Jag vill hinna svara på alla fina hälsningar. Kika in hos alla nya som har hittat hit. Läsa ikapp på mina favoritbloggar. Och inte minst fixa med nya bilder som ska hamna här på bloggen. Men tusan. Just nu hinner jag ingenting av detta. Dags att rusa. Ha en fin torsdag alla!


26 januari 2011

-14.


Det är minus fjorton ute. Men jag har i alla fall nya sneakers och en blommig kjol. Vårigt värre.

kära onsdag.

Idag önskar jag att jag var hon. Kanske inte mest för den långa  flätan med rosett. Utan för att det ser ut att vara lite tyst där hon står. Lite lugn och ro liksom. Det skulle kännas fint. Huga, vilken morgon.

Fantastiska bilder här hos Elizabeth Gadd.

25 januari 2011

tisdagstema om badrum.


Jag visste ju att endera dagen dyker det upp. Ett tisdagstema om badrum. Och då kan det inte bli några tjusiga bilder från ett flott badrum hemma hos oss. För våra badrum hör inte till den kategorin. De har liksom kringgått renoveringshetsen. Fråga mig inte hur för jisses vad det skulle behövas. De är fula. Rent ut sagt bedrövliga. Och som om det inte skulle räcka så är de försedda med toaletter med cisterner som hänger långt upp i taket. För att spola måste man dra i en kedja. Det kan ni ju räkna ut hur enkelt det är för fyra små barn och deras kompisgäng. Förenat med livsfara om de nu försöker sig på momentet själva.


Dessutom är cisternerna piffade med några cherubliknande (eller vad ska det egentligen föreställa?) porslinskonsoller. Det roliga är att figuren lade jag märke till för bara några veckor sedan. Vi har bott här i 3, 5 år! Jag stod och borstade tänderna när jag plötsligt fick span på den. Men herregud vad är det, minns jag att jag tänkte. Hade mest gått runt och retat mig på den där konsollen tidigare. Och nu blev det ännu värre. Inte min typ av konsoll om man säger så. Fast utsikten är fin i alla fall.


Men någon gång när vi orkar ryker den ljusblå våtrumstapeten. Och den aprikosa. Så gör vi ett par sådana här finfina badrum.

Badrumsinspiration på Fabriken idag.

Bilderna längst ner är från Elle Interiör för länge sedan.

24 januari 2011

om man har kul varje dag så är fem års väntan en baggis.


Enligt Liv är Chihuahua den tjusigaste hunden. Tror kanske inte att det är själva hunden som är tjusig utan allt glitter hon vill hänga på den. Nithalsband och diamantprytt koppel. Och kanske en liten tröja kan den ju ha. Ja det kan den ju och så kan man förstås fråga sig hur roligt det är för den stackars lilla hunden. Men för en sjuåring och hennes sexåriga lillebror är just nu drömmen om en chihuahua väldans stor. Jag och min man säger blankt nej. Till en hund överhuvudtaget. Nope kids, någon hund blir det inte. Tills för några dagar sedan.

Kaostimmen mellan sjutton och arton. Evinnerlighetstjat om det ena och det andra. Trött mamma plus trötta barn.
- Men mamma, kan vi inte ens få en chihuahua när jag fyller tretton ?! frågar Liv.

Jag är supersnabb att svara. Det är ju så enkelt att det är fem år tills hon fyller tretton. Drygt. Så jag tänker kortsiktigt och svarar inte särskilt (inte alls) uppriktigt. Jag ser bara till  min chans för ro en stund. - Jorå, det är klart att ni kan! Jag ser hur både Liv och Viggo stannar upp. Tittar på varann. Skiner upp som två solar. Och sen dansar de runt i köket. - Wihoo, mamma har lovat oss en chihuahua!! Småsyskonen hänger på. Chihuahua, chihuahua, wihiii!
Men kära nån. Jag upprepar. - Men höörni. Det är fem år tills dess! Jääättelänge är det, faktiskt väldigt många dagar. Men de skrålar vidare.
 - Vi vet, vi vet! Men när Liv fyller tretton! Vi ska få en chihuahua, chihuahua!

Man ska inte lova sina barn sådant man inte kan hålla. Man ska inte säga dem osanningar. Man ska vara uppriktig och sann. Jag vet och till mitt försvar, jag är det. Alltid. Nåja, en och annan nödlögn har väl hänt men nästan alltid.
Men nu är det "vi ska köpa hund stämning" här hemma. Det ritas teckningar med söta små vovvar och görs scheman i vilket rum hunden ska sova. Liv frågade om jag hade skumfyllning för hon skulle sy en madrass. Hon behövde rätt mycket.  Det skulle bli en madrass till hunden. Och i förhållande till ett penntrolls madrass blir ju även en chihuahuas madrass stor. Jag påminde henne om att det trots allt inte är någon panik. Fast hon tyckte det var lika bra att vara förberedd. Sen undrade hon om det skulle funka att limma en pappershund på madrassen. Viggo oroar sig mest över att hans mamma ska glömma ge chihuahuan mat och jag måste ju försäkra honom om att sånt glömmer man inte. Så jag spelar med lite men innerst inne tänker jag ju (förstås) att de glömmer nog. För de gör de väl? 

Livs inställning till den fasligt långa väntetiden är rätt skön. - Nu måste jag ha jättekul varje dag så att dagarna går snabbt tills jag ska fylla tretton.

23 januari 2011

söndagsbilden.

Så försvann den igen. Våren alltså. Den förbaskade vintern kom tillbaka. Inte så märkligt med tanke på att det bara är den tjugotredje januari. Men det var ju så himla skönt att helt plötsligt bli alldeles överraskad av att det trots allt finns en vår. Inom räckhåll. Överraskningar som att vinden plötsligt är varm  känns fint. Och att två plusgrader känns alldeles ljummet. Och att man gillar asfalten (som helt plötsligt syns) jättemycket och vill ha nya sneakers. Just då ville jag inte alls ha nya näbbstövlar för dom gamla låg redan i sin kartong långt ner i källaren.

Men så kom ju vintern tillbaka. Så läser jag på Green Is The New Black att det finns jättefina nya näbbstövlar från samma fabrik som gjorde mina, eller egentligen min mammas gamla, från 70-talet. Och att de är svarta, blanka och ekologiska. Och säkert har jättevarmt foder, inte sådär slitet som det kan bli efter trettio års användning. Och då känner man att det vore nog det enda rätta. Ett par nya näbbstövlar.
 

Hur fint är det inte med vänner som vet exakt vad man önskar sig fast man inte ens vet om det själv. Jag fick en underbar och jättestor plåtask igår.

Kolla söndagsbilder på Fabriken idag.

20 januari 2011

turkost, petrol, auqa, gult, romber och trärent.

Snart på ett Mokkasin nära dig.


Min favoritmonter denna gång.


Och så blev jag lite kär. I en lampa.
Den var så fin i verkligheten.

Om jag skulle beskriva dagen kort
så blir det som i rubriken ovan.

and the winner is.


Stop! Nu får ni inte tävla längre. Men oj så många som vill vara med. Hela 224 stycken! Wow, det är ju jättemånga. Och verkligen väldigt roligt (inte minst för alla nya som jag snart ska kika in hos), tack! Men bara fyra priser. Typiskt att det inte var 224. Men håll utkik efter nya tävlingar här på bloggen, när man minst anar så dyker det upp en ny.

Och här hemma har det skrivits lotter, så till den milda grad. Och vikts och vikts tills korgen var proppfull. Och så blandade vi. Nogsamt. Sen blundade fyra förväntansfulla barn, sträckte ner händerna bland flera hundra lotter och vinnarna är...Stine har vunnits postern av Ingela P Arrhenius.
Daniella har vunnit den gröna Ugglefamiljen.
Weronica har vunnit den stora Sparelefanten.
Mini har vunnit den lilla Sparelefanten.
Hurra för er!


 
Så maila mig era adresser på sofia@mokkasin.com.
Mini! Dig har jag inte någon länk till
men du postade din kommentar 17 januari kl.22:43.

mokkasin hjärtar.

Som sagt, det pågår en utmaning i bloggvärlden. Att lista sina favoritbloggar. Och helst vill man ju göra världens längsta lista med alla man gillar. Fast det går ju inte (det skulle vara 5...). Så därför har jag lovat mig själv en sak. Jag ska bli bättre på att länka till andra bloggar, att framhäva något litet eller stort, någon bild eller text, eller kanske bara för att det är läge. Så mera blogglove. Helt enkelt. På hedersord.
Men då kör vi. Utan inbördes ordning.

KRICKELIN KRICKELIN Underbara texter och personliga bilder som träffar mig rakt i hjärtat varje gång. EN MAMMAS DAG Livsstils blogg med stenkoll. Weronica tipsar alltid först inom de allra flesta områden. Mycket personligt, med stil och fingertoppskänsla. Fina, fina egna fotografier och texter. Och faktiskt den allra första blogg jag någonsin tittade in på. KITCHENBLOOM Lina skriver fantastiskt. Roligt, tänkvärt och igenkännande. Om livet i stort. Love it. Duktig illustratör och fotograf, kolla in Formshopen. LOTTA AGATON Grymt formsäkert och inspirerande. Alltid. Hennes begåvning för färg och form sätter tonen på bloggen. A BUTTERFLY IN MY HAIR Vackert, en skön känsla att gå in där. TANT JOHANNA Finfin smak för det allra mesta. Gillar Johanna det, så gillar jag det. Var så säker. LA MAISON D´ANNA G Proppad med inredningsinspiration. MVH BORSTAHUSEN Här hittar jag alltid något som jag inte sett någon annanstans. Mycket personligt inom färg och form.  DARLING THINGS Ylva är urduktig att leta upp sådant som jag gillar. Visar alltid upp fina bilder och saker. Har en tjusig nätbutik som ni måste besöka. MACKAPÄR Avgudar  bilderna. Och är mycket imponerad av deras supercoola projekt att åter producera TriplexlampanSOLRUM, DALARÖ STYLINGFRIDAS FINA Skön blandning av det mesta, skön stil helt enkelt. ANNALEENAS HEM och HELT ENKELT Personliga och nyskapande inom bild, form och DIY. RACKARUNGAR Anna har en grym förmåga att uttrycka sig i skrift som får mig på bästa humöret. Alltid. KONFETTI FORM Fint och personligt urval av bilder. Många fina tips. 

Det var allt för denna gång.

19 januari 2011

sista minuten.


Pssst!!
Ända tills i morgon bitti har du chansen att tävla.
Och enklare än såhär blir det nog aldrig.
Runt åtta-snåret sätter jag stopp.
Men tills dess...

18 januari 2011

tisdagstema om mattor.Fabrikens tema idag är mattor. Förut, när vi bodde i lägenhet hade vi knappt några mattor alls. Folk tyckte det ekade hemma hos oss men vi tyckte det gick bra ändå. Nog för att det finns fina mattor, många alldeles underbara. Men som sagt, dream om. Fast så flyttade vi till det här huset. Och här händer det minsann att vi har mattor, fast inte alltid. Ibland blir jag fruktansvärt trött på dem och slänger upp dem på vinden. Så plötsligt blir de lite saknade. Det roliga med mattor, om man nu inte har gjort sin livs investering i snyggmattorna, är att man kan byta dem lite som man byter kuddar. Färger, stil och material. Så ibland är det plastmattor i grälla färger. De här är från Pappelina och House Doctor.Och ibland är det alldeles tvärtom. I färgval alltså. Inte den minsta lilla ton av något grälligt. Jag har en väldig förkärlek till tunna, mjuka mattor i bomull. Nästan som en filt man har lagt på golvet. Precis så som min favvomatta, den jag efterlyste. Sen trodde jag väl aldrig att jag skulle skriva det här. Men Rusta... Hmm, det är inte direkt stället jag prioriterar om jag ska åka långt och shoppa (fem mil dit) nu när man bor på landet. Men innan jul svängde jag förbi där för jag letade ljusslingor och kors i taket. Fina mattor hade de. De i korgen är därifrån. Och det var nästan så Ikea kändes dyrt.

17 januari 2011

hej!


En utmaning pågår just nu i bloggvärlden, man tipsar om sina favoritbloggar. Varmt Tack till er som har tipsat om mig och fina ord! Jag ska snart, snart anta utmaningen.  Och just därför så har det kikat in en massa nya läsare. Vilket är makalöst roligt. Så hej och välkomna hit!

Härhemma rivstartade veckan med bokföring (som alltid i sista minuten och som alltid inte så kul...) plus två magsjuka barn. Härligare kombo kan man kanske önska.
Men ändå, idag kom väl våren ändå? Många plusgrader, snön den bara smälte och smälte. Jag började skymta allt det som glömdes under snön. Den kom så plötsligt i höstas. Så därunder fanns de ihopkrattade lövhögarna, alla leksaker, till och med en hög med skrot som skulle till tippen. Fast det gör verkligen ingenting, det får gärna synas igen bara det blir vår.

Och så gillar jag min nya gröna duk med bollfrans som egentligen är en sjal från HM. Vårig är den också.

16 januari 2011

söndagsbilden.Ibland hittar man saker till någon annan. Som känns helt rätt. Man kanske själv blir överförtjust men innerst inne vet man att det finns någon som kommer bli det ännu lite mer. Man är liksom bombsäker på att den personen kommer att bli väldigt, väldigt glad. Oftast händer det ju när man minst av allt är ute och letar presenter. För mig händer det nästan alltid på ställen med gamla saker. På loppis, antikaffärer och second hand. Det är där det oväntade dyker upp. När man minst av allt anar. Något som man aldrig sett förut.
 
Som i fredags. Jag och Liv var på stans allra finaste affär och letade efter gamla lampor. Det är så mysigt där att Liv frågade om butiken är ett hem, om ägarinnan bor där. I ett dunkelt hörn hängde en tavla. Med New York. Staden som jag många gånger önskar låg utanför våran ytterdörr. Någon mer som önskar det, nästan mer än jag, är min man. Och den där tavlan var som gjord för honom. Färgerna, formerna, hela känslan. Titta på husen, månen, kvinnan som hänger tvätt. Jag älskar den. Men jag vet någon som älskar den ännu lite mer.

Söndagsbilder finns på Fabriken idag.

14 januari 2011

côté maison.


Lite här och var har det skrivits om Mokkasin-bloggen på sistone. Det gör mig alldeles glad inombords. Sådär ända in i själen. Och stolt. För jag gillar ju det här. Att blogga.

För ett tag sedan gjorde Anna ett fint inlägg om Mokkasin på hennes väldigt inspirerande blogg La Maison d`Anna G. Och idag fick jag veta att franska Côté Maison har skrivit lite om Mokkasin under bilden ovan och länkat till Annas inlägg. Det var ju himlans kul må jag säga.  Att ända bort i Frankrike finns bilden på vårt vardagsrum.  Med glaskulor på golvet som jag inte sett förrän nu.
Superduktiga AnnaLeena finns också där med fina bilder.

halmfeeling.


Oj så skoj att ni vill vara med i min utlottning. Tack för alla hälsningar, ni är för rara. Och jag skriver lotter och barnen viker för glatta livet. Spännande blir det på torsdag. Och glöm inte att det går att tävla ända tills torsdag morgon.

Jag har alltid gillat lite halmfeeling. Lite vetefält sådär. Som efter en supersommar när fälten är lite gråbeiga. Inte gulaktiga. Så därför har sådana där ones in a lifetime köp (typ Wegner stolarna) blivit ljust trä. Man vågar ju liksom inget annat. Trägolven har alltid varit, var vi än bott, gråaktigt vitoljade (fast nu har vi vitmålade också, minsann vilken utsvävning..). Genom åren har vi surat över gulaktiga plankgolv. Typ, ska vi bo här då måste vi göra golven direkt. Lyxproblem, herregud.

Min man är väldigt förtjust i möbler från 50- och 60-talet. I mörkt trä. Egentligen överförtjust. Och det är egentligen jag också. Fast inte på samma gång med det ljusa. Nämennäää, inte den där fåtöljen bredvid den där stolen. Så får de mörka möblerna hamna i något annat rum. Jag vet, så fånigt. Någon slags spärr här, fel ton liksom. Som att inte blanda rosa och rött när man var liten(favvokombo idag).

Tills för något år sedan då vi behövde ett skåp. Snabbt. Billigt på loppis. Och det var mörkt trä, sådär gulvarmt i fägen. 60-tal. Fint som snus men oj skulle det här funka. Mot våra gråaktiga golv och stolar.  Lyxproblem igen. Men japp, det gick hur bra som helst. Inte samma ton, gult mot grått, men det blev liksom lite skönt. Så nu fortsätter vi så. Det mesta är  ju ändå en salig blandning här hemma.


Så var det ju det där med gult. Först blev det ganska mycket gult i barnens rum, ni vet krysantemer och så. Nu får det nog bli lite gult ihop med det där gråvita också. Hittade Stina Persson häromdagen. Fina saker gör hon. Jag önskade mig ju två tavlor i svart-grå-brun-skala men brungult blir nog fint.
Nu ska jag ta en tur till sprutlackeringsfirman och se om de kan fixa ett par saker till mig. Återkommer om vad. Fin helg alla!

12 januari 2011

U T L O T T N I N G ! ! G I V E A W A Y S ! ! 
Mokkasinbloggen är ju inte direkt känd för sina utlottningar eller tävlingar. Jag som egentligen tycker att det funnits så många saker att fira. Ettårsdagen för butiken och för bloggen (som jag ju glömde), äran att få bli månadens inspiratör
att det kändes som våren hade kommit igår
och en hel massa annat.

Men allra mest vill jag ha den här utlottningen för att jag är så himla glad för alla fina människor som kikar in här.
Och för att ni lämnar så goa hälsningar och skickar så fina mail
som gör mig så glad och superpeppad att blogga.

Ja, ni hör ju själva.
Time för utlottning av fina saker från Mokkasin.
Det enda du behöver göra är att lämna en kommentar här under så får du en lott! Om du vill ha en ytterligare en lott  så lägger du till dig som följare här bredvid eller på Bloglovin
och är ni redan följare så upplyser ni mig bara om er extralott.

 Och om ni verkligen vill ha många chanser så länkar ni till utlottningen på er blogg. Då får ni DUBBELT så många lotter,
alltså hela fyra lotter om ni följer bloggen. 
Glasklart eller hur? Glöm bara inte att tala om vem du är
och hur många lotter du vill ha.

Och finfina priser blir det.
Några av favoriterna på Mokkasin.
Sådana där saker som passar lika bra i barnrummet
som i resten av hemmet. 
En poster från Ingela P Arrenius. En grön ugglefamiljkrok.
En jättestor röd sparelefant. Och en liten röd sparelefant.
Ska det vara utlottning så ska det.


L Y C K A    T I L L!
Psst! Torsdagen 20 januari drar jag fyra vinnare.


Giveaways
I am really happy for all of you who visit me here and all your lovely messages. Thats the reason for these Giveaways from Mokkasin. All you have to do for the possibilty to win is to leave a message here and tell me who you are. If you want to have one more chance just follow me here or in Bloglovin.
If you already are a follower just tell me.
And for two more chanses you just spread the word about this with a link to me!
And don´t forget to tell me how many chance you have.

G O O D    L U C K!
Psst! I tell you who the four winners are on 
Thursday 20 January. 

11 januari 2011

tisdagstema om djur i inredningen.,

Dagens tema på Fabriken är inte min grej. Det saknas liksom djur i vårt hem just nu förutom en liten pappersfågel som dinglar från taket. Jag kunde ha gjort ett stilleben av ungefär en miljon gosedjur på ett par fårskinn men jag kände att det blev lite för osofistikerat. Så jag fick leta fram de små bambisarna. Den minsta var min farmors, de andra två kom säkert hem vid någon loppis. Och så lite vackra tapeter med naturfeeling från Anthropologie som ligger på moodboarden (på Pinterest) till Livs rum.

Däremot slog det mig precis att jag kunde ju ha fotat lite inredningsdetaljer från Mokkasin. Som här eller här eller den här eller min absoluta favvosak alltså den med fåglar.

10 januari 2011

wish us luck.


Imorse övade vi. Inför tisdagens start av vårterminen. K hade hjälp oss på traven och undrade om vi gick upp när klockan ringde. Vilken klocka undrade jag. 8:30 hade den tydligen skrällt. Men trots att vi måste befunnit oss i djupsömn vaknade vi så småningom, alldeles av oss själva. Och åt frukost, borstade tänderna, klädde på oss och så var de ute i kramsnön bland kompisarna. Alla fyra. Japp, tänkte jag. Kände liksom att nu var vi allt lite snabba. En skön feeling av att vara en strukturerad mamma med kontroll infann sig. Yes, imorgon kommer vi vara i tid. Det kommer att gå som en dans. Så kollade jag klockan. 11:30. Herregud. Så här ur rutinerna har vi aldrig varit. Det är kört. Imorgon bitti är det skarpt läge. Det finns inte en chans att vi fixar detta.

09 januari 2011

vitt.
Söndagsbild till Fabriken.