30 juni 2011

någon måste ju veta hur man tar kål på dem.


Idag skulle jag egentligen bara vilja veta en endaste sak. Hur blir man väck tvestjärtar? Forever. Eller nåväl, ett par veckor skulle jag också föredra. Eller två dagar.  Vilka tips som helst tas tacksamt emot.  Husmorstips, giftiga tips, konstiga tips. Jag är beredd på vad som helst bara de slinkiga små krypen försvinner. De är ju för fasiken överallt. Ännu en fördel med storstan. Inga tvestjärtar så långt ögat når. Och inga andra småkryp heller. Jag hade nästan glömt att det fanns myggor när vi bodde i stan. Inte konstigt att ungarna till och med trodde att en bananfluga var skräcken själv när vi flyttade hit.

Och nej, bilderna har inget med tvestjärtar att göra men det får ni stå ut med. De platsar inte på bild.

kontraster.


Jag blev helt kär i den här bilden. Den är fantastisk på alla sätt och vis. Man vill liksom stanna tiden här. Ingen mer renovering i sommar, tänk så skönt Johanna...

29 juni 2011

go sommarnatt.


Om jag inte får vara i skuggan när solen gassar som bäst då surar jag. Mest inombords annars blir det lite fånigt. Man kan ju liksom inte gå runt och gnälla på själva sommaren. Och så är det ju så förbaskat ljuvligt med sommarkvällar. Speciellt då när det har varit galet varmt under dagen. Då blir det helt perfekt såhär på kvällskvisten.   

Lovely pictures from Désaccord by Milk.

lek.


Det finns Ninjagos och så finns det Ponkisar.


De badar i glasspinnepooler. Helst med grönt vatten. Eller blått.


Och så äter de flingor när ingen ser.

28 juni 2011

gillar.


Tack. Ni är ju för söta med alla era hälsningar. Jag har inte riktigt vant mig ännu vid denna snälla bloggvärld. Ni skule höra hur jag ojjar mig ibland. Herreguud så snälla alla är, det är ju faktiskt inte klokt! Gillar.Jag möblerade om lite idag för att sen ställa tillbaka allt igen. Fråga mig inte om nyttan. Men så slog det mig att de där lamporna från House Doctor är väldigt fina. De är som vikta i tunnaste papperet men i själva verket i porslin som släpper igenom mjukt ljus. Gillar.Här syns de lite bättre. Fast den här bilden är från den här dagen. Och ser ni Ufo-lampan som skymtar där i mitten (den heter faktiskt så, från 1960 för Luxus Vittsjö). Den som åkte ner lika fort som den kom upp. Fast vi är ju som sagt lite oense här, så till hösten. Kanske gillar jag då.
På Darling Things finns lamporna i storlek mindre. Och kolla finaste pappersarken. Gillar.

27 juni 2011

midsommar 2011.


Och jo. Vi åt sillunch och jordgubbstårta. Och dansade midsommardanser (fast inte så många) vid hembygdsgården till fiolorkester. Och travade på grusvägar i skogen. Och åt smultron. Mest var det solsken men det är ju liksom tvunget att regna lite och vara lite småkallt. Fast det var perfekt ändå.

23 juni 2011

glad midsommar!


Önskar er en lat och solig midsommarhelg!

22 juni 2011

what a mess.Hujedamej. En sån dag. Som sista droppen på dåligt flyt. Jag känner mig ungefär som ägget där på golvet. Lite platt fall liksom. Allt har gått käpprätt åt fel håll. Fast det gäller väl att fokusera på det braiga. Ett ägg av sex höll.

21 juni 2011

maxat.


Var är du sommar? Jag fryser och letar strumpor och eldar i kaminen. Och undrar om ungarna vill ha mössor när de ska gå ut. Fast de tycker jag överdriver och vill ha shorts.

Och här är Livs skrivbordshörna som jag ju glömt att visa. Känns som en följetong med skrivbordsbygge, thonetstolar, tapetfunderingar här och där och tveksamheter och beslut. Maxat blev det och Liv tycker det är urtjusigt. Fast tapeten luktar hö. Tapeten förresten, jag visste ju att det var en William Morris men inget annat. Men hos finaste Volang hittade jag till Vintageprylar och Louise bästa info om tapeten som heter Golden Lilly. Jag fick nästan leta ihjäl mig efter det där braiga inlägget. Ni vet när man läser något, glömmer spara det och sen kan man inte för sitt liv minnas var man läste. Men tillsist så.

Psst! Om man klickar på mina bilder en gång och sen en gång till så blir de ganska stora. Tänkte mest om man vill se lite bättre...

18 juni 2011

lördagkväll.


Balt-balt-balthazar-balt-balt-Balthazaaar... Japp, det är vad vi gör. Hänger i soffan och glor på ungarnas nya
sköna favorit. Viggo berättade vid frukosten i morse att Professor Balthazar hade skägg när han var liten.
-Otroligt vaa?!
Fast då gjorde Liv klart direkt att det kan man faktiskt inte ha, om man nu inte är jultomten. Förstås. Filmerna finns på Papercut.

Och någon som minns Lilleman och draken? Denna grafiska lilla historia från 1971.

17 juni 2011

fina fredagen.


Regnet öser ner och jag sitter på verandan och jobbar. Det är där regndropparna smattrar som allra bäst. Håller med Liv om att det är himla fint med sommarregn som står som spön i backen. Inte kallt och ruggigt. Bara blött och stövlar och fina paraplyer. Om man nu inte ska göra något väldigt speciellt förstås. Då regn känns sådär. Men annars.

Jag fastnar på Freunde von Freunden och vill åka till Berlin igen.
Linda på Call Me Cupcake svänger ihop ett dessertbord utan dess like. Sådär bara. Som hamnar hos självaste Amy Atlas som jag kalasdrömde om tidigare.
Jag önskar mig den här regnkappan som Johannas kompis har designat. Eftersom min sitter på en tjuv i Köpenhamn. Det är också hos Tant Johanna jag först ser att hemmet från ett av mina absoluta favorit hemma-hos-reportage är till salu. Lika fint nu som då i Elles septembernummer 2007.
Så känner jag att det är ju i en lada man ska kalasa. Titta på fina bloggen DoreDoris och Carolinas grymma bröllopsbilder.

Fin fredag till er!

Pictures from Freunde von Freunden.