31 oktober 2011

eller hur.


Citat Louise Bourgeois på väggen vid Beijing8 Beta.

Är det något jag är superbra på så är det att känna lite som ovan. Sådär då och då. Tack för det. Den enda lilla haken (eller ibland helt oöverstigliga grejen) brukar vara att bara ta sig ifrån datorn, kaoshögarna och megalistorna. Att liksom ta sig ut ur ytterdörren (det är liksom enklare på milsvid avstånd). Men när jag väl kommer så långt är det som de inte fanns längre. Att kunna känna "Jag är som bortkopplad från hela alltet" är nog min starkaste sida. Och kanske mest oväntade. Om än bara för en timme, en dag eller så. Men som sagt det är lång väg dit.

28 oktober 2011

det blir en fin helg.Nu tar jag helg. En fin sådan tydligen. Eller som tur var. Egentligen skulle det här vara en helg med överraskning som pågrund av en mycket stressad bloggerska inte blev en sådan. Ni vet då själva överraskningspersonen (som alltså inte har en aning om det fina) kallt har räknat med att en helg har väldigt många timmar i jobbtid. Nästintill iskallt räknat med. Och strikt spikat ihop ett jobbschema inför fredagkväll plus lördag plus söndag, som heter duga.

Då kan det lätt bli så att de som så gärna ville överraska blir alldeles kallsvettiga och tänker att det här var kanske inte världens bästa idé. Så själva överraskningspersonen får veta allt ett par dagar i förväg fast det inte var så det var tänkt. Och när dessvärre hon också blir helt kallsvettig. Och vet varken ut eller in eller något om hur hon ska få ihop det hela då avblåstes allt i sista sekunden.

Men så kan man kan ju också hitta det där förnuftet igen och få tillbaka hela alltet. Såsom det var tänkt. Så överraskning eller ej. Imorgon äter jag middag här och sover där. Och det blir fint så.Idag jobbade både jag och K hemifrån. Eller det gör ju jag vareviga dag men inte han. Då kan man sitta i glasverandan och dricka morgonkaffe tillsammans. Och hela trädgården runtomkring var gul och alldeles dimmig. Det var  svårt att fånga på bild men kanske förstår ni hur fint det var.

finhögar.


Överallt ligger högar med olästa tidningar. Då är det lite illa ställt. Fast jag kan ju drömma om vad många fina timmar jag har framför mig. Det är ju nästan så man önskade att man vrickade foten eller något så man blev nedbäddad i en vecka ungefär. Och det enda man kunde göra var att läsa och läsa och dricka te.  Hur det än blir med den saken så fullkomligt älskar jag Papier Mache. Det säger jag ju jämt men jag tror inte att det finns någon bättre tidning just nu. Bara en minuts smygkoll ger mig tusen i tankar. Och är det någon som ser vad som ligger mer där på bordet. Ouppackad till råga på allt. Men hur fint? Förmodligen superfint.

 
Fin fredag!


 From Papier Mache.

27 oktober 2011

vildingarnas värld.Kanske är det för att mina barn aldrig någonsin har haft mössor med öron. Eller aldrig haft bebisoveraller som ser ut som små ulliga bjönar. Kanske var det helt enkelt den lilla grejen som saknades dem, för maken till het tröja får man leta efter. Nu går tröjan under bestämda varannandagsregler. Och Viggo surar över att han inte äger någon.De tycker de ser ut som en vilding. Som i
Vildingarnas land. Eller de tycker att de är en vilding. Hela den stora makalösa vildingvärlden sitter i tröjan. Och det är först när man sätter sig in i den biten som man förstår vidden av det hela.

det finns sex vinnare...


Skulle bara upplysa om att vinnarna i tävlingen finns på listan här. Så hurra hurra och grattis till dem!

För övrigt blir alla frukostar mycket roligare med en Ingela P Arrhenius figur (kolla in alla de sköna personligheterna) på brickan. Lovar.

25 oktober 2011

sista rycket.


Nu är det snart inte tävling längre. Sorgligt men sant. Vad som lades sist i prishögen kan ni läsa här. Och nästa gång jag skriver här blir det med en lista fina vinnare. Jag önskar jag kunde ge er alla 737 gillare ett pris men det kan jag ju inte. Fast det är ju tanken som räknas. Och i den bästa av världar gjorde jag det. Bara så ni vet.

äntligen.


Det blev ju inte särskilt snart med det där 600-priset. För jag stupade i säng klockan 19:05 igår kväll. Och det är ju inte varje dag. Verkligen inte. Men skönt var det och hängigheten blev inte som bortblåst men åtminstone lite. Så sent omsider och på efterkälken kommer nästa pris, en vit stor sparelefant. Och snart kommer nästa med tanke på att nu är ni över 700 som gillar. Och jag måste ju bara säga att jag är så himla glad. Att ni gillar förstås och att ni skriver så mycket fina saker. Jag visste ju att jag har världens snällaste bloggläsare och nu även världens snällaste fejjan-gillare. Man kan ju verkligen ha det sämre. Tack!

24 oktober 2011

inte att glömma.Nu har det väl inte direkt gått att missa att affären har en liten tävling för tillfället. En finfin sådan om jag får säga det själv. Kolla in Little cute Mokkasin-bloggen för mer information och prishög. Och det hänger bara på en liten sak för att ha chans på något ur den där högen. Gilla på fejjan. That´s all. Och glöm inte bort för imorgon vid midnatt stänger tävlingen. Prick klockan 24:00.

Psst! Och jag har inte glömt 600-gillar-vinsten (wow vad många!!!). Snart!

23 oktober 2011

sakta men säkert.Jag har ju sagt det förut, det gäller bara att titta åt rätt håll. Och liksom vara glad för det lilla. Till exempel att jag har lyckats få en tiondel av alla jobb-måsten gjorda. Och att jag har fått upp saker på tre och en halv hylla när resten av huset ser ut som något jag inte ens kan förklara. Man får liksom sparka sig fram mellan golvhögarna.

Men söndagen är lång och jag är pepp. Så länge det inte handlar om bokföring är jag alltid det. Och just nu känns det som jag har vinstlotten ändå. K drog precis till Busfabriken med sex ungar. Ensam. Vad är högar av jobb i ett megakaos jämfört med det? Alldeles underbart.


22 oktober 2011

ännu mera priser.


Tjoff sa det så var det 544 gillare på affärens FB-sida. Så väldigt kul och ännu roligare är det för jag är lite rookie i fejjan-sammanhang. Det är inte så att jag inte funnits där men jag har liksom aldrig varit där egentligen. Så om ni som kan och vet och är FB-proffs undrar varför det åker in inlägg och ut igen är det mest för att jag gör lite fel mest hela tiden. Men lite bättre har jag blivit på en vecka ändå. Och eftersom jag är en sådan som blir överlycklig för feedback, ris och ros och sådant. Så hojta till när jag inte följer FB-kutym. Men vill ju hålla sig till traditionen.

Och prishögen blir allt större. Nu ligger där sex fina vykort från Fine Little Day. Väldans roligt med tävling tycker jag. Och nu smider jag lite planer om ni kan tänkas att gilla lite till? 600 nästa, eller?!

A new thing is put in the pile of prices. Or there are six really amazing cards from Fine Little Day. And now it´s 55 likes from the next price. Continue liking!

21 oktober 2011

calender love.Nu ligger min Moleskine riktigt risigt till. Finaste kalendern från australiensiska konstnären Amy Borrell är anledningen. Om jag lovar att vara världens duktigaste kalenderskrivare kanske man skulle kunna få en i julklapp. Önska går ju. Finns på Papercut.

Jag hade ju tänkt mig något grafiskt och stilrent inför 2012 nu när jag ändå blivit med väggalmanacka. Men nejnejnej tänker jag nu. Det går ju bara inte när det finns något såhär fint. Illustrationer att dö för av Elisabeth Dunker, Ashley G and Drew, Pin Pals, Donna Wilson, Catherine Campbell, Amanda Blake, Anke Weckmann, Nancy Mungcal, Ana Albero, Marjorie Liucci, The Black Apple and Sarah McNeil. Finns här men det ska väl inte vara någon match för tomten.


 Förresten gå in här hos Elisabeth/Fine Little Day och se hur den ser ut när man bläddrar i den. Fin.

talent gallery.
Single pictures: WeekdayCarnival
Double pictures: Talent Gallery

Och här sitter jag och grämer mig (det värsta är att jag gör det på riktigt) att jag inte är på Kocksgatan 23 just nu. Fy fanken vad det hade varit härligt.

20 oktober 2011

mycket tävling blir det.


Hjälp. Nu går timmarna sådär fasligt fort igen. Det var nästan så jag blev lite sådär uppsnurrat orolig att jag inte skulle hinna med 400-gillar-vinsten innan det var dags för 500-gillar-vinsten. För det är alldeles fasligt roligt vad ni gillar. Och då vill man ju hålla sig till reglerna. Absolut att man vill.


Så vid 400-gillar så blir det två vinster i samma. Från väldigt bra Our Childrens Gorilla. En grym båt i metall att hänga finheter på. Gjord i återvunnen metall och som passar utmärkt för att återvinna igen. Fast det vill man ju inte. Inte nu åtminstone. Men om hundra år kanske.


Och en precis lika grym galge att hänga snyggstassen på. Tillverkad i spillet från skogstillverkning.

Och förresten tack, tack för att ni gillar. Jag gillar ju er med och därför ser jag fram emot att slänga fram nästa vinst vid ett-halvt-tusen-gillar-nivån. Oj, vad jag kände mig god och snäll nu. Nästan jultomte-aktig.


New prices are added to the competition. A hook and a cathanger from Our Childrens Gorilla. And now it´s very close to the next price for 500 likes.

19 oktober 2011

nummer två.Lovat är lovat och som ni gillar på kan man ju inte göra annat än att dra till med en riktig finhet till vinsthögen. En liten kärleksfull grej som jag verkligen har kärat ner mig i (och inte bara jag kan jag tillägga). För den är så sagolikt fin. Helt fantastisk faktisk. Och så bra så den kan verkligen kosta på sig att vara såhär tjusig. 

Och jag måste nog påminna lite om det som är så bra. Djuren från Züny är designade av fyra kinesiska formgivare som brinner för att bevara det kinesiska hantverket och man vill med sin design ge ett alternativ till den kinesiska massproduktionen. Alla djuren är alltså handgjorda i konstläder och mycket välgjorda.

Då var 52 stycken gilla kvar tills nästa vinst...

So this is the next price in this sweepstake. The only thing you have to do to be a part of this contest is to like Little Cute Mokkasin on Facebook. There is a new price at level 400 likes!

18 oktober 2011

TÄVLING!!!


Japp, då var det äntligen tävling. Och den här gången är den så enkel så att man nästan svimmar. För att vara med och tävla behöver ni göra en endaste liten grej. Gilla Little Cute Mokkasin på Facebook. Det är inte svårare än så. Det räcker med att trycka på GILLA-knappen så har ni en lott (och är det redan gillat så kan ni lugnt luta er tillbaka, ni tävlar redan).

Men för att göra den här tävlingen lite större och lite spännande och lite bättre så lovar jag att vid varje nya 100 (300, 400 och så vidare) som gillar sidan lägga till fler vinster i tävlingen. Så kort och gott, ju fler som gillar desto fler vinster.

Och för att hjälpa det hela på traven (och göra högen med vinster stor) så bjud in era vänner att göra detsamma. Och gör man det så meddelar man det på facebook, här under detta inlägg eller på samma inlägg på affärsbloggen. Och vips har du dubbla chanser att vinna. Och era vänner som blir inbjudna kan självklart göra detsamma att bjuda in sina vänner för att dubbla sina chanser. Och det spelar alltså ingen roll hur många eller hur några som bjuds in, en extra lott hursomhelst.


Och vad blir det för priser kan man ju undra. De allra skönaste grejorna från affären såklart! Först ut är en personlig favorit. Det lilla sköna förvaringsäpplet. Tillverkat i 100 % återvinningsbart material som ligger i en ask tillverkat av 100 % återvunnet papper som är tryckt med soja bläck. Så himla bra och så himla fint. Perfekt vinst att börja med.Och sen fylls vinsthögen på varteftersom. Vid 300-gillar-nivån meddelas nästa pris. Och sen ligger de i en hög (en stor kan ni ju hoppas) och väntar ända tills nästa tisdag kl.24:00. Så alla har lika stor chans när allt kommer omkring. Rättvist ska det va!

Så kära ni, sätt igång nu! Att gilla av bara sjutton! Klicka på just LIKE och gilla på FB och lycka till!
Yepp, at last it's time for sweepstake. The only thing you have to do to be part of this contest is to do one little simple thing. Just like Little Cute Mokkasin on Facebook.I do not kid you - it is not more complicated than this. But to make this contest a bit more wider and better I promise to add more prices for every 100 like (300, 400 and so on.) So the more likes the more prices.

And what are the prices one wonders. The nicest things from the store of course! First out are a personal favorite. The small apple to store things in. And thereafter the pile of prices will grow. At 300 likes the next prize will be announced. The contest will end at midnight next Tuesday.
 
So go ahead and like. Click on just LIKE and like on FB and good luck!

17 oktober 2011

om att inte riktigt få ihop det.


Puh, jag försöker andas och tänka att timmarna går långsamt. Men det gör de inte alls. Och högarna av saker att göra blir större och listorna längre. Så det här får bli ett lite ursäkta mig inlägg.

Ursäkta mig och förlåt men jag hinner inte riktigt med just nu. Jag lovar att svara på alla mail. Jag lovar att svara på frågorna från frågestunden och jag vet att det inte är klokt att jag inte gjort det ännu. Och allt som snart är klart i affären får nog lov att vara snart klart en stund till. För att inte tala om alla nya saker som ligger och väntar i alla kartonger, också snart klart men ändå inte riktigt nu.

Och blogglove+tack-grejen den får komma lite när den kommer. För när allt kom omkring så fick jag  världens överraskning när jag började förstå hur många som hade skrivit om att affären hade öppnat, sådär nyp-mig-i-armen-många. Tusen miljoner tack. Jag kan knappt inte ta in att det finns så många fantastiska människor därute. Så otroligt snällt. Nästan lite overkligt snällt.

Men snabbt insåg jag att tidsplanen av en blogglove-vecka var fånigt kort. Men jag har inte glömt eller oförskämt struntat i det hela. Struntar i något gör jag aldrig, glömmer gör jag ganska ofta men inte med vilja. Däremot kan jag inte göra något åt att dagar och kvällar och nätter går alldeles för fort. Hur svårt jag än har att inse det.


Viggo tecknar alltid serievärldar med mikroskopiska byggen och finurliga figurer. I svartvitt. Förmodligen var denna lilla växt ett måste från skolfröken. Men jag gillar den ändå.

16 oktober 2011

en hel vägg.


Minns ni matrummet som blev ett arbetsrum som blev en röra. Nu är den här vyn snart ett minne. Det här blir så bra, så bra.

15 oktober 2011

julklapp 1.
Elisabeth på Fine Little Day kom med veckans absolut finaste tips. Den här boken av Pip Linconle. Superbra julklappstips till Liv. Åh så perfekt. Alla tre faktiskt. De bästa julklapparna är väl de som man kan själv kan sno till sig vid ett väl valt tillfälle.