29 februari 2012

gaah...


 
Jag vet att det kunde varit värre. Men när man har en affär som går ut på att man ska skicka saker då är man väldigt tacksam om det går att skicka. Och väldigt galen om det inte går. Och går det halvvägs då bryter man lätt samman. Bokat, betalt och klart.  Och jädrigt lättad efter att det äntligen funkar såhär på tredje dagen med strul. Ända tills de där fraktsedlarna ska skrivas ut. Tvärnit. 

Nämen oj sa posten, man tog visst bort skylten om serviceuppehåll för tidigt. Det funkar ju inte nu heller. Nä, just det, jag märkte det. Men vi betalar tillbaks. Tack, vad bra...


Och i den bästa av världar hade jag redan sytt kuddar av tyget Stockholm Blad som jag köpte i höstas. Sittkuddar till y-stolarna, för att slippa köttfärssås på den flätade sitsen.  Bara en sådan sak.

28 februari 2012

paper craft.


Alltså. Ta er en titt här.
inte hela sanningen.


Det slog mig imorse att den där röriga hörnan i vårt eget sovrum, med mina egna saker inte riktigt är jag. Visst kan man lätt tro att jag springer runt med mönstrade klänningar i glada färger och är allmänt färgrann? Liksom allting på. Men jag är ju inte sådan. Jag har ju svart och svart och svart igen. Och så kanske var femte månad eller nåt slänger jag på mig en tjusig historia.

Fast om man bortser från röran så är den där hörnan rätt okej att vakna till. Så det kanske är därför allt har hamnat just där. Omedvetet._________________________________________________________________________________
This is a messy corner in our bedroom. Isn´t it easy to think that I´m are a person who always dress in lovely dresses with lot of colors. But that´s not true. I´m always wear black and black and black again. Maybe everything are put there because I love to wake up with this sight.

27 februari 2012

oh happy life!Tänk om klippa och klistra och tokpyssla var ungefär lika livsviktigt som att äta. Att man liksom inte överlevde om man inte gjorde det sisådär tre gånger om dagen. Att man kunde försvara sig med att nu har jag inte pysslat sedan tre timmar tillbaka så nu är jag alldeles yr och svimfärdig. Ge mig sax och papper och lite lim innan jag får ett blodsockerfall. Glittrigt liv man hade levt då...

Hittade precis tjusiga sidan Oh happy day! och därav denna önskedröm. Klicka på varje bild för att komma till beskrivningen. 
_________________________________________________________________________________
I´m dreaming of that crafting would be as important as eating every day. That you should do at last three DIY projects a day for surviving. I think life should be more glittering like this.
I just found the brilliant Oh happy Day!. That´s the reason for my day dreaming. Click at every picture to find the sources.

trassel.


Vissa måndagar är trassligare än andra.


En hostig liten Nomi stannar hemma från dagis efter en sömnlös natt.


Men så mallig över flätorna som storasyster fixade efter badet igår. Det som skulle bli megakrus som måndagsfrisyr.

Ha den bästa av veckor hörrni!
_________________________________________________________________________________
Some mondays are more tangled than others. A little Nomi girl with a cough. But so very happy and uppish over all this tiny tails which her big sister did yesterday. It would have been the coolest monday hairstyle ever at kindergarten.

I wish you the very best week.

26 februari 2012

mintigt.


Jag ber om ursäkt för denna insnöade vecka i mint. Igen och igen. Men det är den där skåpdörrens fel. För att matcha det hela går jag dessutom klädd i en mintgrön tröja. Det gäller att göra det fullt ut.
vackert smink.Varför ska man alltid hetsa upp sig när ungarna har lekt med det lilla smink man äger. När Nomi har krasat den där dyra och svårfunna rougen. Eller målat hjärtangubbar med ögonbrynspennan. Nä, hetsa upp sig är onödigt. Borde kanske se det vackra i spillrorna. Det är tydligen möjligt.

Ha en fin söndag! Jisses vad solen skiner!

25 februari 2012

perfekt helg.
Att somna på verandan invaggandes bland småprat av fina vänner klockan halv fyra på morgonen är härligt. Nu förstår jag förövrigt varför ungarna älskar att somna där. Att vakna urtrött på lördagen av det faktum att man inte pallar sena nätter är mindre härligt. Men att strax inse att nästa hög med vänner är påväg till oss kan göra den allra tröttaste Sofian pigg igen. Sådana här helger skulle man ha jämt.

24 februari 2012

det är fredag och det är vår.


Alla våra frukostar har inte en sådan här happy feeling. Men det är ju ändå fredag. Och jag är så glad att mina spinkiga ungar inte vet att deras smoothies är fullproppade med nyttiga ägg. Det gäller att vara listig.
Önskar er en fin helg i solen! Vårsolen, kan ni tänka er?

Psst! Jag har städat lite i affären och just nu får man fraktfritt på Mini Rodinis vårnyheter. Är det fredagsfeeling så är det.

she´s back.


Picture: Cinquefoil

En väldigt fin grej som hände den här veckan var att min vän Camilla började blogga. Igen. Hon har snyggbloggat tidigare men nu är hon tillbaka. På Cinquefoil. Och det är jag så himla glad för. Och det ska ni också vara för jag vet att där kommer att bli en härlig plats.

Så Marsch, pannkaka! Susa in på Cinguefoil nu meddetsamma!

_________________________________________________________________________________
A really nice thing happened this week. My friend Camilla is back in the world of blogs. At Cinquefoil. I´m oh so happy for that. I know it will be a lovely place.

23 februari 2012

så himla skönt med sol i ansiktet.


Jag vet inte vad det är. Men med åren så längtar jag ihjäl mig efter våren. Nästan ont-i-magen-längtar. Kanske är det tusen vinterstövlar och blöta vantar. Kanske är det iskalla golv och ett dragigt hus. Eller ett kolmörkt hus.

Min mamma säger att så var det aldrig förr, då älskade jag ju vintern. Kanske är det åren, helt enkelt. Eller att jag inte så ofta (aldrig förresten) sitter dagarna igenom på små caféer med mängder av tända ljus med snöflingor singlande utanför fönstret. Eller går långa promenader på knastersnöiga gator. Sådana där tänkarepromenader då man liksom hann just tänka - att gud vad det är vackert. 

Men banne mig - var det inte vår idag? Japp, så in i norden mycket vår. 


Och som smågodis är de här böckerna. Finns mängder av dem här. Jag ska bläddra i dem åt er någon dag. Och säga vilken som är favorit.


Och den här gången ser Nomis glass ut som en glass. Skönt.

sweet and not so sweet.


Man kan aldrig i livet se sig mätt på sött porslin. Ni måste spana in Nina in Worm. Om man vill ha gladaste torsdagsmorgonen. Tipstack till Helena.


Och en annan sak. Det var inte jag själv som postade 14 inlägg via Bloglovin igår. Men det förstod ni säkert. Fast det verkar bara vara där, för här på bloggen är det som vanligt. Och de får tydligen bli kvar där, för jag vet inte hur jag får bort dem. Tack alla ni som upplyste mig!

_________________________________________________________________________________
Lovely porcelain from Nina in Worm.

And like someone of you noticed yesterday it was something entered my Bloglovin account. I didn´t posted all this fourteen posts in one our. But I´m sure you understood that. Thanks for telling me. Unfortunately I can´t remove them.

22 februari 2012

mint igen och en inneboende på vinden.


Jag packade ner dem förra våren. Mina säkerligen tjugo år gamla muggar och assietter från Höganäs. Inget skrytposlin här inte. Men jag har alltid gillat just själva färgen. Fast den slutade man såklart att tillverka så jag fyllde på den där servisen med mörkgrönt och grått. Och gillade aldrig, så de andra färgerna har varit nedpackade i evigheter och får förbli så. Men de mintgröna ser ut lite som Uppsala Ekeby och Gefle. Så i dessa mint-tider så slog det mig att jag nog skulle blanda på med lite loppis. Vårens projekt. Åttiotals Höganäs plus fyrtiotals Gefle. Så hela rasket åkte ner från vinden imorse.


För övrigt slutade besöket på vinden med längsta debatten. Viggo har alltid slängt sig med ord som han inte alltid har koll på. Idag gick diskussionen såhär. Och den är inte slut än - det är bara det att nu är han inte hemma.

- Det har bott en incident på vinden!
- Va?
- Det har bott en incident här uppe, det har pappa sagt.
- Det har väl inte bott någon häruppe? Och en incident kan väl inte... 
- Jooohooo! För hundra år sedan. En incident. Det säger pappa.
Och sådär har vi hållt på hela dagen mest. K säger att han har sagt student. Jag undrar om det ens har bott någon på våran vind på 20-talet. Och Viggo fortsätter att hävda att det har det visst. En incident alltså. Ingen student. Student vet han ju vad det är. Men nu handlar det om en incident. Som har bott på vår vind.
Och eftersom Viggo är envis som synden så finns det ingen ände på diskussionen. Jag tjatar bestämt på, om att det är möjligt att vem som helst kan ha bott på vår vind, bara inte en incident. Man vill ju ha sista ordet.

Men som sagt. Det var en incident som bodde där. Det har pappa sagt. Och då är det så. Punkt.

21 februari 2012

många blir det.


Jag har svårt att tröttna på den där cirkelskäraren. Är fortfarande fånigt imponerad att det blir så runt, går så snabbt och att den tar tjock kartong som den enklaste sak i världen. Det behövs inte mycket för att impa på mig alltså.


cirkelstans + håltång sen kan man göra väldigt många små kort. Kanske så många så att det räcker resten av livet.
_________________________________________________________________________________
I am still in love in my circle punch.

vårt vardagsrum just nu.


Det jag gillar mest i vårat hus är att man kan använda hela alltet som en fotostudio. Det är bra tycker jag. Fast det tycker ingen annan. Konstigt, eller?

Och så är det lite praktiskt. För man hittar bra saker. Ni ska se armeringsjärnet jag sprang på nyss, kommer bli värsta shyssta moodboarden. Eller den grafisk målade dörren, hur har jag kunnat missat den?

Och baksidan på den där skåpdörren är helt urtjusig, jag drömmer om när hela det platsbyggda skåpet var sådär. Kanske skulle man? Ett mintgrönt skåp... ahh.

_________________________________________________________________________________
Our livingroom right now.
I like that I could use our house like a studio. But I´m the only one who like it. I wonder why?

20 februari 2012

spring feeling.


Bästa Anna Mård är med i fina vårnumret av 
nätmagasinet Llamas' valley. Urvackert.


Det jag gillar mest är att numret är proppat av länkar till ett gäng underbara bloggar. En sann skönhet är Dietlind Wolf´s blogg.
_________________________________________________________________________________
Full of beautiful links.

Pictures: Llamas`valley

new delivery.


Mina nya postersrullar är som griffeltavlor. Jag gillart.


________________________________________________________________________________

My new cardboards tubes are like chalkboards. And I like it.

19 februari 2012

bara en sallad.


Nu skulle jag ju kunna låtsats att det var jag som hittat på den här lilla delikata salladen. Men nix, det är K. Det är liksom han som glänser i vårt kök. Jag är den röriga som räknar fel och bränner fast och är allmänt snurrig. Tur för mig att jag har en man som mat-briljerar mest hela tiden.

Så här kommer en liten och väldigt simpel sallad. Men ack så god.

Själva dressingen.
1 tsk honung
1 halv pressad lime
2 msk olivolja
1 liten pressad vitlök
1 nypa flingsalt
Nymalen svartpeppar

Små och absolut goda tomater som delas.
Vindruvor som också delas.
Ruccola.

That´s it och jisses så gott.
Och olivoljan nedan - to die for - fantastisk present från fina vänner. Finns på Urban Deli.


________________________________________________________________________________
Just a little sallad.

A sallad as my husband did today. He is briliant in the kitchen and I´m not.

The dressing.
1 teaspoon honey
a half of pressed lemon
2 tablespoon olive oil
1 little pressed clove of garlic
Salt flakes and black pepper

Small and very good tomatoes
Grapes
Roquette

That´s it and oh it taste so good. And that olive oil - to die for - a gift from fine friends. And bought at Urban Deli.

viggos favorit.


Viggo har valt sin Carl . - Fett nice, är han. Och cool fast ändå snäll.

Ni har väl inte missat att det är välkomsfest för Carl i affären. Ända tills midnatt ikväll skickas Carl fraktfritt i Sverige och Norden.

Mikroskåpet.
Jag tänkte inte på att mikroskåpet stod där men när jag fick frågan från bästa Lilla U så slog det mig att jag måste hojta till. Viggo önskade sig ett mikroskåp i julklapp och vilken perfekt present till en sjuåring. Han lämnade inte sitt rum på hela julaftonen kan jag säga. De som ville honom något fick gå dit. Han hade fullt upp att kolla in lurviga flugben (Visste ni hur lurviga flugben är kanske?) och annat. Han älskar det och alla som kikar i det blir lika fascinerade. Vi köpte det här och det var perfekt. Innehöll en massa coola extragrejor som flugben, växter och annat. Kan dessutom kopplas mot datorn, extracoolt.
________________________________________________________________________________
Viggos favorite.
Viggo has choosen his Carl. He thinks Carl is looking really cool but also so kind.

We have a little welcome party for Carl in the store. We send him without charges, but only in Sweden, Finland, Norway and Denmark. I´m sorry it did not works so in the rest of the world.

18 februari 2012

pyttesmå är de.Kanske var det för jag lördagsjobbade hela långa dagen. Kanske för att jag var så fasligt trött på tråksiffror och bankdosekoder. Eller annars var det helt enkelt för att de faktiskt är vackra på riktigt.

Ni vet i gamla ramar. Och när man tar bort den gamla, bruna tejpen så ramlar det ur små, små metallstift. Och oj, det var värst vad vackra de var just idag. Så för att inte tappa bort dem så hamnade de på spegeln i det blåaste ljuset.

Ja, ni hör ju själva. Utsvulten på inspiration...

 

sommar i Paris.


Vi planerar aldrig semestrar i förväg. Fast vi tänker alltid att vi ska. I januari sådär, tänker vi svaga tankar om att vad bra det vore att bestämma sig hur sommaren ska bli. Men tankarna är så oerhört svaga och det kommer annat emellan så det blir aldrig något med den saken. Och när sommaren kommer så blir det lite hipp som happ men ordnar sig alltid på något vis. Mest på ett lite dyrare vis.

Men nu har vi tänkt mycket mera. Att vi blev så kära i Paris. Så hur trevligt vore det inte att tillbringa två soliga veckor där i sommar? Jättetrevligt eller hur?


Så nu kära ni, tänkte jag höra med er om någon sitter på några bra tips. Om man vill låtsatsbo i Paris fast bara för två veckor, vart vänder man sig då? Vilka företag är de bästa och mest seriösa för lägenhetsuthyrning? Alla tips emottages gladeligen för vi har ingen aning. Men å så härligt det vore.


Önskar er en glad helg!

________________________________________________________________________________
Summer in Paris.
We fell in love in Paris. It would be oh so nice to spend two sunny weeks there this summer. So my dear readers, do you have any idea where you could find apartments for rent? Which companies are the best and most serious? We would be so pleased if someone would help us.

I wish you a happy weekend!