08 augusti 2010

Helgbestyr

Är det någonting jag fullkomligt älskar med gamla hus så är det överraskningarna. Bra överraskningar som fina brädgolv, trappräcken(inbyggda i bokhyllor från 80-talet) , spröjsade glasdörrar under masonit och en hel glasveranda. Vi hade hört rykten från tidigare ägaren att det klirrade då de spikade ny fasad. Så en iskall februarisöndag (jättetrötta var vi efter ett partaj) så var vi bara tvungna att kolla. Under lager av tapeter, isolering och masonit så var den faktiskt där. Vi blev plötsligt jättepigga och hade lust att riva alltsammans på studs. Fast det gick ju inte. Och vi blev till och med tvungna att spika igen allt för utan innerfönster och 20 grader kallt utomhus så förvandlades vårt kök till ett frysrum. Sorgligt var det att täcka för det igen. Men tillslut så... Nu är det inte så mycket kvar innan alla fönster syns och det är så rackarns fint. Allra bäst är att ligga där på soffan när det regnar... Har ju svårt att förstå att man föredrog varianten nedan på 70-talet men smaken är ju olika.

2 kommentarer:

 1. Hej Sofia!
  tack själv för besöket. Meh, vilka fönster "ni hittade", helt underbart. Vi gjorde samma resa i köket i vårt torp där de snickrat för (och behållit som tur var) ett fönster. Ert hus ser alldeles fantastiskt fint ut. Ska blogga tillbaka om din butik inom kort : )
  Kram
  Matilda

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt! (Hamnade här efter att ha klickat mig vidare från ditt senaste inlägg, sen vidare igen..) Sånt här är ju bara så spännande och roligt! //Petronella

  SvaraRadera