04 juni 2014

tusentalsblommor och evighetsmönster...

 
Vissa målarböcker är finare än andra.
Kanske till och med vackrast på jorden.
 


 
För ganska länge sedan fick Liv en målarbok. Då hette den Secret Garden. Nu har Johanna Basfords fanastiska lilla bok kommit på svenska och den finns på Mokkasin. Det fanns liksom inget annat att göra. Är det sagolikt så är det.
 
Johanna Basford kallas i Skottland, där hon bor, för tuschteckningens evangelist. Och det kan man ju förstå. Kära hjärtanes avd fint det är. Till och med som omålat. Johanna är utbildad vid College of Art and Design i Dundee men har alltid målat och tecknat. Och naturen är det som ligger henne närmst om hjärtat. I Storbritanien har den engelska upplagan sålt mer än 250 000 ex på mindre än ett år. Målarböckernas målarbok liksom.
 
 

- Det är nästan som mandalas, mamma!

 

Boken är full av en magisk värld. Med akvarellpennor fyller du i och sätter färgerna. Med en välvässad blyertspenna kan du själv lägga till den du drömmer om och här och var i boken dyker det upp små meddelanden och varelser och sagolika små kryp. Som en hemlig värld som liksom är gjord för att fastna i.

 
 
Det fina i kråksången är att det här är ingen målarbok bara för små. Eller verkligen inte alls för de minsta. Utan för de större och de jättevuxna. Du vet väl om att det är väldigt rofyllt med tusentalsblommor och evighetsmönster...
 
 

 
Nu är det så att vi är så himla stormförtjusta i den här målarboken. Och tycker att det är en sådan fin liten present. Till barnet som ska börja sommarlovet, det där som känns som tusentals dar.  En sådan där somrig som man tar med sig i ljumma kvällar till de som har allt. Eller för all del till de som inte har allt också. Till sig själv och måla sig igenom soliga dagar under parasollet och de regniga.  Och sedan sätta alla arken på en vägg bara för att inte glömma när höstvindarna viner som bäst. Till vem som helst, som gillar vackert. Och därför har vi valt ett alldeles sagolikt sommarpapper från Italien som vi slår in din Hemliga trädgården med. Helt enkelt för att vi tycker det blir så otroligt vackert på så vis. Och för att vi älskar hjärtliga paket !
 
Fram till midsommarafton (eller så långt vårt lager räcker) får man boken precis så!
Här hittar du Hemliga trädgåden.


 

2 kommentarer:

  1. Å! Det kliar i mina fingrar på att få rita!

    SvaraRadera
  2. this book is so beautiful!

    SvaraRadera