18 juli 2013

mokkasin loves numero74.

 
 
Igår kom det påfyllning från Numero 74. Alltid lika hjärtligt. Såklart sa det smack och så tog vissa saker slut på direkten. Vi stod som förvånade och sa vi tog ju in jättemånga den här gången...
 
Väldigt hjärtligt var det också för en tid sedan när designern för Numero74, Poupy, ringde mig. Vi pratade länge om ditten och datten och spännande saker. Vi pratade också en hel del om hur Numero 74 arbetar. Och det är ett sådant stort hjärta på det.
 
För några år sedan så förälskade sig Poupy hejdlöst i Thailand, människorna och landet. Planen med Numero74 har sedan starten varit att ge tillbaka så mycket det bara går. Tillbaka till människorna, familjerna och barnen i Thailand. Man bygger Numero 74 på ett nära samarbete med människor på plats och där det allra viktigaste är att alla ska må bra hela vägen, på alla sätt och vis. Med stor respekt för människorna och landet är målet att Numero74 i förlängningen ska hjälpa till med utbildningar, barnomsorg. och bara bra-saker.
 
Poupy bor växelvis i Thailand, oftast månader i sträck, för att kunna vara involverad i hela tillverkningskedjan och ha starka och förtroendefulla relationer med de som arbetar inom företaget. I sin egen studio och fabrik utbildar man kvinnor på det specifika hantverket.  Och ja, de flesta som arbetar på Numero 74 är just kvinnor. Man har sin egen specialtet, någon är bäst på sömnad, någon är grym på broderi, en annan på att virka, någon annan på att sticka... Sen åker dessa utbildade kvinnor hem till sin byar för att i sin tur utbilda på plats, man skapar kvinnliga kooperativ.  Och där i de thailändska byarna tillverkars sen alla fina saker. På så vis behöver ingen lämna sin familj, sitt hem för ett arbete på annan ort. Utan livet kan fortsätta precis som vanligt, fast med ett arbete. 
 
När man pratar med Poupy  så slås jag hela tiden om värmen i rösten när hon pratar om Numero74. Självklart som de eldsjälar, hon och Nancy är, som brinner för att skapa ett varumärke som kännetecknas av det fantastiskt vackra och det oerhört kreativa. Men framför allt hur hon talar om sättet som gör detta möjligt. Att det bara är möjligt genom sättet de har valt att arbeta på. Att det finns en själ i Numero74 som bara känns som ett enda stort, varmt hjärta. Och det är det som är det allra viktigaste i hela alltet. Fint,  tycker jag. Och med en önskan om att alla företag i hela världen tänkte samma.
 
 
Läs min tidigare presentation om Numero74 här.
 
 
 
 
Nya färger i den virkade vimpeln. Nu i dimmigt rosa och blåtoner. Sen tidigare fanns den i de mest underbara färger jag vet, hej höstlöven och tjocktröjorna tänker jag när jag ser den.
 
 
 
 
Och kalasiga set som måste få ett eget inlägg för himlens vad fint. Vimpelkort med sydda kuvert, i två färger. Med kalaspåsar i tyg! Och nästan samma sak, fast med stjärnor. Och kalaspåsar med virkade handtag. Det här så fint så jag kommer paketera egna gåvor i dessa så snart det är kalas-dags nästa gång, med matchande kort.
 
 

7 kommentarer:

 1. Too much lovely fabrics! beautiful!
  Have a lovely day!
  xx

  SvaraRadera
 2. Och jag beställde två nya vimplar direkt och de levererades redan idag! Man tackar! Nu byter jag efter årstid, dom är såå fina!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, man önskar verkligen att fler tänkte på det sättet. Fina verk och bra tankar.

  SvaraRadera
 4. Åååhhh!!! Äntligen har jag lyckats få tag i dessa underbara vimplar som jag fantiserat om hela sommaren :)
  Älskar din fina blogg!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Så fint foto, som jag gillat på Instagram också:) Men jag hade inte hört storyn bakom, och jag håller med såklart, det värmer hjärtat när det finns människor som förmår kombinera affärer med hjärta och fin design dessutom. Då blir det extra skönt att titta på det man köpt:)

  Ha en fin lördag!
  Camilla/Stilitiden

  SvaraRadera
 6. I couldnt say anything when i saw that picture is really awsome

  SvaraRadera
 7. Vackra foton, vackra produkter och vacker tanke. Så underbart att läsa historien bakom produkter och allra helst när det är en fin sådan också :) Ha en fin kväll. Living by Miriam

  SvaraRadera