15 december 2013

då var nästan inte allt slut...

 
Jag som häromdagen tänkte reklama lite för nya grejor i affären. Och så glömde jag bort hela alltet. Typiskt mig men tankarna är inte av det glasklara slaget, såhär i paketpackarland. Och då blev det som det blev att det mesta bara sålde slut sådär av sig självt. Utan reklamen.
 
 
 
Men ändå. Så sjukt fina bäddset från Numero 74. Jag har egentligen fingrat på dem sedan allra första gången jag stötte ihop med dem i Paris för ett par år sedan.Och varje gång därefter. Men ibland måste man vrida och vända på saker. Och när man vridit klart så gick de inte att få tag på. I månader. Men tillsist. Och det här är så fint så jag tänkte i hemlighet, hoppas ingen vill köpa. Hoppas, hoppas att alla blir kvar till mig själv. Så jag liksom måste förbarma mig över dem. Dream on, kan man säga. Det hände ju inte kan jag lova. Flera är redan slutsålda, men de kommer ju in igen är dock osäker på när. Finns som både stora och till små ungar.
 
Och sockorna då! Herregud vilka sockor. Drömsockor. Från London och Catherine Tough Så mjuka, så sköna, så söta. Nog de finaste jag sett. Och... Slut! Men kanske, kanske en sänding till snart.
 
 
Och sist men absolut inte minst på något vis. Stolt presenterar jag Nanna van Berlekom´s fantastiska print i affären. Själva huvudprintet som visar centrum av Zizustadt och de små finurliga med kaninen och regnet. Grejen med de här printen är att historien bakom är bland de härligare jag hört. Så här skrev jag i affären:
 
 
" När historier ligger i en sak, en bild eller här som en karta då blir jag varm inombords. Det hela blir liksom extra vackert då.

Här är historien bakom printet Zizustadt:

Sådär i slutet av 50-talet brevväxlade två kusiner med varann. Den ena satt i Stockholm och kallade sig Zunfg. Den andra i Haag, och hade lagt till sig med smeknamnet Zisz. De var 15 och 16 år och började rita ner hela sin tillvaro i en karta. Fram och tillbaka mellan Sverige och Holland skickades teckningar som tillslut skulle bli en karta över fantasistaden Zizustadt. En karta som slutligen mätte 2x2 meter! En karta med 3500 låtsatsgator, platser och boulevarder. Alldeles hittepå men formade ur fantasin från de bägge pojkarnas verkliga upplevelser, känslor, resor och helt enkelt det som var då i dessa tonåringarnas liv. Obesvarad kärlek, Tv-program, favoritmusik såsom Tjajkovskijs sjätte symfoni och människor de mött och saker de gjort.

Den ene av kusinerna var helt enkelt Nannas pappa och i hennes barndomshem hängde en kopia av kartans centrum. Och med den stora viljan att sprida denna skatt vidare så fick hon 2012 full rättighet att bildbehandla kartan. Och här har ni resultatet! Fantasi när den är som allra bäst och vackrast! "
 

Nästan så jag hade önskat mig själv till den där brevväxlingen.
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Fick mail om att sänghimlen fanns på lager nu men det går inte att boka den...

    SvaraRadera