21 december 2013

juletiden.

 
 
Den kommer ju inte som en överraskning. Men ändå lite. Kanske för veckorna som bara fösvann. Det här året var jag lite planerad, lite med på vad som komma skulle. Fast ändå så gick det inte riktigt att förutspå. Och kaoset kom lite krypande men med stor tacksamhet i ryggen så sa jag jatack till alla som frågade. Frågade om vi behövde hjälp. Jag har blivit bra på sådant, att säga jatack från hela mitt hjärta.
 
Och när allt kommer omkring så är det hela ju smått fantastiskt. Eller egentligen jättefantastiskt! Tusen miljoner tack till alla som hittat till min affär! Och hjärta till er alla som skickar små fina tack-meddelanden, jag hinner inte svara alltid men jag uppskattar det så väldigt mycket.
 
Men juletiden då. Överraskande nog trots allt. Då och då så känner jag mig lite otillräcklig kanske man kan säga. Att hela december känns som en pyttig minut i själva verket. Och med brist på det jag kanske hade tänkt. Från början. Å andra sidan är det ingen idé med där. Med otillräckligheten. När allt kommer omkring finns det värre saker. Mycket, mycket värre. Så de viktigaste är de som är mina och här alla närmast. Resten får bli som det blir. Jag tvärvägrar att hetsa rakt in i nästa stress och panik nu för att saker ska vara på ett visst julesätt. Tvärvägrar var det. Det är ju ändå vår jul och vi bestämmer.
 
 
 
Så nu är jag glad över att blomsteraffären
kunde beställa hem de finaste amaryllisarna.

 
Och idag ska jag köpa en julros och sätta cryptomeria i ljuskronorna. Och hitta några lp-skivor  på loppis med något juligt. Senare tror jag vi bär in granen och fyller den med stjärnorna. Egentligen borde vi ta bort det där grå hörnet och göra det vitt igen. Men det var visst någon som sa att det kommer inte hända innan jul.
 
Sen har jag inte riktigt förhållit mig på något bra vis till högen brevid mig som är högre än själva datorn. Med viktiga papper och de hundratals listorna som blivit mer och mer otydliga alltefter dagarna har gått. Jag vet att det är tvunget att göras men jag tror jag gör det framåt kvällen. När ljuskronorna är uppe. Och skivspelaren går på högvarv. Samtidigt som jag sörplar glögg. Ja, det blir bra.
 
 

8 kommentarer:

 1. Hjälp vilka amaryllisar!!!
  Och ingen annan kan få allt att bli vackert, tom en hög låter fin när du beskriver!
  Det är så härligt att kika in här :)
  Lycka till med allt!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Hahaha, jag nickar och ler och känner mig så så igen i allt du skriver. Men vet du vad, vi tar julen som den kommer. Och gör inga måste i år. För kommer gör den ju i alla fall, liksom. Och trots att vi inte pysslat så mycket som jag önskat. Och trots att jag inte hunnit med alla de där juliga sakerna så känner jag mig så lyckligt lottad över att ha en familj att fira julen med. Mat på bordet. Och tid tillsammans. December är en galen månad som egenföretagare antar jag.

  Nu önskar jag dig och de dina en helt galet vacker jul!
  Kram, Ulrika

  SvaraRadera
 3. Så vackert, Sofia. Jag siktar in mig på hörnen i år. Och piffar lite extra fint just där :) Tusen tack för fin leverans! Man blir så himla, himla glad av dina paket. Mammafint mitt bland alla barnpaket. Ha den bästa av jular nu. Vila så mycket du kan och gör saker som gör dig glad. Allt gott i juletid! Kram

  SvaraRadera
 4. En härlig jul till hela familjen Kram till Liv Wiggo Charlie o Nomi från fröken Yvonne
  Hoppas tomten har det ni önskat er och Gott Nytt År.

  Yvonne

  SvaraRadera
 5. Fick just hem en sak jag beställt från er. Inte bara var det fint inslaget så jag slipper slå in det själv till jul, jag fick även ett handskrivet "god jul". Bra service och en glad överraskning, tack och god jul! Hälsningar Lena

  SvaraRadera
 6. Vackert! Slappna av nu och njut av fina familjen och allt det juliga. Ingen stress, nej nej... stor kram

  SvaraRadera
 7. Det måste vara det vackraste amaryllisar jag någonsin sett, NJUT dom!!

  Riktigt GOD JUL till dig & tack för inspirationen du delar.

  Glada Hälsningar
  //Sessan

  SvaraRadera
 8. Så vakkert. Ønsker deg en strålende jul.

  SvaraRadera