15 december 2013

en liten julklappsguide i absolut sista minuten!

 
 
 
 
Jag hade storslagna planer om julklappsguider var och varannan dag. Såklart fanns det inte tid för en enda. Och med en strulande dator och en morgontid som försvann så tänkte jag mest att det blir nog ingen alls. Men taa-daa - en åtminstone.
 
Och med stopp imorgon bitti kl.8 för leveranser innan jul öppnar vi upp sista julrush-dagen i affären. En sista dag och vi bestämde oss för Fri frakt ännu en söndag. Så att det blir nästan som att handla i en vanlig affär dagen till ära.  Och alla ni som redan handlat, jag mailar er och fixar!
 
 
 
 
Rifle, vi lyckades få en sista sändning innan jul. Inte på allt men på mycket. De allra bästa presenterna, inte så stort, inte så dyrt men förbaskat vackert. Och snällt. Rifle jobbar efter etik och miljötänk. FSC-märkt alternativt återvunnet papper och kontroll över hela kedjan så allt arbete görs i Rifle´s egen studio i Florida och trycks lokalt.

Här hittar du info om Rifle.
Rifle i butiken.
 
 
Numero 74. Skönt, dammiga färger, vackra detaljer. Älskar rakt igenom. Babyfiltar, plädar, bäddset, vimplar och finaste, finaste möblerna. Ni minns väl förra årets julbilder med favoriten till dagbädd som har cirkulerat som bäst sedan dess. Förresten syns en av dessa bilder just nu i Happy Lights nya katalog, ärofyllt.  Och Numero 74 är också snällt. Supersnällt. Allt är handgjort i små kollektiv ute i byarna i Thailand. Hela varumärket genomsyras av en själ och ett stort varmt hjärta som jag önskar till alla varumärken i hela världen.
 
Läs presentationen om Numero 74 här. Och här.
 
Numero 74 i affären.
 
 
RioRio och Lucky Boy Sunday. Ett svenskt märke och ett danskt. Ljuvliga tillsammans men också oemotståndliga var för sig. Båda gör saker som man häpnar lite över när man håller dem i sin hand. Så välgjort, sagolik kvalité och bara så otroligt fint. RioRio stickar sina babyplädar i Sverige, i en stickfabrik i Västergötland. Bara en sådan sak. LuckyBoySunday jobbar med fair trade när den är som allra bäst. Små lokala kooperativ av superbegåvade kvinnor stickar alla LuckyBoySundays produkter, man har en nära kontakt och kontrollerar hela kedjan så allt fungerar efter konstens alla regler.
 
Här hittar du presentationen om RioRio och här om Lucky Boy Sunday.
Och i kategori Baby i affären.
 

 
Under samma kategori hittar du även de fantastiska seten från svenska märket Fabriko. Ett set med filt, kudde och just nu hänger även en liten snygghaklapp med.  Allt tillverkat i 100 % ekobomull. Fabriko  drivs av Lisa Eriksson, en Stockholmsbaserad formgivare med en stor passion för mönster.
 

 
 
Och pyssel. Ni som läser min blogg vet ju att det ligger mig varmt om hjärtat. Jag är väldigt förtjust i allt vi har under kategorin pyssel i affären. Och mina barn likaså. Allt vårt pyssel är liksom till för att sparas, det är inget som hamnar längst ner i byrålådan och glöms av. Som flera av målareböckerna har kraftiga kartongark,  färdiga för att rivas ut och sen hamna bakom glas och ram. De små 3D-städerna är som konstverk både med och utan färg. Teatrarna och det lilla dockhuset, helt enkelt superhärliga.  Alla produkter från Mon Petit Art är dessutom tillverkade FSC-märkt papper och kartong. Och är det någon som fått nya Family Living och sett mitt pyssel, finaste bebispresenten på min sida. Och ni behöver en sådan här!
 
 
Jag har skrivit om pysslet i affären så många gånger så jag kan inte räkna upp det men magiska teatern finns berättad om här.
 

 
 
 
 
Och ukuleles hann dyka upp. I sista minuten. Av superkvalitetsmärket Tanglewood. Och som tidigare, gjorda för att hålla och snygga på väggen. Och alla plastiga leksaksgitarrer får ursäkta men mer bra mekanik till kidsen. Det ska fasen inte bara slitas och slängas. Det ska sparas. Såklart som färgglada men den i trä är min nya favorit.
 
 
Jättetidigt inlägg om ukuleles.
 
 
 
Under Leka hittar du dessutom alla fantastiska städer från japanska Kiko. Klossarna är tillverkade i trä från skog med 100 % FSC-märkning och giftfria färger. Såklart, om nu någon trodde något annat. Där finns också Husklossarna, Fair-trade rakt igenom.
 
 
 
En gång skulle jag skriva om städerna från Kiko
Allt finns under kategori Leka.
 
 
 
Under vår kategori Finheter som funnits med sedan starten av affären hittas just sådant som vi tycker hör hemma där. Jonas askar är mina darlingar, så fina. Har ni sett nya lite stenaktiga varianten? Urfin! Och du vet att de kommer presentklara, just nu med glittrigt band. Och sockorna! De mest underbara. Från bästa Catherine Tough, de hann jag inte ens blogga om. De tog slut på inte ens en dag.  Men finaste.
 
Här finns att läsa om Jonas askar.
 
 
 
Prints är vår ständigt växande kategori. Bara för vi gillar´t så mycket. Fantastiska nyheter från Nanna von Berlekom och Cathy Dalanssay.
 
Och allt eftersom jag förälskar mig storslaget i Lilla Bruket´s ekologiska produkter blir jag tveksam på om de hinner in i affären innan det är "stängt" för julleverans.. Men de är liksom för härliga för att inte hinnas. Jag ska göra mitt allra yttersta men lovar inte säkert.  Men om jag hinner kommer de hittas på Finheter.
 
 
 
Och det var med varmt hjärta vi packade prints igår. Så sist men verkligen inte minst vill jag tipsa om detta. Jag är överväldigad alla redan över allas engagemang, så himla tacksam att det funkar att hjälpas åt på detta vis.
 
Här kan du läsa om printet och om varför.
Densamma måne ser oss - hittar du här.
 
 
 Japp, det var det!
 


3 kommentarer:

  1. For en unik nettbutikk med fine ting til barnerommet! Og bildene dine er magiske! Du er dyktig!

    SvaraRadera
  2. hej sofia, tror inte att du kommer att se detta inlägget men OM DU GÖR DET så köpte jag en vit ukulele i lördags men undrar om det går att byta till en rosa innan det går iväg med posten? Och ser du inte detta så gör det ingenting, den vita är så fin den med. Med vänlig hälsning Malin Björling

    SvaraRadera