29 januari 2014

bara för att vi måste.

 
 
Ibland vill man liksom vara lite övertydlig. Inte för man egentligen skulle behöva när det kommer till det självklara. Men nu är vi det ändå. Mest bara för att vi aldrig någonsin ska tveka på att återanvända en kartong. Ibland blir det nämligen lite så. En annans logga, en knasig tejp eller en kartong som kanske inte ser splittny ut men ändå är hel och ren. Då tvekar vi och tänker att någon kanske ska tycka att det var värst vad ful den här kartongen var. Så kör vi den egentligen alldeles fullt användbara kartongen till återvinningen. Och sedan skär det lite sorgligt i hjärtat mest hela dagen.
 
 Så från och med nu tar vi vara på allt vi kan bara för det är så det måste vara.
Världen, ni vet,
det finns inga genvägar.
 
 
 

Så nu vet ni varför vissa kartonger från affären har en stämpel.
 
Och inuti ser allt ut precis som förut. Och vet ni, jag fullkomligt älskar när ni skickar bilder och mail och berättar hur silkesband, papper och sådant får ett andra liv när det kommer till er. Och när jag ser på bloggar hur det ligger små högar av sparat från Mokkasin. Hur ni slår in nya paket, hur det blir ett pyssel, en vägg i ett dockskåp och en pompom, när våra små kort blir minitavlor.
 
Älskar.
Tack för ni gör så.
 
 
 
 
 

12 kommentarer:

 1. Fina du. Hur kan man göra annat? Dina silkesband prydde alla mina julklappsinslagningar precis som dina silkespapper. Fintfintfint och många hejarop blev det. Du tar så fina bilder att jag blir alldeles knäsvag. Tror jag behöver en fin kamera. Vilken har du? Fin dag till dig ! Vi vilar hemma efter smärre olyckor i pulkabacken igårkväll..!

  SvaraRadera
 2. Precis så. Älskar din lilla stämpel, Sofia. Dina snören, kartonger och papper lever vidare här hemma. För du gör det så bra. Hjärta.

  SvaraRadera
 3. Mycket bra initiativ, tycker jag! Och oj vad ditt silkepapper och dina fina band lever vidare hos mig!

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt initiativ! Jag förstår precis hur ni tänker, för jag tar alltid nytt pack-material också när jag skickar bilder till kunder. Fast jag tycker att det känns så fel varje gång… En sån där stämpel ska jag också skaffa såkan jag motivera återanvändningen på ett snyggt sätt.

  SvaraRadera
 5. Det känns så rätt och är det. Förr nästan smög jag med mina gamla återanvända papper och är nu så glad att det äntligen blivit ett medvetande och som en trend att återanvända, lite av varje.
  Du är en bra förebild.

  Ha en fortsatt fin vecka. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Bra initiativ! Jag blir gladare av återanvänt material än av nytt! Och allt som kommer från Mokkasin är vackert!

  SvaraRadera
 7. Både viktigt och fint :-)

  SvaraRadera
 8. Kolla Elsa Billgrens blogg med en fining från Mokkasin. Visades även för några dagar sedan i ett annat inslag. mvh Hillevi

  SvaraRadera
 9. Så fint! Klokt.
  Var beställer du stämpeln? Också den mkt fin. Allt gott

  SvaraRadera
 10. Så fint! Klokt.
  Var beställer du stämpeln? Också den mkt fin. Allt gott

  SvaraRadera
 11. Det är så bra att bestämma sig och markera för sin egen skull att från och med nu... Då går det av bara farten och man tvekar aldrig. Och den här vägen är ju den enda möjliga vägen framåt, vi måste alla ändra inställning och alltid ha det i bakhuvudet. Jättesöt stämpel som förklarar för den som undrar. Och bra att du berättade just också för att inspirera och få andra att tänka till. Tack för all inspiration! Kram Hanna

  SvaraRadera