24 januari 2014

Morris vs Boråstapeter och hej förstås!

 
Vad hände kan man undra.
Tack snälla och söta - för att ni bryr er så mycket.
 

Det var dagar som gick. Och mellan krassligheter och en envis gammal järnbrist som gör mig som en sömngångare som helst av allt vill slumra i tid och otid (hur galet som helst ju för en som aldrig sov tidigare) så hamnade jag bland grubblerierna till råga på allt. När andra var 2014-pepp var jag inte ens i närheten. Lite ängsligt kan det låta såhär i efterhand och äsch det finns värre saker. Men ett evinnerligt vacklande och ett efterhängset velande och inspo-svackor med avgrundsmått. Trevlig start, nä inte så värst. Men man bidar sin tid. Och äter pencillin och sover och sover. Och tänker om. Vad gör det om hundra år liksom. Den dagen kommer det ändå inte spela någon som helst roll hur jag vred och vände på saker och ting. Det blir som det blir. Så är det alltid. Och det blir nog bra. Hursomhelst liksom. Så hej du kära blogg och alla ni fina - jag är nog tillbaka...

 


Och när hostan försvann kändes en ny tapet som det enda rätta. Och jag med mitt ständiga Parislängt tänkte att jag tror vi låtsas kafe, som det här.  Med Pimpernel från William Morris.
 


 
Men attans, en sömnlös natt hamnade jag i den här. Och tapeten! Ja egentligen kan jag ta både telefonsoffan (men jisses är det ingen som har någon sådan där att sälja, nu när vi letat fram vår gamla Kobra och har sagt till alla barnen att händanefter ska telefonen ha sladd och vi sitter alldeles prickstilla när vi pratar),tavlorna, mattan, lamporna och hela alltet. Nästan då. Men tapeten - Rosenvinge från Boråstapeter. Så hur blir det nu? Å jag vet inte, vet du?
 
 

 
Och affären då. Det är nu det börjar. Vi mailar världen över och går allt som det ska är affären snart fylld igen med tjusigt. Och nyheter!  Jennie Ekströms nya lilla katt hamnade i bakom flott ram igår. Han är så fin med fluga och kofta. Och danska Michelle Carlslund var snabb som blixten att förse oss med hennes så himla fina prints, älskar! Ni hittar de under prints.
 
Det känns fint att ha bloggat igen. Det var nästan så jag trodde ett tag, att det aldrig skulle hända mera. Men nuså. Fin fredag!


30 kommentarer:

 1. Puuuuuuustar ut! Nu kan jag lugna ner mig lite. Man blir nervös Sofia , när du försvinner. Men tack för rapporten förra vecka. Så skönt att höra ett energin är tillbaka. Kan tala om att jag klickat mig in här ganska mycket för att se något vackert och nu så.... Wow! Med ett jäkla besked. Superfina tapeter. Gillar Morris, det är lite mer mystik i de , men den andra är otroligt vacker den med. Kram och ta tand om dig. Mycket jordgubbar och leverpastej.

  SvaraRadera
 2. Och fjärilslamporna. Vill köpa om det går. Kääääärlek.

  SvaraRadera
 3. Jamen tjoho! Välkommen tillbaka. Ha nu bästa helgen. Jag gillar Morris i grönt förresten. eller den i mitten kanske...

  SvaraRadera
 4. Svår battle det där, Sofia. Men Morris - ja, jag är nog fast där sedan många, många år. Härligt att du är tillbaka här. Jag har saknat dig. Allt gott framåt!

  SvaraRadera
 5. Saknade dig. Undrade om du slutat blogga.

  SvaraRadera
 6. I´ve missed you.... <3

  SvaraRadera
 7. Tack gode för att du är tillbaka. Har saknat dig massor. Största inspiratören av alla. Och katten, ruskigt fin! Kramarkramarkramar.

  SvaraRadera
 8. Äntligen, tack. Kram

  SvaraRadera
 9. När jag är trött behöver jag äta stora vaniljbullar med mängder av kolhydrater.... Åh, vad jag skulle vilja knacka på din fina dörr med ett stort lass!
  Stor kram Malin

  SvaraRadera
 10. Härligt att du är tillbaka!! Svackor, grunda som djupa, hamnar vi i ibland. Morristapeterna har finare färger än Boråstapeten. Har suttit och tittat på Pimpernell nästan oavbrutet i 10 dagar och funderat men nu när du visar dem här ser jag att jag är på "rätt spår". Kramar från en annan 4-barnsmamma

  SvaraRadera
 11. Hurra å äntligen! Har oroat mig och det är skönt att du är tillbaka. Ha bästa helgen och tanka energi. Kramar

  SvaraRadera
 12. Google translator spits out funny stories.

  Is it right that you have been ill and have taken penicillin and also that you have iron deficiency and normally don't sleep but now did because of being poorly? And that you then decided wallpaper would be great. What wonderful paper you picked. So difficult to decide. So happy to see you back!

  I never sleep well either and need iron infusions once a year it is so persistent. So my sympathies if the translation was right!

  You are an inspiration!

  SvaraRadera
 13. Jag skulle verkligen sakna dig om du försvann med bloggen. Jag förstår dock att det tar tid med inläggen. Men, hellre färre inlägg än inga alls. <3

  /Emma Kitti

  SvaraRadera
 14. Jag har saknat dig! Blev enormt glad av att se ditt inlägg:)

  /Kristina

  SvaraRadera
 15. Jag är helt såld på din blogg!! ( å det blir ju indirekt på dig då :) ) Hittade din blogg genom din butik när jag letade inredning till min dotters rum. Å medan jag väntat på ett nytt inlägg så har jag gått bak i tiden lite, bara en aning. Just nu befinner jag mig på den 25 mars 2011, och jag kan bara inte sluta! Alla fina bilder! Å vilka fina barn du har! Jag har fått sååå mycket inspiration av dig att jag genast var tvungen att ordna pysselverkstad med barnen och installerat symaskinen mitt på matbordet. :) Tack för att du hållet mig uppe sent och kvällarna med alla fina bilder och roliga texter. Nu ska jag fortsätta till den 24 mars 2011... / Vanessa

  SvaraRadera
 16. Glad att ha dig tillbaka... Saknat alla fina bilder och vackra ord! Älskar din blogg, som en liten verklighetsflykt :o)

  SvaraRadera
 17. Så vackert! Jag gillar tapeterna i den ordningen som du har satt upp dem från vänster till höger. 1,2,3. Ha det så bra nu.

  SvaraRadera
 18. Jag har oxå tapet från Morris i ett tidigare inlägg. Är helt såld på den, men tyvärr är mannen in lika såld. Men jag jobbar på det. Skönt att du är på benen igen. Jag har saknat alla dina härliga bilder och sköna ord. Kramar Anita

  SvaraRadera
 19. Tack för det här inlägget! Trodde du hade slutat blogga, hemska tanke.
  //Ciss

  SvaraRadera
 20. allt är fint och skönt att du är tillbaka

  SvaraRadera
 21. Hej, kul att du är tillbaka. Ser fram emot dina inspirerande inlägg :)
  Visst är det jobbigt när man är inne i en deppig sjukdomsspiral, man tänker att " när jag blir frisk ska jag vara så glad och tacksam över det och ta vara på varenda sekund av friskhet"....
  Jag försöker göra det men oftast glöms det bort eftersom vardagen snurrar på....
  I alla fall, skönt att du är frisk och känner hopp!
  2014 ska bli ett bra år! :)

  SvaraRadera
 22. Hej

  Var kommer det fina rosa överkastet man ser i bakgrunden på första bilden? Superfint!!!

  M V H

  Michaela

  SvaraRadera
 23. Och du är såå välkommen tillbaka! Bra med en pause ibland.

  Kram,
  Lina

  SvaraRadera
 24. Nu blev jag båda lycklig och olycklig på en och samma gång. Lycklig över att se ett nytt inlägg och nya "bildersåvackrasommansvimmarochvilltapetseraomhelahuset"! Och olycklig över att höra att du inte mått bra. Tankens kraft är ibland lite för stark och kan få vem som helst att vackla. Men jag är glad att du är på väg tillbaka, du ska veta att du är så efterlängtad. Du får dock inte glömma att sätta ditt eget välmående först, annars orkar du inte. Det gör ingen. Stora varma kramar / Lisa

  SvaraRadera
 25. Välkommen tillbaka fina du!

  SvaraRadera
 26. Jag har den mittersta hemma i min hall: http://1oskrivetblad.blogspot.se/2013/11/hallkarleken-och-william-morris-igen.html

  Jag älskar verkligen Morris!

  Välkommen tillbaka förresten, du har varit mycket saknad!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 27. härligt att du är tillbaka! fantastiska bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 28. Varmt välkommen tillbaka!!!

  SvaraRadera
 29. Det fina med ödet är att det aldrig gör misstag och det där med järnbrist. Det är ett helvete, kan tipsa om att kombinera nötter och torkade aprikoser, det ökar upptaget mer än något utav det klassiska spenat, broccoli osv... Underbar blogg och älskar tavlan! Här ska följas! :)

  SvaraRadera
 30. Hej!
  Har du kvar vilken färg det är på tapeten i mitten? Är så svårt att se på tapetprover på nätet om vilken tapet som är i vilken färgnyans.. Har du namnet på pimpernell i mitten? tack för en fin blogg :)

  SvaraRadera