28 augusti 2014

vego-pepp!

 
 
 
I förrgår började jag och Linn att juica. Alltså bara juice. I tre dagar tänker vi oss. Som en slags Nu börjar hösten! Så grönkål, spenat, selleri och en massa annat. Plus en hel del superfood. Och tro det eller ej. Imorse vaknade jag, som varit mer eller mindre den sömnigaste i världen på sistone, kl 04.50. Superpigg! Jag kilade ner och jobbade en timme med megafart. Jag vet inte om det beror på juicandet eller på att jag somnade klockan nio igår. Men ändå. Hej höst liksom!
 
Och vad kunde ha gjorde mig gladare då i all denna nystart än att en present dök upp i postlådan, en ny vegokokbok! Från självaste författaren Lisa Bjärbo som dessutom skriver en väldigt härlig blogg Onekligen. Tusen miljoner tack Lisa, från och med nu ska vi laga oss igenom den här boken!
 
En vegetarisk kokbok med barnaprövade recept. Det är bra. Mycket bra till och med. Om nu alla ska börja äta mer vegetariskt vilket nästan borde vara lag på, om jag fick bestämma. För världens skull liksom. Då behövs just sådana här kokböcker. Vegopepp på hög nivå! Hurra! Massor med recept alltså, beprövade över hela barnskaran, från bebis till tonår. Frågor och svar om sådant om proteinet då? Och järnet? Och skälen. De nio. Varför du och du och alla borde äta mer grönsaker. Och tipsigt! Om barn, smak och ny mat. Om hur man förvandlar sina rester på skönaste sätt. Och lite sådant där som kanske inte alla vet. Vad är tofu till exempel? Självklart för vissa, märkligt för andra.
 
 
Du kan köpa boken direkt från Lisa, lite extra flott sådär med signering! Älskar man ju.
 
 

Nomis tights - sommarkollektion från Popupshop. Ekokläder-tipsigt!
 


Armband som Liv och hennes kompis tillverkade i helgen, 
 och sålde till förmån för SOS barnbyar!
 Hur fint!?

Me and my colleague have been juicing since last Wednesday. We believe this would kickstart us for this autumn. And as a real kickstart this awesome book was found in our postbox yesterday. Direct from the author Lisa Bjärbo, who is blogging at Onekligen

 

1 kommentar:

  1. Åh snälla! Kan du inte dela med dig av recept på gröna, nyttiga och goda juicer? Köpte en råsaftcentrifug för några veckor sedan men hittar inga bra recept.

    SvaraRadera