19 februari 2015

avundsjukefaktor


Det var en sannerligen skön stund på soptippen i måndags. Egentligen inte kan man ju tycka, då snålblåsten ven som ispiggar genom luften. Och bilen var full med kartonger. Men förutom det så. Jag hann liksom inte mer än svänga in där på själva rampen förren jag såg en man med bestämda kliv bära en vacker gammal lampa mot sitt öde.  Jag kastade mig ur bilen, snedparkerad och allt (ni vet irritationskraften i snedparkering på soptippsrampen, väl?)  och ropade för allt jag var värd: Du, du!! Du mannen med lampan! Eller något i den stilen... Jag drog en lättnads suck när jag insåg att han tvärstannade och när jag efter en snäll fråga hade lampan i min famn. En sekund från att krasa sönder på containerns botten. 

När jag stegade tillbaka mot bilen mötte jag en ny man. Med en jordglob i famnen. Ehh, hej! Ja du! Ska du slänga den där? Ja, och det är gamla världen, sa han. Men värld som värld. Och till på köpet med ett ställbart förstoringsglas på själva meridianen. Flott. Att Viggo sedan upptäckte att hela världsalltet och viktigheter var på tyska, trots att han hans mamma blånekade att så var fallet, gjorde inte heller något särskilt mycket. Nu vet vi också jag att Schweden inte är svenska och vad Indiska Oceanen heter på tyska.

Nu kan man ju tro att måndagens ljuspunkt slutade där. Men mannen med jordgloben hade också en fru kvar vid bilen. En sannerligen full bil. Och nu kunde jag ju inte direkt låta bli att slänga några skarpa blickar mot bagaget. Och liksom rota runt lite när jag ställt ifrån mig både lampa och jordglob. Då kom jag på att det kanske var lite ofint sådär för kvinnan sa ju faktiskt att de tömde hennes pappas lägenhet. Så jag slutade tvärt och beklagade och sa att inte skulle jag rota såhär i godan ro. Men pappan hade bara flyttat till ett åldersdomshem och hon var bara hjärtans tacksam om någon tyckte om. Så jag tackade så hemskt mycket och tog pappans soffmatta från finrummet också. Åh hurra ! Äntligen en dockskåpsmatta, sa Nomi och behöll den. Jag tror det var något med mönstret. 


Nomi har ju sin egen fäbless för gammalt som sagtoch fann sina drömmars blus på loppis häromdagen. Ungen såg att den skulle sitta som en smäck och har bott i den sedan dess. Ni fattar ju på de där detaljerna.  


Och solfjädrar kan man aldrig ha för många och inte miniljusstakar heller.  


Tänka sig. Tippen alltså. 

12 kommentarer:

 1. Men det är ju alldeles underbart!!

  SvaraRadera
 2. Haha helt otroligt! Så himla underbart. Och fina bilder, som alltid. ❤️

  SvaraRadera
 3. Härligt! Många borde ju bli glada om någon vill ha de gamla sakerna istället för att de hamnar på tippen... Men synd att inte ännu mer går till loppis istället för till tippen, låter det som!?!

  SvaraRadera
 4. Herregud vilka fynd! Känner nu: behöver åka till tippen!

  SvaraRadera
 5. nej men jag kände nästan att jag ville kräkas lite av avund över lampan. och mattan. och blusen. och sa jag att jag samlar på jordglobar?

  SvaraRadera
 6. Hej! Ville bara säga att jag fullkomligt älskar din blogg, dina bilder och ditt sätt att skriva. Varje gång jag kikar in på din blogg känns det som att vara i en saga. Jag får drömma mig bort en stund och blir sedan så peppad på att fixa och trixa hemma. Kram och trevlig helg! / Clara

  SvaraRadera
 7. Helt underbara fynd ni gjorde, tänk att folk slänger så fina saker, skämmes på dom.

  SvaraRadera
 8. so pretty,,
  nice post http://obatherbalpembuluhdarahpecahampuh33.blogspot.com/

  SvaraRadera
 9. Jag är så kopiöst imponerad av fantastiska människor som räddar vackra ting från att slängas. Själv vägrar jag följa med till återvinningsstationen för jag blir på så dåligt humör när jag ser vad alla människor slänger och jag VÅGAR inte stoppa dem. Så frågan är vem jag är mest arg på, de som slänger eller mig själv för att jag inte vågar. Men jag har bestämt mig för att våga möta mina rädslor och detta är en rädsla jag hoppas våga möta någon gång.

  Fantastiska vackra saker du räddade och på tal om en jordglob på tyska här har vi en europakarta på tyska och den är väldigt lärorik. Vi vet vad medelhavet heter på Tyska;)

  Fin kväll till dig
  Annie

  SvaraRadera
 10. memutihkan wajah secara menyeluruh tanpa efek samping
  Suplemen Pemutih Wajah

  SvaraRadera