18 februari 2015

kära virkade dukar, jag lovar att ta hand om er på bästa sätt.


Jag älskar affärens lådor. Att lägga saker i dem är en lyx och ge bort presenter i dem är något av en känsla av flärd. Ni vet sådär som man drömmer om att det känns när någon i en film ger bort ett stort paket med en fluffig rosett. När det är lite sådär extra skimmer över hela härligheten. Jag har kärat ner mig i det där fullständigt, innehållet är liksom bara sekundärt, bara jag får stoppa det i en ask och slå band om är jag nöjd. Såklart att man kan fluffa med silkespapper men om man ska ge bort till någon som just har vanan vareviga dag att fluffa just med sådant så blir det ju inte lika magiskt. Då kan man ta en virkad spetsduk av ganska litet mått. Dessa kostarnär på ingenting på loppis men ändå så lyxigt fina. Och tanken på att någon faktiskt har gjort dem med bara händer får mig att vilja ge varenda spetsduk i världen lite extra liv och glans. Lite värdighet för en virkad duk kan man säga. 


I det här presentfallet ville jag inte använda snöret från butiken på ovansidan fast jag ville ändå ha det med så jag tog en gammal trådrulle och fäste alltsammans med en gammal hattnål. Småsakerna var inslagna i crepepapper. Som en julkorg var det tänkt då det begav sig, fast utan hyacinter och andra tecken på julighet.

6 kommentarer:

 1. Ser väldigt lyxiga och fina ut

  SvaraRadera
 2. Väldigt vackert och vilket bra tips! Älskar också alla dessa gamla virkade dukar, har en hel drös i en kista här hemma. En kompis gör drömfångare av sin farmors gamla runda smådukar.

  SvaraRadera
 3. jag har gjort en väggbonad av alla mammas, mormors och svärmors mammas fina spetsdukar.
  den finns att se på min instagram Frokenblund om du vill se.
  jag tyckte att det var så himla fint att väva dem samman till något större och sen att få se dem varje morgon precis när jag vaknar. det blir liksom lite extra kvinnokärlek då tänker jag.

  SvaraRadera
 4. memutihkan wajah secara menyeluruh tanpa efek samping
  Suplemen Pemutih Wajah

  SvaraRadera