23 oktober 2009

Snart är det jul...


Idag har jag slagit in julklappar på Mokkasin. Jag kan bara hålla med, det är snart jul! Nu vill jag inte att någon ska känna sig minsta stressad för egentligen är det ju en massa dagar kvar. Men av någon underlig anledning så brukar ju de där dagarna gå ganska fort. Och mitt i mysigaste december blir allt bara rörigt och så ska det ju inte vara.

Så här är min bästa december:
Pyssla loss. Ordentligt.
Ha pepparkaksbak med huset fullt.
Göra många små pepparkakshus och garnera dem med godis i de finaste färgerna.
Dricka glögg. Varje kväll. Och äta mandel.
Vika stjärnor av papper. Och lära mig hur man gör en väldigt stor pappersstjärna. Och inte vara för trött så att det blir fel hela tiden.
Pynta lite här och lite där. Och verkligen ha tid med de lååånga stunderna det tar för barnen att packa upp julsakerna och de ännu längre stunderna de tar för dem att välja vad som är finast.
Göra små kransar i eucalyptus och stora med tallris.
Göra julgodis. Jag samlar alltid på mig rysligt fina julgodisbilder (med tillhörande recept) men jag har faktiskt aldrig någonsin gjort något godis själv.

Läsa många böcker brevid granen. Varje kväll.

Och så ska det ju allra helst snöa. Mest hela december. Och vara så där kallt så det knastrar där man går. Så ska det inte sandas så man kan åka pulka till dagis. Och åka pulka på kvällarna. Och göra snölyktor och snögubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar