21 oktober 2009

Brands 2

Det är dags för en liten presentation av ett annat varumärke på Mokkasin. Aya Naya från Danmark som gör kläder till flickor från tre år. Aya Naya har funnits länge men det är i år de har vuxit rejält. En av grundarna till märket har tidigare designat kläder för Noa Noa, ett annat välkänt danskt märke. Kläderna är i våra ögon typiskt danska och det gillar vi skarpt. Det är en skön mix av mönster, färger och form. Det är skönt bohemiskt, lite folklore, lite som Odd Molly fast till barn. Det är finfint och det är annorlunda.

Detaljerna på kläderna är bedårande med fina små knappar, kantband, vackra foder, lite veck och lite puffigt. Börjar man syna kläderna dyker det upp små överraskningar här och där. Sådant älskar jag, när ett plagg inte just bara är ett plagg. Jag blir så himla glad när någon har tänkt lite längre än just bara till plaggets funktion.

Aya Naya favoriterna i höst är många. Finare jacka får man leta efter! Det räcker med att dra ner dragkedjan och se fodret så blir man kär! Klänningarna önskar man hett att man hade haft en själv... Byxorna, åh dessa fina superduper favoriter! Antingen långa eller de som räcker precis under knät med finaste strumpbyxan under. Och på med ett par gummistövlar så blir det fint som snus!

Pssst... Kom ihåg att Aya Nayas röda jacka just nu har
ett väldigt prima Fira-hösten pris!

1 kommentar:

  1. Tänk om man fick vara liten för en dag och prova alla fina och häftiga kläder och leka med alla mysiga saker som finns i er butik.Fast det är klart leka kan man ju fast man är gammal! Kram Monica

    SvaraRadera