04 december 2012

fantasi.


 
 Å de där världarna. De magiska, där man sannerligen inte kan vara alldeles säker på vad som pågår.

Det flyttar in en superhjälte och ut en koala. Det är kakkalas och badfest i kastrullen. Och ugglorna, de där i porslin. Har de verkligen något där att göra. Ínte vet jag men så är det inte heller min värld, inte alls.

 
De här små miniatyr-världarna har jag i affären och de behöver lite extra ljus såhär i julklappstider
Jag tänker att det inte behövs dyra dockhus med dyrgripar till småmöbler. Vi gjorde så till Liv, köpte ett med tinnar och torn och trappor och sekelskiftessnickerier. Och pet-shopgubbarna de bosatte sig ändå bara på vinden, närmast under taket. Där trängde de ihop sig och hade tändsticksaskar som bord och stuvbitar som sängar.  Kanske var det för att själva dockhuset aldrig riktigt höll ihop, trots sin dyrbarhet. De hängde dörrar på trekvart och ramlade bort grejor snabbare än blixten.

I de här världarna är det som en vändbar kuliss fullkomligt proppad med fina detaljer, i ena världen är man ute och i den andra inomhus. Den ena en skogsvärld, den andra en teater.Med kommer figurer i kartong och även blanka figurer att måla själv. Och utbytbara kulisser i själva världen liksom,  att byta alltsom andan faller på. Skogsvärlden är illustrerad av Paris-baserade Georges et Rosalie och teatern av superpoppis Mini Labo. Vackert är bästa ordet.
 
Äntligen är affären fylld med favoritpysslet igen. Egentligen förtjänar de alla ett eget inlägg men det hinns nog inte med. Men det lilla dockhuset, som faktiskt fick ett eget en gång.  de fantastiskt härliga Art gallery Mini Labo och Emliy Chapman. De svarta målarböckerna som alltid är slut men nu är de här igen, Cirkus (på bloggen här)  och Havet. Och den sötaste målarboken från Mini Labo. Och pärlorna. Det är verkligen supergilla på hela bunten.

Och när jag ändå affärsbloggar. Det är extremt i affären. Det är med nöd och näppe jag lyckas hålla mina lovade leveranstider att skicka inom sju arbetsdagar. Självklart ska ni alla få era ordrar innan jul men det kan hända att det dröjer lite extra nu. Är det superakut, skriv det som meddelande så försöker jag fixa.

6 kommentarer:

 1. Oj, vad fina! Och jag förstår att du har mycket att stå i just nu!
  Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
 2. Men oj så fina, det är nästan så jag saknar tiden när mina barn var mindre - hade handlat på studs! Fast egentligen spelar det kanske ingen roll, jag kan väl köpa till mig själv kanske?

  SvaraRadera
 3. De är helt ljuvliga. Det är liksom som en värld som jag själv skulle vilja flytta in i :)

  Jag önskar dig en härlig vinterdag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Jag väntar så gärna..jag har ingen brådska med mina saker!! jag var ju ute i god tid(för en gångs skull)heehee!!

  Kraam Alexandra

  SvaraRadera
 5. Så himla gulligt. Gillar dina fina bilder.
  Ha det bra
  Eva

  SvaraRadera
 6. Men åh vad fina!! Superkul när fantasin får spelrum. Det är så mycket som är tillrättalagt idag så fantasin behövs knappt--- allt är redan skapat, färglagt, ljudsatt...

  Lika bra Kottar och tändstickor, burkar som sjöar och brickor som isbanor... lakan och några kuddar som skidbacke...så skapade vi vår egna lilla värld att mysa i när vi var barn (vilket faktiskt inte är superlänge sedan).

  Fram för mer fantasi!! :-)

  KRAM till dig och ditt val av fina produkter!

  Fiffiga Systrar

  SvaraRadera