02 december 2012

mitt tips till adventsfikat och alla mornar i december. 
Jag är så svag för lyssnandet. Framför allt för fantasin skull. Jag känner själv hur den får sig en skön boost när allt inte serveras i ett färdigt koncept av bilder. Därför vill jag slå ett jättestort slag för julkalendern på radio. Mörkaste decembermornar blir oslagbar mys när vi sitter där med tända ljus och alldeles knäpptysta i knappt tio minuter. Självklart är det ett trick att få vintertrötta barn ur sina sängar. Men mest för att de oftast är fantastiskt bra.
 Årets julkalender är vacker. Det är något med språket, ordvalen, ljuden och platsen. Blåvik, där någonstans i Ishavet. Och historierna, de sagolika. Och mystiken den tätnar, redan efter avsnitt två. Vad är det för skepp Siri ser lägga till vid Stenudden, med en vit korp i fören... Och lillasyster Miki, varför sjunger hon inte längre där borta vid Snöbären...Vi längtar tills imorgon bitti.
 
2012 års julkalender Siri och ishavspiraterna är skriven av Frida Nilsson. Den sänds varje vardag 6.50 och 17.45  och helger 7.50 och 13.03 men går ju såklart att lyssnas på precis närsomhelst från webben. Lyssna ikapp vid adventsfikat idag, lyllosar som har det framför er.
 
 

8 kommentarer:

 1. Ibland önksar jag mig tillbaka til den tiden då man själv satt klistrad framför kalendern till jul! Vilken härlig tid!!! Kram!

  SvaraRadera
 2. Och jag är fullständigt kär i dina bilder!!!
  Julkalendern lyssnar jag på med barnen i skolan också, magiskt!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Jag minns vissa julkalendrar mer än andra men minns knappt namnen på dem, hehe. undrar var du hittat de små granarna?

  Kramen

  SvaraRadera
 4. Du tar så fina bilder så jag åååar mig varje gång.

  SvaraRadera
 5. Jag har faktiskt aldrig fastnat för radiokalendrarna men är helt biten av traditionen med den på svt.

  SvaraRadera
 6. Tack för påminnelse, hade glömt att julkalendern även går på radio.Det får bli godnattsagan i morgon.

  SvaraRadera
 7. Fast jag är en "gammal" mormor så lyssnar jag på radiokalendern och ser TV kalendern. jag bara tycker så mycket om det.

  SvaraRadera