07 oktober 2014

story tiles.

 
Ser du henne?
Flickan i den röda klänningen.

 
Det är ju inte lätt att upptäcka henne. Men det är nog det som är det fina. På gamla kakelplattor sätter Marga van Oers från Amsterdam  sina egna historier.  STORYTILES heter det sagolika och finns nu i affären.
 
 
Flickan i den röda klänningne. Hon sitter i fören på det vackra skeppet. Och läser. "Quiet reading" heter just den här lilla kakelhistorien. Och det kan man just tänka sig. Knäpptyst liksom. Hon och havet bara. Och så skeppet då. Jag har fått en ny slags besatthet. Otippat nog så är det skepp. Det är jag och min son Viggo som lider av samma önskemani. Fast lider gör vi inte, vi önskar mest. Jag tror det började i Grekland. Så pass mycket att vi numera drömmer om de där svindyra på antikaffärerna. Mest drömmer vi om ett som var en och en halv meter långt. Fast det var en samlare som köpte. Lika så bra, var skulle vi ha haft det jätteskeppet liksom.
 
De vackra små kakeltavlorna tycker vi är sagolika. Från idén  till kakelplattorna och motiven. Smått och vackert är det bästa. Vi valde de vi tyckte allra bästa om. Och ja, såklart ett skepp, en bukett och  en katt.
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Ja, det är något väldigt speciellt med skepp, så vackra i alla dess former<3 Kram

    SvaraRadera