20 augusti 2012

formex 3 och riorio.

Mitt sikte på Formex var inte att leta nya saker till affären den här gången. Mycket för jag helt enkelt inte hann. Och i ärlighetens namn rörde jag mig inte på många kvadratmeter i de stora hallarna utan valde ut de hörn där jag alltid gillar att hänga. Och turligt nog så kan det räcka. Både när det gäller nya saker till affären och kort och gott härligaste inspirationen.

På Young Designers fanns RioRio, minns ni husen i papp? Det var väl lite där det började för Maria Broberg och Sofia Bengtson. Och i våras tog de sin examen och lanserar nu en ny fin kollektion. Med pappersark som absolut ska upp på väggen i glas och ram. Och skrivböcker och tejp. Allt vad man kan behöva i pappersväg.Och det allra bästa, en helt fantastiskt vacker barnfilt. Jag som är av den uppfattningen att just en filt är bästa gåvan i världen till en liten bebis, blev såklart  väldigt förtjust. Det finns ingenting man har så stor nytta av som en filt. I vagnen, på golvet, i bilen och i sängen. Och sen kan den stanna också, hela livet. En lagom stor filt behöver man alltid.
Plädarna visades som prototyper under årets möbelmässa. Man har sedan sökt efter en svensk tillverkare som kan sin sak inom traditionen av textiltillverkning. Och nu är de färdiga plädarna tillverkade på en stickfabrik i Västergötland vilket känns både unikt och kvalitetsmässigt. Pläden är tillverkad i ull för värmen skull och polyamid för det mjuka och lena mot huden.
Och mönstret. Detta vackra. Det är det indiska nomadfolket Banjaras och folkloristiska textilier från centralasien som har varit inspirationskällor till mönster och form. Ja vackert var det, urvackert till och med. Heja RioRio!

9 kommentarer:

 1. Härliga saker i helt ljuvliga mönster det ser jag :) Kram från Maria

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj, snyggt så man smäller av!

  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Underbar filt! Håller med - bästa presenten. Man kan ha hur många som helst till en liten. Lite som med kuddar för mig... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Har inte besökt mässan, men oj vad jag gillar din uppdatatering därifrån och så fina fäger RioRio har i höst. Gillart!!!

  SvaraRadera
 5. Wow, gillar!! Superfin, finns den i stor pläd också?

  SvaraRadera
 6. Love everything, thanks for sharing!!

  xx

  SvaraRadera
 7. Men oj vilket fint inlägg!! Svårt att förstå att du skriver om oss, om RioRio :)

  Tack så mycket för fina ord och pepp! Den här hösten kommer bli kanon!

  Ha en fin torsdag! /Maria

  SvaraRadera