05 mars 2013

det är suddigt och det är snett men jag råkar älska den här.Funderar ibland på det där med den perfekta bilden. Den då allt stämmer. Ljus, skärpa, motiv, snitt, kompositionen och hejohå. Det går ju att fundera ihjäl sig på det där om sanningen ska fram.  Man beskär, rätar upp och grejar tills tiden har blivit evigheternas evighet. Men så inser jag ändå att de bilderna jag gillar bäst är de tvärtemot allt det där.  De där som blev sneda och suddiga och korniga och egentligen inte stämmer på ett enda hörn. Och jag rätar upp dem och tänker nej, då gillar jag inte. Och jag skärpar till dem och tänker samma sak. Och jag beskär på tretton olika vis och sen ångrar jag alltihopa och är tillbaka där jag började. Och det är bara just då jag minns alldeles på riktigt. Ni vet känslan man hade i magen.

 
Då var sent och Paris började mörkna. Nomi orkade visst gå men det var onekligen tusen gånger bekvämare på det här viset. Det var en av de allra varmaste dagarna och inte ens kvällen blev sval. Vi hade ätit glass med smak av rosor och gått barfota vid den där stranden utmed Seine. Och avslutat med den kanske bästa av turistgrejer, båttur på floden. Lite dyrt, lite härjigt och vimsigt värre med turister, guider och hela kommersen runtom. Men när allt kommer omkring så är det just den där sikten man vill åt. Den från vattnet. Med staden så nära fast ändå så pass långt borta så att det nästan känns som om man inte är där egentligen. Att allt nästan blir lite som på låtsats sådär på håll. Ett helt Paris-liv som man inte har den blekaste aning om och som bara ligger där alldeles perfekt framför ens ögon. Och på replängds avstånd kan inte en endaste liten vacker bit gå en förbi, så vi höll alla med Nomi - Det är fett snyggt här!

19 kommentarer:

 1. Jag svimmar var fint skrivet och vilken vacker bild! Och jag håller med - det är bilderna med speciella minnen, känslor och det ögonblickliga som är de allra bästa. kram Linda

  SvaraRadera
 2. Jag vill så gärna åka till Paris, efter att ha läst din blogg nu ett tag! (Jag har varit där en gång för längesedan. Det är verkligen på tiden att jag får komma dit igen.) Ha det så bra.

  SvaraRadera
 3. EXAKT så där ska det vara! Det perfekta är så fett jefla tråkigt.

  ♥ Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Sofia,
  än en gång tar du andan ur en med dina vackra bilder och ännu vackrare tankar, vilken underbar skatt din blogg är! Kram <3

  SvaraRadera
 5. Kjempefint og varmt bilde av jentene -
  aldeles perfekt stemning og farger!!

  SvaraRadera
 6. Ibland så älskar jag dina inlägg ännu lite mer än vanligt. Idag är en sån dag. Bilden, texten, minnet av Paris... ljuvligt!

  SvaraRadera
 7. Precis så är det! Underbar bild och texten fullkomligt doftar av minnen från er resa.

  SvaraRadera
 8. Completely love the imperfection of the photo. It is what makes it "real life" and then it becomes so much more precious than anything polished could ever achieve.

  SvaraRadera
 9. Åh jag riktigt känner sommaren och Paris i den här bilden! Bilder ska kännas ända in i hjärtat, då är det en bra bild!

  SvaraRadera
 10. Glass med smak av rosor. Jag tror jag gillar den. Och jag vill läsa mer Sofia. Du fängslar. Och ger varm och total sommarlängtan.

  SvaraRadera
 11. Härligt - jag åker till Paris för första gången i April och längtar som en tok! :-)

  SvaraRadera
 12. Vilken varm och fin känsla av Paris du förmedlar, jag blir ju jättesugen på att åka dit! Jättefin bild på tjejerna också, jag tänker också att ibland är det de där bilderna som är långt ifrån perfekta som är de bästa!

  SvaraRadera
 13. Rama in. Fett stort! Pa en av alla dina ljusa vackra väggar. Förstoring nu. Det är en order!

  SvaraRadera
 14. En helt underbar bild! Jag var tvungen att rulla tillbaka bland dina Paris-bilder för att hitta den som fastnade så i minnet. Bilden på flickorna som tittar på en väggmålning från den 25 juli. Skulle vilja ha den som affisch!
  En hel serie Paris-bilder förresten, som bok, affisch eller konstfoto!

  SvaraRadera
 15. The far mοгe you trу to quit, thе ѕtгongег уouг ωillρower will bеcome, аnd уou'll at some point quit for great.

  Feel free to visit my website - http://bremen.spaceweb.ru/~aflcrewtes/wiki/index.php5?title=Участник:EulaFulme

  SvaraRadera
 16. Den perfekta bilden är en bild som lyser av LIV. Det gör ditt foto i det här inlägget. Sååå fint!

  SvaraRadera
 17. En väldigt VÄLDIGT fin bild trots suddigheten och det sneda!:)

  SvaraRadera