27 mars 2013

plötsligt händer det.Joo, plötsligt gör det faktiskt det. Jag har ju vridit och vänt om min affär. Ganska mycket i hemlighet men jag vet att många av er har läst mellan raderna att det varit minst sagt hektiskt. Och tack alla kära för fina mail om snällaste hjälperbjudanden, kloka ord om att jag måste stressa mindre och ta hand om mig och allt det där som man någonstans vet om, men glömmer i allt det där kaoset. De där hälsningarna är värda mer än ni någonsin anar.
 
Den här affären har fört med sig väldigt mycket glatt men minst lika mycket vånda. Och jag har krisat mellan varven så till den milda grad. För att jag inte har räckt till, inte alls faktiskt. Inte någonstans. Jag har jobbat 133-timmarsveckor och jag har sett min familj skymta därborta någonstans. Alldeles nära men ändå så långt borta. Jättehemskt och förskräckligt ohållbart.
 
Jag har ändå varit en lyckans ost som har en fantastisk mamma som kommit hit i ur och skur och packat och styrt och ställt. Och en lika fantastisk pappa som åkt skytteltrafik med kartonger och det ena och det andra. Och minsann också lärt sig göra rosetter. Och en man, den allra bästa för mig, som tagit allt det andra, precis allt. Men ändå, så har jag knappt vetat ut eller in eller något alls. Jag funkar lite så att en heltisk tillvaro blockerar alla bra tankar. Så jag fick inte ihop det.
 
Men så en dag, en söndagmorgon i duschen (av någon underlig anledning är det där de kommer, de allra bästa tankarna) var det som allt blev väldigt glasklart. Och det var så det var tvunget att bli. Om hon nu ville. Och hon ville! Så nu har jag en anställd. Hon heter Linn och hon är perfekt.
 
Så i måndags började mitt nya liv, och det känns megalyxigt. Och solen skiner det bästa den kan och fåglarna kvittrar ikapp. Vi säger tio gånger varje morgon att nu är våren minsann här och samtidigt är jag fylld med ett stort hopp om att det är nu allt ordnar sig. Det är på riktigt och det kommer bli  fantastiskt bra.
 
 

23 kommentarer:

 1. BRA! för det finns gränser för vad man orkar och fixar. även ifall det är roligt. det är bra att vara lite grundlat. ta det lugnt! kram!

  SvaraRadera
 2. Men så fantastiskt!! Idag gjorde min praktikant sedan 10 veckor sin sista dag hos mig. Det blir tomt...

  SvaraRadera
 3. Hurra för dig, mokkasin OCH Linn. Vilket drömjobb!
  Ha en fin kväll!
  Stora kramar

  SvaraRadera
 4. Så skönt för dig fina Sofia. Och lyckliga lyckliga Linn.

  SvaraRadera
 5. Så bra, så du hinner andas, höra fåglarna och vara mer med familjen.
  Lycka till i fortsättningen också.

  Glad påsk. // Lissen

  SvaraRadera
 6. Så underbart, blir så glad att höra, mycket starkt och bra gjort!

  SvaraRadera
 7. Så himla bra! Och vilket kul och inspirerande jobb.. Heja! Kram

  SvaraRadera
 8. Underbart! Såklart för dig, men allra mest för Linn kan jag tänka - vilken dröm!

  SvaraRadera
 9. Så glad jag blev att läsa detta!
  Sofia

  SvaraRadera
 10. Åh va skönt och bra och kul - både för dig och Linn! Grattis!

  SvaraRadera
 11. perfa, bra jobbat sofia.

  SvaraRadera
 12. Åh, så bra att du tog den där duschen. Jag var i en snarlik situation för ett år sedan och jag tog inte den där duschen utan kraschade. Som en klok person sa, det går så fort att krascha men evigheter att ta sig ur krocken.

  Heja dig som vågar ta steget med en anställd. Nu är våren här och nu vänder det, för att citera dig.

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt ju! Och vilket himla bra beslut! Heja dig... er!! Och en riktigt go påsk :D

  SvaraRadera
 14. Men å så skönt. Lagom till Påsken. Nu får du ta och njuta lite extra :) Ha de bra!

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt smart!!
  GLAD PÅSK!
  Annie

  SvaraRadera
 16. Bra beslut Sofia. Det är lätt att tro att man klarar hur mycket som helst när man gör något som man vill och som man tycker är roligt. Men det funkar ju faktiskt inte så. Vi trodde det när vi startade kafé, men sen insåg vi att vi inte kunde jobba hela tiden så vi anställde några fina tjejer och livet kom lite tillbaks. Du är så duktig, allt du gör blir liksom så himla fint. Och det är så kul att det går så bra! Ha en fin påsk tillsammans med familjen nu. Kram Elina

  SvaraRadera
 17. Vill bara tacka för supersnabb leverans av bokstavsbanners. De kom liksom utan att jag hann börja vänta! Undrar nu hur jag klarat mig utan dessa i alla år;) fantastiska! O fint inslagna. Glad påsk!

  SvaraRadera
 18. Men vilket bra beslut! Hurra!

  SvaraRadera
 19. Grattis till den anställda. Hoppas det lättare nu.

  SvaraRadera
 20. Men åh, va härligt att höra!!!
  Bra gjort av dig tycker jag!
  Puss på're ;)

  SvaraRadera