04 mars 2013

lucky stars.

 
 


Jag är ju så svag för girlanger av olika slag. Att slänga över något, att hänga lodrätt, att hänga vågrätt, att lägga på något... Jag vet varför jag gillar det, för att en girlang är aldrig spikrak. Den är lite böjd eller slingrig eller till och med lite ihoptrasslad. Fint så. Min senaste favorit i girlang-svängen är pappersstjärnor uppträdda på rivna tygremsor.
 
Egentligen hittade vi stjärnorna i en bok vi köpte i Frankrike i somras. Jättebra små böcker på sitt sätt men kan man inte franska kan de kännas lite kluriga trots bilder.
 
 

 
Klipp remsor av lagom tjockt papper. Jag trodde att det skulle vara en fördel med lite extra tjockt papper - det är det inte. Sen trodde jag att det skulle vara en födel med extra lång remsor - det är det inte heller. Så ca 1 cm tjock och 30 cm långa. Gör en knut av pappret. Tryck till knuten så den är skarpt vikt.


 
Vik in och göm denna lilla biten som sticker ut på bilden över. Sen viker du den långa remsan åt motsatt håll, liksom under "figuren". Låt remsan följa "figurens" ytterkant men det gör den automatiskt om du viker mot ytterkanten.
 
 
 
Fortsätt att vika remsan runt själva "figuren". Följer du hela tiden en av ytterkanterma noga så kommer du märka att vikningen runt blir omlott alldeles av sig själv. Du avslutar genom att sticka in och gömma remsan under.Håll stjärnan mellan tumme och pekfinger och trycker nageln in mellan hörnen. Eller helt enkelt nyper till beroende tjocklek på papper. På så vis får du fram stjärnspetsar och stjärnan "blåses" ut.
 
 
 
Sen kan man liksom nypa till spetsarna såsom man tycker.

 

 
Det sista du gör är att riva en jättesmal remsa tyg. Inte bredare än tre-fyra mm. Och sen trär du den helt enkelt på en nål och sticker igenom alla stjärnor. Det finns ju mängder av filmer på hur man gör dessa stjärnor, här är en.
 
Om man nu inte vill trä dessa stjärnor på en tråd så är det egentliga som oätbara lyckokakor. Du skriver de snällaste saker du kan på pappersremsor, viker en hög stjärnor, lägger dem i en låda och ger bort. Så kan någon bli lycklig genom att lite då och då vika upp en stjärna med snälla hemlisar.

7 kommentarer:

 1. älskar stjärnorna.
  de är så vackra!

  ha en fin dag finaste sofia.
  och intervjun med dig var ju väldans fin.
  önskar dig all tid i världen ...

  stor kram
  u.

  SvaraRadera
 2. So simple, but so so sweet. Buntings, the best thing ever.

  SvaraRadera
 3. underbart.ska genast testa! :)

  SvaraRadera
 4. adore this! especially the fortune idea x

  SvaraRadera
 5. Ja men så underbara!
  Varm hälsn Johanna

  SvaraRadera
 6. Riktigt fin intervju :) Och stjärnorna sen då.. du har världens bästa pysselfingrar, vilka godbitar !

  SvaraRadera
 7. I was ablе to find good info frοm your аrtiсleѕ.


  My ωeblog: www.amishmembers.com

  SvaraRadera