22 mars 2013

i keramik och underbara.


Varje dag så tänker jag på att rationalisera självaste affären. Ni ska se mina glädjekalkyler med procenter hit och dit. Fast jag är nog inte rationaliseringstypen när allt kommer omkring.  Inte alls till och med. Det liksom skär i hjärtat när jag kalkylerar och effektiviserar, om ens bara i tankestadiet.Jag tycker liksom inte det går ihop när man har att göra med finaste sakerna. Tvärtom.
 
 
 
Som de här underbara.
 

 
Handgjorda av formgivaren Jonas Lindholm. För finheter, salt och annat viktigt. Vackrare små askar kan man nog inte äga.
 

 
Och därför tänker jag att det här är kanske vårens finaste present. Och för all del annars också. Men då vill man ju få den i en liten låda, visst vill man? I silkespapper. Såklart.Och med band. Så att det redan är ge-bort-färdigt när det kommer. Visst vill man det? Så får det bli, hur orationellt det än må vara. För det är min affär och jag bestämmer. Sådetså. Nu ska jag äta fredagsmiddag, gokväll!

16 kommentarer:

 1. Har en fråga om nåt helt annat (ursäkta!): Den där härliga girlanden du gjorde en gång av hopsydda pappersrundlar - var hade du köpt jättehålslaget du gjorde själva rundlarna (och en annan gång stjärnor) med? Jag köpte en från Fiskars i dag och blev så SJUKT besviken, för den har tre metallpinnar i mitten som gör jättefula hål i rundeln! Det syntes inte på förpackningen... Det är tydligen bara tänkt att man ska göra snygga hål med den, men jag skulle ju vilja kunna använda det som man stansar ut!
  M

  SvaraRadera
 2. Åååå de är så fina. Så tokigt fina. Dags för en ny beställning snart. Och du, kära du, jag har hittat ännu ett drömhus. Ett sånt med trägolv och lusthus. Ha en fin fredag du fina.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Du säljer då in med elegans, Sofia. Jag har önskat mig en sådan där liten ett bra tag. Och i denna förpackning - rent oemåtståndlig. trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Åh vilka fina små "burkar", verklien fina. Önskar dig en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 5. En sån vill jag köpa i present till mig själv. Dom är helt ljuvliga och jag bara älskar dina inslagningar. Och jag tycker du ska göra som hjärtat känner. Med affären menar jag. Det gör ju aldrig nåt om det tar några extradagar - man blir ju då himla glad och på gott humör när dina vackra paket dimper ner i lådan. Hoppas du får en fin och skön och bra helg! Kram kram

  SvaraRadera
 6. Det är ju det som jag ÄLSKAR med just din butik! Det är liksom extra lyx att öppna dessa vackra paket, lyx i vardagen. Fortsätt med dina underbara paket!

  Dessa bara måste jag ha! Pris? När finns de att köpa?

  Mvh/Emma

  SvaraRadera
 7. Jag måste säga att jag gillar när du är orationell. Det blir så himla vackert då! Och jag tror absolut det lönar sig i längden. För jag vill verkligen ha en sådan fin ask. Den är som en kaka, en maräng man just klickat ut på en plåt. Så ljuvlig. Ska säga detta till maken nu, påminna om att jag fyller år till påsk! Tack för en ljuvlig blogg och affär - jag läser varje gång fast jag inte alltid säger hej. Hej! Kram!

  SvaraRadera
 8. De är ju fullkomligt underbara!!!
  Måste nog gå in och kika på de där finingarna...
  kram Malin

  SvaraRadera
 9. Så fint inslagen vill man ju knappast packa upp den vackra asken! Du sprider en sån kreativitet omkring dig. Jag blir bara så glad när jag kikar in här! kram Anita

  SvaraRadera
 10. Jag är också så, som då och då får för mig att det ska effektiviseras och räknas. Och sedan, sekunden efter så kommer jag fram till; att varför då? det är inte jag!

  SvaraRadera
 11. Rationaliseringen kan dra något gammalt över sig. Nu snackar vi storstilad införsäljning. Och folket jublar. Jag med. Hurra! #villhaenivarjefärg

  SvaraRadera
 12. Oh, so lovely! Those are like little macarons. :)

  SvaraRadera
 13. Helt underbara! Och åh vad jag känner igen mig, fast ändå inte. Jag sitter med budgetar, prognoser och utfall och jag är superbra på att glädjekalkylera och så kommer ekonomiavdelningen och knackar mig på axeln. Men alltså, jag är faktiskt ingen ekonom ;-)

  SvaraRadera
 14. Alldeles perfekta! Dessa blir det definitivt en beställning på!

  Kom och finn lite påskrisinspiration hos mig, jag & sonen lyckades få ihop hela fyra stycken! :)

  http://sofiashem.se/2013/march/pasktecken.html

  SvaraRadera
 15. De är fantastiska! Ljuvliga... Jag köpte en i grönt för några år sedan, men lyckades tappa locket i handfatet... Tänk att de snart finns i affären... Ha en fin helg! /Carina

  SvaraRadera
 16. Superhappy!!! (ett ord som en viss Maria Montazami uppfunnit...)
  Det är i alla fall precis vad man blir när man läser dina inlägg! Och de små fina askarna sen! Supernice!!!

  SvaraRadera