28 november 2013

att förvåna sig själv.


Det där med att ha en affär är ju liksom det ena och andra. Men vissa dagar är som julafton mest hela tiden. Igår kom lådor från USA med Rifle´s fina. Och det är minsann en allmänt fröjdefull sak att packa upp. - Ojojoj, skrek Liv när hon kom hem från skolan. Så fina!!! Men... mobilskal??? Du??? Du och mobilskal i affären. Alltså. Jag fattar inte nu.

Jag förstod att hon inte fattade. Jag och mobilskal är liksom inte ett. Jag har aldrig någonsin förstått själva storheten med glassiga mobilskal, roliga mobilskal, glittriga mobilskal, mobilskal med lock, mobilskal med öron, allsköns mobilskal. Jag aldrig någonsin fattat varför man ska ha fler än ett om man nu ens ska ha ett. Mossigt, tja kanske. Men jag lovar er att diskussionen har gått het kring middagsbordet kring just detta. Och nej, mitt barn har inte tjugo att radda upp. Hon har två men just nu har hon telefonstopp i en månad. Hon frågade vad hon fick om hon hade telefonstopp i en månad. Ett roligare liv, sa jag. Okej, sa hon  och lade undan telefonen. Nu var det ju mest ett skämt för jag inte hade lust med vare sig mutor eller åtråvärda belöningar för denna sak. Och egentligen är  inte Liv i riskzonen eller vad man nu ska kalla det, för hysteriskt mobiltelefonanvändande. Inte alls faktiskt. Så det där med roligare liv var ju såklart överdrivet. Men ändå. Jag har sett så många som är det, fast i sina telefoner. Små som stora. Och faktiskt, jag kan gå i sorgebitar när jag ser det. Gud, vad de missar, tänker jag. Där med näsan djupt nere i telefonen och världen bara flaxar förbi alldeles utanför.  Mossigt, tja kanske men det är så jag tycker.
 
Men nu var det ju inte det allt handlade om. Snygga var de i alla fall. Rent utav de snyggaste jag sett. Med guld, fast det var svårt att få fram på bild. Men eftersom jag bär på den här lite ambivalenta känslan till mobilskal så blev det bara en sort, en endaste. Fast tre olika. Det räcker bra så.
 
 

 
Däremot har jag inga som helst problem med receptboxar. Det är ju förstås ingenting jag har gått och ägnat tankar åt förren de här dök upp som nyheter hos Rifle. Men nu känns det som om en receptbox borde alla ha. Samla de bästa, de godaste, de man aldrig vill glömma. Bland kokböckernas överflöd i 2000-talets receptfrossa. Bara de bästa i en låda.
 
 
Och som en av mina fina instagram följare uttryckte det hela:
Det är en sådan box man skulle vilja ge i arv till sina barn.
 
Så fint.
 
 
Jag är helt klart med på denna nya tradition. Eller inte ny under solen, men för mig. Här ska samlas, här ska handskrivas och sedan är det ju inte jag som mest lagar maten här hemma men uj vilken receptsamling vi kommer ha till slut. 
 
 

 
Och från det ena till det andra. Jag har kärat ner mig i de här julkorten. Och de här om självaste Nordpolen. Och ser ni under, absolut supertjusigaste mini-printsen. Finns en och en också. Kolla pappers-kategorin vetja!
 
 

 
Det är något med sakerna från Rifle som inte riktigt går att få fram på bild. Det där guldiga som glimrar, det där präglade i korten, de helt perfekta färgerna och hur bra de känns när man håller dem i handen. Personligheten och det vackra tror jag ni ser. Sedan att det är bra grejor också, är ju självklart. Så självklart och som det ska vara att vi inte alltid nämner sådant i affären. FSC-märkt eller återvunnet papper, miljövänlighetstänk i hela kedjan, lokala tryckerier och plockade ihop och packade för hand. Inget konstigt alls.
 
 

9 kommentarer:

 1. Älskar Rifle sedan den där första gången jag ramlade över deras kalender på Anthropolgie i Orlando. Lite andäktigt sådär la jag den i resväskan och väl hemma var den det första jag packade upp - vilken tur - inte ett endaste veck. Har sedan dess köpt på mig massor i Usa och kompletterat hos dig. Anteckningsböckerna är nästan för fina att skriva i och korten skickas bara till någon likasinnad, som liksom förstår storheten ;-)

  SvaraRadera
 2. å gud jag blev lite kär. Så fina mönster och färger. Måste beställa, men så svårt för man villl ju ha allt i din webbshop :)

  kram

  SvaraRadera
 3. Mobilskalet ser underbart ut! Men vad är det gjort av? Letar miljövänligt skal nämligen... Min telefon har varit utan i ett år, och jag gillar tanken med ett skydd...

  SvaraRadera
 4. Jag kan också ha lite svårt för plastiga mobilskal, men dessa är ju bara så fina!

  SvaraRadera
 5. Finaste skyltningen vid Elerts färg!!!!! / Hillevi

  SvaraRadera
 6. Åh det var ju jag som skrev det på instagram! Tänk att få bli citerad av dig, nu gjorde du min dag :) Och receptboxarna är ju verkligen heeelt underbara. Ska beställa och börja fylla på med de finaste och bästa recepten. Som mina barn sedan ska få ärva ;) Glad advent till dig och din fina familj! / Lisa

  SvaraRadera
 7. Tror det bara är nyttigt. Plockat undan wii-spel och bärbar dator nu ett tag och faktiskt ingen har saknat det direkt för vi har ett helt lekland ute i snön och massor av pyssel inne och spel att spela och böcker att läsa och och och. Vi alla behöver nog få pausa oss ut skärmberoendet bara för att andas och behålla fantasin. Kram till alla som orkar stoppa, begränsa och tänka efter. Finfina saker, har rifle på önskelistan till mig själv får se om jag varit en snäll mamma i år ;)

  SvaraRadera
 8. men bra ju! mobilskalet var hur fint som helst.

  SvaraRadera
 9. Julkorten är helt underbara!

  SvaraRadera