01 november 2013

man borde kanske bara plantera de lyckligt saktfärdiga.


Första åren vi bodde här så sade jag alltid att trädet där vid vår lilla grusväg, det där nära huset, aldrig tappar sina löv. Jomen, det gör det väl ? sade min mamma. Men det kändes inte så.
 
Förra vintern insåg jag att det gör det visst. Men det är något lyckligt saktfärdigt över det där trädet. Över själva bladen. När björkarna, kastanjen, äppelträden och alla de andra är soprena och står som kala, sorgliga pinnar i lövhögarna. Då.


Då är det helt galet vackert. Rätt in i vårt arbetsrum.
 
Önskar er en fin helg!

12 kommentarer:

 1. Vi har også et sånt tre! Det er en bøk. Bøk får løv sent om våren, men til gjengjeld beholder de løvet lenger om høsten. :-)

  SvaraRadera
 2. I don't know which is your language, but your pictures speak more than your word that I can't understand. I love your photos so much. Have a good weekend! Alessandra

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder!!
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  Annelie

  SvaraRadera
 4. Oi, oi, oi, - en liten hilsen fra en storfan i Norge. Vet du hva, det øverste bildet tror jeg er et av de vakreste jeg har sett på lange tider. Så stemningsfult, nydelige farger og herlig komposisjon. Du har virkelig en fortryllende blogg. Elsker å titte innom deg! Riktig god helg fra Beate :-)

  SvaraRadera
 5. Det är nästan jobbigt att gå in här för allt är så satans vackert att jag bara vill flytta ut på landet nånstans där vi har råd med ett stort hus med vacker utsikt. Såå fint!

  SvaraRadera
 6. Önskar dig en väldigt fin helg tillbaka!

  Kram M

  SvaraRadera
 7. Hej Sofia! Jag följer och läser din blogg sedan länge tillbaka men tyvärr så är jag dålig på att kommentera men nu så :) Så himla mysigt och fint arbetsrum ni har, helt ljuvligt! Du är verkligen en inspirationskälla. Ha en bra helg. Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Tack för inspirerande blogg :) Var kommer den fina taklampan ifrån?

  SvaraRadera