22 november 2013

jag visste att den skulle vara perfekt men såhär fantastisk trodde nog inte ens jag.
Nu har släpat den här land och rike runt. Inte riktigt kanske man bra mycket mer än vad jag brukar släpa böcker. Och alla har vi dånat av ren och skär lycka. Alltså. Fideli! Du är min idol! Jag visste det hela tiden att det här skulle vara årets önskebok men när jag fick den i min hand så överträffade den dessutom alla mina förväntningar. Det handlar såklart om I love paper som du hittar här!
 I boken finns allt du någonsin har drömt om att tillverka av papper. Fideli delar generöst med sig av allt du behöver för att tillverka geometriska figurer, silhuetter, tält och hus, djur och blommor. Och allt är vackert, mjukt och magiskt i mina ögon. Du får mallar, tips om verktyg, material och teknik. Allt du någonsin funderat över om du gillar papper.
 
Boken är utgiven av Natur & Kultur och på deras sida kan du tjuvkika lite. Katy Kimball har satt den perfekta formen och Maria Wretblad har fotograferat.
 
 
 

Och fjädrar. Pappersfjädrar. Så vackert så. Och bilderna, de där finaste från Papier Mache. För alltid mina favoriter. Där Saša Antić stylade och Fideli skapade pappershistoria.
 


Har du den minsta kärlek till papper kommer du älska den här boken. Det är en sådan perfekt julklappsbok för jisses vad inspirerad man blir. Och vill man jullyxa riktigt till någon så tänker jag mig drömklappen, en låda med I love paper och verktyg och papper. Jag hade svimmat av en sådan låda. På riktigt. Och mina barn hade svimmat de med. Och nu är de ju redan förlorade i den här boken men med tanke på förra årets julklapp så blir det nog skärmattor, skalpell, falsben och sådant i år. Annadag jul förra året såg ut så här, kan bara tänka mig årets juldagar....
 

8 kommentarer:

 1. Det ser verkligen ut som en helt fantastisk och inspirerande bok!
  Kram
  Rebecca

  SvaraRadera
 2. japp. det var fint. alldeles bedårande och tjusigt så att jag blev stum i blick och drömde mig bort.
  Men inget slår armbandet. på riktigt. det finaste armbandet jag sett och jag önskar mig det så förbaskat mycket i julklapp av min man. ojojoj som jag håller mina tummar och viskar önskeramsor mest hela dagarna. Kram på dig du fina!

  SvaraRadera
 3. Den ser verkligen helt underbar ut. Önska önska!

  SvaraRadera
 4. UNDERBART tips! Tack snälla, fina du! Det blir den perfekta presenten till min pysselgalna sexåring tillsammans med annat papperspyssel. Men, kan inte du som är proffs tipsa om "Bra att ha"-saker som jag kan lägga i lådan tillsammans med boken? Det vore ett toppenbra inlägg :-)

  Vi har idag ett skåp med diverse pyssel, mycket pärlor, paljetter mm men vad annars kan jag lägga i? Jag tänker men kommer inte på något!

  Tack igen för din fantastiska blogg! Mvh/Emma Kitti

  SvaraRadera
 5. Men åh vilken underbar bok! Den ser ju ut att ha allt. Uppskriven på önskelistan!!!

  SvaraRadera
 6. Håller med Anonym. Boken har jag redan köpt. Den ligger och väntar på min dotter. Men lite tips på vad för saker man skulle kunna ge med boken vore toppen. Behöver man t ex en sådandär "böjpinne", vilken typ av papper behöver man för att göra de fina figurerna. Jag är så tacksam över att få ta del av din fina blogg. Tacl!

  SvaraRadera
 7. Ser ut som något jag vill springa och köpa på en gång!

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Jag är också nyfiken på det där med vilka verktyg och papper du tycker att man ska ha. Misstänker att jag inte kommer att få den där perfekta julklappen om jag inte ger den till mig själv. Och om jag öppnar boken, bryter pärmen och tittar lite så förtas ju lite av julklappsglädjen. Att handla verktyg och slå in och sånt skulle bara vara härligt, föreställer jag mig... Så supergärna tips om vad som kan behövas! Skalpell, skärmatta och stållinjal tänker jag mig är en början.

  SvaraRadera