09 mars 2014

det finns confetti som är tjusigare än annan.


Vi har fått en ny crush. Både Linn och jag. Det är nästan så att jag inte vill säga det högt för tänk om all världens loppisar fattar storheten. De också. Och skämshöjer. Det går liksom inte för sig, för det är själva mängden man vill åt. Vi snackar låtsatsblommor. Och blomsterconfetti! Vår nya kärlek.
 
Kanske är det för vi trånar efter den ena och den andra bukettbilden. På de vackraste blomster man kan tänka sig, sådana som vi får kämpa oss galna för att hitta och nästan aldrig lyckas.  Kanske var det för att solen kom tillbaka. Men häromdagen insåg vi att det fanns inget annat att göra än att köpa låtsatsblomster till ett jobb vi skulle göra. Låtsatsblommor var egentligen inget vi tänkt särskilt mycket på tidigare. Och fast vi alltid finkammar stans loppisar var det som vi trodde att dessa små ljuvligheter inte hade ett andra liv där, kanske trodde vi knappt att de existerade. Kanske hade vi mest inte haft siktet sådär fokuserat tidigare.  Men alltmedans jag länsade Rusta på de fulaste plastpelargoner man kan tänka sig så gick Linn loss på stans mest oansenliga källarloppis. På allt som kunde stavas till blomma. Så fulpelargonerna var i min ägo cirka tre kvart tills de blev tillbakalämnade.
 
Och för en ynka hundring hade vi så mycket blomster så vi blev bländade. Nästan. Och ja, dammigt värre. Men i med högen i badkaret och spola bort. Som nya. Och sedan plocka blommorna från stjälkarna. Och nu fantiserar vi om blomsterconfetti mest hela dagarna. Användingsområdet har inga begränsningar. Allt blir bara snällt och ljuvligt. Sådetså.


Ett av det bästa när ens mamma jobbar hemma är ju att dagen efter hon har jobbat klart kan man ju få kalasa i samma rum.
 
 
Så fick Liv göra.  

 
Tillsammans med blomsterconfettin såklart.  

 
 Det var egentligen inte tänkt som ett blomstertema, det bara hände.
 
 
Så jag slösade en hundring till. Det var fem minuter innan stängningsdax där på lördagen och jag länsade nästa loppis. Dessa får bli confetti imorgon.
 
 
Vi samlar nu förstår ni. Vi ska bada i dem till sommaren.
  
 
En blommig värld måste ha fluffiga moln.
Och parasoll för solgasset skull.
 
 
Mer kalasigt en annan dag.
 
 


28 kommentarer:

 1. Så vackra bilder!! Ja det måste vara de vackraste jag nånsin sett :))))) Anna

  SvaraRadera
 2. Åååå himmel!! Noe så vakkert! Du tryller - som vanlig!! :)
  Klem

  SvaraRadera
 3. Herregud! Hur kommer du på allt! Blir helt knäsvag av allt vackert:))) hälsar Eva Salomonsson

  SvaraRadera
 4. Jösses vad fiiint! Jag smäller av. Du fotar så sjukt vackert och har idéer som ingen annan men som blir så självklart när du kommit på det. Kram fina du!

  SvaraRadera
 5. Så underbart, underbart vackert! Tänk att det kan bli något så fint av loppisblommor!

  SvaraRadera
 6. Ljuvligt! Men jag måste erkänna att jag blir lite orolig över prisbilden på låtsasblommor nu efter ditt inlägg. Jag har nämligen insett deras storhet tidigare. Brukar köpa hem ett helt gäng blomstermanschetter från loppis och använda vid paketinslagning och liknande. Så om dessa nu gått från att kosta 2 kr till 10-15 kr så vet jag vem den skyldigt är. ;)

  SvaraRadera
 7. Maj gad Sofia! Är detta vackraste bilderna på nätet i år?!? Jag trillar av sängen så fint du gör. Och Liv, vackra vackra Liv. Vilken dröm för henne. Bada i blomster, får jag va med..?

  SvaraRadera
 8. Du magiska kvinna! Detta är bland det vackraste jag sett i hela mitt liv. Och Liv och hennes klänning, och hennes fläta och alla dessa blommor. Och bordet. Jag blir helt matt av allt det vackra.

  Jag måste också genast googla, finns det någon nattöppen loppis. Jag måste dit och tömma loppis-lagret på plastblommor innan hela Sverige hinner före.

  Och kram förresten. För det var länge sen jag sa det. Hej och kram

  SvaraRadera
 9. Alldelea alldeles magiska bilder och ja, här är em till som måste till ett loppis inoms bums :)

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 10. Kanske det allra vackraste jag sett, magiskt!

  SvaraRadera
 11. Så fint! Nu er mit svenska ikke helt godt men er ALLE blomsterne på billederne 'låtsatsblommor'? :) kh Kristine

  SvaraRadera
 12. Helt fantastiska foton! Du är så duktig Sofia! Kram Elina

  SvaraRadera
 13. Du är galet bra!!!!

  SvaraRadera
 14. Hi Dear,
  I love the colours of your fotos. They are like old paintings somewhere hidden and now found.
  Have a wonderful time
  Elisabeth

  SvaraRadera
 15. the beauty it's in your photos, always

  SvaraRadera
 16. Du har så en otroligt fin blogg!

  SvaraRadera
 17. Blomsterkonfetti är bland det bästa som finns! Älskar din blogg för övrigt!

  //Linnéa
  www.thewildrose.se

  SvaraRadera
 18. Magiskt vackra bilder!
  / Chatarina

  SvaraRadera
 19. Jag tror jag smäller av igen... jag har hittat min egen lilla drömvärld här på din blogg. Egen och egen, jag delar givetvis, men när jag läser och tittar...ja... då försvinner jag bort... helt totalt...det är verkligen magiskt...

  //lisa "Rutiga pricken"

  SvaraRadera
 20. Oj, här hamnade man rakt i ett stormande blomsterhav, bara så där. Härligt att drömma sig bort till tider när färgerna utanför fönstret återvänder igen. Fin kompensation att titta in i din "blomsterruta" här då, så länge.

  Fast det där med blomsterkonfetti har jag funderat på många gånger, när låtsasblommor och gamla ljusmanschetter, har stått som spön i loppishyllorna. Fast det är klart, tummen har aldrig åkt ur tillräckligt långt, så jag kan absolut inte ta åt mig någon ära. Fake-flower-power-ära that is.

  Du är verkligen ett proffs. I ord och bild. Och på att skapa en alldeles egen världsbild i ditt eget vardagsrum. Om du förstår hur jag menar? Tittar in här, lite nu och då och njuter, men lämnar inte lika ofta ett spår. Men nu så. :)

  /helena

  SvaraRadera
 21. Varifrån kommer dom Stooora blommorna? Sådan vill jag ha på mitt bröllop :)

  SvaraRadera
 22. Wow, everything you do is just so stunningly beautiful. I´m in total awe with these pictures. Love them!!

  SvaraRadera
 23. Så otroligt fint och vilka vackra bilder!

  SvaraRadera
 24. Får man fråga vart den vackra blomtäckta klänningen kommer ifrån?

  SvaraRadera