05 mars 2014

drömmigt!

 
 
Illustrations by Lovisa Burfitt
 
 
"Mitt i Paris, inte långt från floden Seine, ligger avenue des Temps Perdus. Där, allra högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau. Lyfter man på hakan och tittar upp mot våningen svajar huset nästan. Inte bara för att det är så högt utan också för att Mademoiselles alla fåglar och katter och konstiga balkongmöbler gör att det känns lite snurrigt. Det ser ut som det ligger en hatt på huset. En somrig, rolig halmhatt som vill flyga iväg med fåglarna och katterna och de svarta balkongräckena som ett spetsbroderat band.
 
Förstår ni så fint? Det är såklart att ni gör. Magiska sagor förstår man alltid, kanske för att man behöver dem. Sådär varje dag behöver man den där lilla dosen av det magiska, det är jag högst övertygad om. Sådant där som gör att det glittrar till lite närmast hjärtat. Helt enkelt för det absolut jätteviktiga, att man aldrig någonsin ska sluta drömma.
 
Lovisa Burfitt har illustrerat och Andrea de La Barre de Nanteuil har skrivit. Boken om Mademoiselle Oiseau släpps idag och det är precis sådär vackert som jag tänkte. En saga om den nio-åriga Isabella som av misstag råkar hamna högst upp i huset en vacker dag. Och där på våning sex finns alldeles egen värld. En magisk. Och du det är Paris... bara en sådan sak.
 
 
 
 
 
 
Se den lilla filmen
 och börja nästan gråta lite av Paris-längt... 

 

4 kommentarer:

 1. Underbara och fantasifulla illustrationer, har länge längtat efter kopparna med dessa härliga bilder och nu står då även boken på önskelistan. Tack också för alla pysseltips, en riktig inspirationskälla är vad du är!

  SvaraRadera
 2. det låter som en rip-off på böckerna om Millan och hennes magiska mormor, av Antoinett Baker. de är ljuvliga.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. :)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset - har beställt ett exemplar :-) Älskar Lovisas illustrationer!

  SvaraRadera