17 mars 2014

lite tyg.


Förra sommaren gjorde vi ett jobb för Plaza om textilier. Det var ett högst härligt jobb.


Vi klädde in anslagstavla, pärmar, lådor och konservburkar med Liberty-tyger. Du hittar en del Liberty-tyger på Tygverket men jag hade shoppat tygerna till det här projektet en lördag i Paris. På det här stället är utbudet enormt och runtomkring finns massor av textilaffärer av olika slag.


En uppochnervänd typograflåda är ett perfekt skrivbordsunderlägg.  


Det här tältet har jag i och för sig visat innan.
 

Tyger, knappar och band från France Duval-Stalla är av det allra ljuvligaste slaget. 

Vi sydde små påsar och finade till dem med knappar och fransar. Till vimplarna gjorde vi små bollar. Vi klippte rundlar och fyllde dem med vadd.  Under sommarens soligaste dagar så gjorde vi också en vikvägg av Ikeas gavlar Ivar. Vi lutade dem för att bli väck den gula furunyansen en gång för alla. Lut är stark men också väldigt enkelt att ha att göra med. Vi penslade på med en svamp och borstade bort efter ett dygn. Vi fäste gångjärn på baksidan av vikväggen och häftade fast tyger med häftpistol.


 
Tygerna från William Morris är ju ett väldigt fint stycke för sig och jag älskar dem ihop med det ljusa. Vikväggen är ju också en finurlig sak som jag funderar på varför den inte finns mer än vad den gör. Ett sådant enkelt sätt att skapa rum i rummet. Och så mycket enklare en att bygga en fast vägg. Min bästa inspiration till vikväggar hittade jag oväntat nog på slottet Versailles. Mari-Antoinette hade visst dille på sådana, fast med äkta guld och betydligt mer exklusiva då.

7 kommentarer:

 1. Å jag blir galen på allt fint du visar!!! Du ger mig beslutångest :) Är inne på att göra om dotterns rum och jag bara älskar den blomstertapet ni har i ett av era rum från Mr Perswall, men det blev inte bra med trycket och kosta lite för mycket. Du har inte tips på någon mer storblommig tapet?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Alltså kära människa så fint du gör det. Allt du sätter dina händer i förvandlas liksom som till guld. Och diamanter. Vilka bilder Sofia!

  SvaraRadera
 3. Så mycket vackert!!!! Skrivbordet, åhhh :)

  SvaraRadera
 4. Du inspirerar mig så mycket. Du har fått mig att älska linne, pudriga pasteller, blommor, William Morris, Liberty, antika järnsängar i svart och mässing, rustika bord (som min bror bygger till mig i detta nu, älskar att ha en snickare i släkten) och nu vikväggar. Och för det ska du ha stort tack!

  SvaraRadera
 5. Du är ju underbart duktig. Och jag kan bara hålla med föregående talare.
  Du är en sån inspirationskälla.
  Världen kan skatta sig lycklig att du gör den vackrare.

  SvaraRadera
 6. Thank you for using our fabrics for your wonderful pictures !

  SvaraRadera
 7. Hi, I know this is from long ago this post but can you tell me about the tent what you used. I just found your store and this nice page. I live in the US and finding stores that ship is hard not counting the shipping cost. Thanks

  SvaraRadera