22 juli 2014

20 juli.

 
44. Inte en dag äldre men skäggigare än någonsin.


 
Samtal. Så lättillgängligt, så gratis och så väldigt härligt.  Bada, bada och bada.
 
Uni har rea på finaste baddräkterna från Pop Up Shop. Svanar och hästar och utan tungmetaller och giftigheter.  Det här var ingen födelsedagspresent. Men tusen tack säger jag. I typ fem år har jag tänkt ta en planta rosa vallmo från min syster Petra och Anders sommarställe. Så äntligen kom den hit av sig själv. Vallmo i rosa, det är så galet vackert.


Det ser himla hälsosamt ut där bakom grillen. Not. Fast det verkar inte spela någon roll, de här två älskar allt vad grill heter. Egentligen allt om mat. Så de gör det oftast tillsammans.Kristo byggde en torkställning av bambu. 
 
 
Där det händer.
 


Salsa på vattenmelon.
Vattenmelon
Salladslök
Mynta
Lime
Olivolja
Salt & peppar
 
 


Potatissallad.
Kokt potatis
Cremefraiche
Majonäs
Dijonsenap
Salt & peppar
Klippt dill eller gräslök Alltså. Det här megadäcket. Som vi adrig får rätsida på. men struntsamma, hemskt trevligt ändå. Fast igår mätte min man och tejpade ut och hade sig. Och jag tänker att det är kanske inte är så lätt som det ser ut på beskrivningen. Men som vanligt - hur svårt kan det vara?  säger han. Så, vi och ni får väl se...
 


 The rabbit place.

 
 
Filip fyller 15 om några veckor. Tror ni man blir lämnad ifred då?
Har du någon tjej..Har du pussat någon...
Nomi har liksom ingen hejd på det frågvisa.
 
Ser ni de gula löven, vårt päromträd har fått solsting och gått och blivit höstigt. Jag tror sommaren har varit lite väl varm. 
  

 
Istället för hund.Han heter Venus. 
Fast egentligen heter hon Troja. Fråga mig inte närmare om saken.Alla kusiner minus Charlie.

Det är en cool skara som gillar att hänga. I åldrarna: Svea 6, Nomi & Charlie 7, Estrid & Theo 8, Viggo 10, Liv 11, Ellen 13, Filip 15.

Vår pool. Inte någon kärlekshistoria rent estetiskt. Men alltså, bortsett från snyggheten, så finns det nog inget som har varit så perfekt. Man kan ju tro att någon skulle tröttna. Men jisses, de kan bada i timmar. Efter timmar. Och den där lådan, med det automatiska poolskyddet under, den ÄR ett hopptorn. Utifall någon undrade. Och bad i sommarnatten, en lysande turkos grop i en mörk trädgård. Magiskt, såklart.
 
 

18 kommentarer:

 1. Trevligt! Och jättefina bilder!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som om ni har det alldeles underbart somrigt!

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder Sofia. Har förmodligen en likadan historia angående Venus/Troja. Men vi orkade aldrig byta namn så han fick heta Lisa ;). Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, det kanske är mer regel än undantag! Hoppas sommaren är snäll mot er, Sofia. Stor kram!!

   Radera
 4. Underbara bilder. Poolen, barnens dröm såklart. Glada barn ger ju glada föräldrar. Hade själv gärna tagit ett dopp däri! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen Lina! Kram!

   Radera
 5. Underbara bilder, underbara sommar! Så ljuvligt ni har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Victoria! Hoppas din sommar också är snäll!

   Radera
 6. Så fint! Har du lust att lägga ut någon närmre bild på torkstället i bambu, eller beskrivning skulle jag bli jätteglad. Tack för fantastisk blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen Tack för snälla ord! Och jag lovar, det har bara kört ihop sig lite. Men jag har det på listan. Lovar!

   Radera
 7. Har några frågor (du kanske har skrivit om det förut?), hur stor är er pool och känns den storleken lagom? Och hur mycket kostade poolbygget? Är lite sugen :) för det ser fantastiskt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har nog inte det... Kanske kan försöka förbereda ett litet inlägg om det. Det ÄR fantastiskt! Den är 8x4 meter, ex trappen. Minns inte alls hur mycket den kostade, fast det är ju ingen billig historia. Trots att vi (läs min man) gjorde jättejättemycket själv. Eller han gjorde allt själv med hjälp av vänner. Poolskyddet är ju också en megadyr historia, men ett måste med små barn. Kanske hamnade det mellan 200 - 250 000 (ink skyddet som kostade 100 bara det) . Men då grävde vi till och med själva, eller min svåger. Jag ska försöka fixa iordningen ett inlägg, lovar!

   Radera
 8. Skønne, stemnings-fyldte billeder!

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder, som vanligt!
  Vår snart-fyraåring ser bilden av kaninen och säger:
  -Titta, där är Allis!
  -Nej, säger jag, det är inte vår kanin. Det där är en annan.
  -Men ALLA kaniner heter Allis, säger han då.
  Så om er kanin händelsevis behöver ännu ett namn så... :)

  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Då vet vi, ALLA kaniner heter Allis!

   Radera