10 juli 2014

animal heart.

 
 
 
Jag är så himla glad för det här printet. Så begåvade tjejer som ligger bakom det. Två personliga favoriter för mig, älsk på teckningarna och detsamma på musiken.  Illustratören Jennie Ekström (som ni känner från affären i Blommfon, Kaninen och världens raraste katt) och sångerskan Nina Persson har nämligen ett print ihop, eller egentligen två. Båda för Wonderwall.  
 
 
Drömmigt, magiskt och snirkligt organiskt.
Mystiskt  och sagofeeling fast ändå lite på riktigt.
 Precis som man vill ha det.
 
Wonderwall om Animal Print av Jennie Ekström:
"The characters that inhabit Jennies wold are neither animal nor human nor spirit, but something in between. The central birdlike figure is the keeper of the "animal heart". Her bearing is regal, and like the queen bee, life forms radiate from her."
 
 
 
Det hela började med att Nina föll pladask för Jennies illustrationer och på den vägen var det. Animal Heart är inspirerad av orden och känslan i Ninas senaste platta, som jag också tycker är helt fantastisk. Såklart kan det bara komma den vackraste illustration ur det.  
 
Printet Animal Heart och Ocean finns i begränsad upplaga. Samtliga print är både signerade och numrerade av Jennie och Nina.
 
Tusen tack!
Nu väntar jag bara på ramverkstaden ska sluta att ha sommarlov.
Såklart ska den bakom glas och ram.
Spara-för-alltid-tavla.

1 kommentar:

  1. Hej, här kommer lite fan-mail från Finland! Jag bara älskar din blogg, älskar alla blommorna överallt och alla inlägg om Paris och stämningen - ja, allt! Blev så inspirerad av din blogg så när jag såg en blommig klänning på loppis köpte jag den åt dottern och sydde om den åt henne, och lekte att vi var lite parisiga och mokkasiniga :) Dina tält är bara så fina (har sett dom härmas av andra på nätet btw! så du har definitivt påverkat andra än mej) och alla dina foton på dina barn är som poesi (som t ex öppnandet av födelsedagspaket med små figuriner i). Ja, och så minns jag speciellt ett inlägg du skrev för nåt år sen om hur det var att flytta ut på landet och att barnlängtan - det väckte minsann igenkänning hos mej. Ha en riktigt god sommar, kram Ninette - ett av dina fans från Finland :)

    SvaraRadera