09 november 2014

dagens kom ihåg.

 
 
Häromdagen när jag skjutsade till gymnastiken fick jag höra en sanning från baksätet.

- Selma... Ska du fortsätta gå i skolan när du har tagit studenten? frågade Nomi.
- Nja, neaj, kanske...nej...
 Selma var inte helt säker på saken men det var Nomi.

- Det ska inte jag. Jag ska njuta av min vuxenhet.
 
Jaha, oj, tänkte jag. Den där har jag aldrig hört förut.

Sedan var det igång. Om vilka godissorter hon skulle välja. Och hur många klackarskor hon skulle köpa. Verkligen jättemånga. Att de kanske skulle vara högst i världen. Och ha glitter. Och att hon skulle ha dem på när hon ville, även fast det regnade ute. Och så var det något om att varje dag skulle vara som fest. Fast man jobbade. Det är lätt att ha det festligt. Om man själv fick bestämma. Det är bara det.
 
Att man glömde allt det där. På vägen någonstans. Kanske är det för att den där vuxenheten kom över en  sådär lite pö om pö. Inte som någon blixt från en klar himmel. Synd egentligen. Det kanske skulle bli mer varjedagsfester om det var tvärtom. Mer njutbart av själva vuxengrejen liksom. Eller annars är det bara inställningen det hela hänger på. Mer festligt alltså. Det är bara att bestämma sig. Åtminstone om man har kommit såhär långt.  
 


11 kommentarer:

 1. Tack för påminnelsen! Mer fest i vardagen!!

  SvaraRadera
 2. Vilka kloka små ord och en så fantastiskt vacker ballerinakjol!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid så klok ;) Och ballerinakjolen är egentligen två klänningar och en tutu!

   Radera
 3. Finurliga ord de små kläcker ur sig :-) Bra att vi blir påminda ibland

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är vår bästa påminnelse!

   Radera
 4. gudars så klokt. jag bestämmer mig i detta nu för att ha mer varjedagsfest. så det så. kram och du, kom hit så får vi festa lite tillsammans ;)

  SvaraRadera
 5. Fina ord och vackra bilder.

  SvaraRadera
 6. Hej, vilket underbart foto på ballerinakjolen. Du funderar inte på att sälja den som poster/print i butiken? Du har en köpare på en gång! Den skulle hänga fint på dotterns rum
  Mvh, Marie

  SvaraRadera
 7. Kloka Nomi, ska genast njuta av min vuxenhet & plocka fram de allra högsta klackarskorna denna gråtrista tisdag!!! <3 puss & kram

  SvaraRadera
 8. Helt rätt av Nomi! Jag minns den där känslan av allt jag skulle göra annorlunda den dagen jag fick bestämma själv. Sagt och gjort, idag är jag 30 år och ibland har jag på mig kjol och de tunnaste strumpbyxorna fast det kanske är snö och många minusgrader ute - för att jag kan och för att det är fint!

  SvaraRadera