11 november 2014

det här är bara början.

 

Förra veckan så tapetserade min pappa en egen liten dröm till Nomi. Ni vet tapeten som egentligen är en fondvägg, Blossom från Mr Perswall, hamnade alltså på alla de fyra väggarna. Ett projekt som faktiskt inte gjorts förut. Nomis kommentar till detta var såhär.

- Det är som om alla i hela världen som inte har den har tapeten i hela rummet,
skulle stå på ena sidan av jordklotet.
Och jag ensam på den andra.
 
Bara för att förtydliga det hela...

Men det blev i alla fall  så makalöst magiskt så jag har bett Mr Perswall att sälja den på det viset för jag tror aldrig jag satt fötterna i ett skönare rum. Det är så lungt och mjukt och man känner sig som inbäddad i drömmen självt. Det är faktiskt som en saga, på riktigt.

Mr Perswall hjälpte till att spegelvända två av väggarna och om vi var något tveksamma till just hörnen till en början, så var det de som blev allra vackrast. Ska visa er hörnen rakt framifrån snart. Tapeten görs ju också skalenligt efter måtten i just ditt rum, så om man håller sig på ett ungefär inom normala rumsmått så får man ju liksom allting med.  


Nu är ju egentligen det här en tapet som inte kräver något alls. Tapetserat och klart att flytta in egentligen, det är ju liksom ljuvligt som det är. Men nu är ju det är Nomis rum... Vår dotter har ju en alldeles eget sätt att se på det här med prylar och möbler. Det finns liksom ingen hejd. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte exakt var det kommer ifrån. Så imorse var hon på gång att flytta porslinssamlingen från sitt fönster. Den rosa vasen fick hon lyckligtvis av ägaren på Möbelmagasinet häromsistens. Hon hade trånat över vaserna i en halvtimme och han tyckte det var fint att hon hade ett sådant intresse så den blev hennes bara sådär. Då svimmade hon nästan. Den stora blå, stod i samma samling och den fick hon i inflyttningspresent av mig, det var kanske det vackraste hon hade sett någonsin. Fast så säger hon varje gång hon ser något. Nu har bara ett krav för detta rum, allt ska vara gammalt. Precis allt. Ett gammaldags rum ska jag ha. Helst med lampetter och kristallkrona i taket. Vi får se var det slutar. Jag tänker inte hejda henne, såklart inte. Hon kommer länsa vinden på rekvisita jag sparat och det är ju inte det exklusiva på loppis hon vill åt. Det är liksom inte där det fina sitter. Sekretären hade jag när jag var liten, vi hämtade den hos mamma och pappa igår. Den var min farmors och kvittot från 1955 låg kvar i en låda.

 
Det är sådant här hon köper för lördagsgodispengarna.

10 kommentarer:

 1. alltså jag döööör en stor smula över rummet! magiskt! hurra! fi fan så snyggt! respekt! High five!

  SvaraRadera
 2. Jag har en likadan sekretär som kommer från min mormor. Nyckeln försvann i förra flytten och jag kan inte öppna skrivbordsdelen. Har du en nyckel? Kanske skulle jag få köpa en kopia av nyckeln.
  Sahra

  P.s din dotter får ett drömrum. Så vacker tapet :)

  SvaraRadera
 3. Och här står jag på andra sidan jordklotet ;) och är alldeles mållös och hänförd över Nomis rum och hennes sinne för vackra saker. Magiskt är vad det är.

  SvaraRadera
 4. Det känns som att din Nomi och min Alba på något sätt är så otroligt lika. Rummet ovan, med sekretären och prydnadssakerna. Alba är en riktig liten sakletare och det bästa hon vet är second hand och loppis:)
  Tapeten gör sig så galet fint i rummet och den är verkligen mjuk och behaglig. Jag förstår att Nomi är utom sig av lycka!
  Kram
  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Makalöst vackert! Går inte annat än att älska! Och underbart klockren kommentar från Nomi! :)

  SvaraRadera
 6. Åh vilken vacker tapet och vaserna!!! Sekretären har också funnits i mitt barndomshem. Den har dock ett brännmärke då jag skulle mysa till det lite och tände värmeljus inne i "facken" och det var ju inte så lyckat. Den står fortfarande hemma hos mamma och vetesjutton om jag inte ska be att få den.
  Tack för en otroligt fin blogg och inspirerande texter.
  Kram från Ulrica

  SvaraRadera
 7. Alltså, man kan inte annat än älska både tapeten, vaserna och byrån, och Nomi, vilken underbar liten tjej<3 Kram på er

  SvaraRadera
 8. Så totalt underbart! Liksom paketet från er jag hämtade häromdagen. Det fick ligga så passande på en klädd stol i flera dagar innan jag kunde öppna det. Så ljuvligt att jag vill njuta lite. Det ligger något tveksamma bilder hos mig om ni vill kika. 1000 tack!

  SvaraRadera
 9. Vilket fantastiskt vackert rum din dotter får bo i. Tapeten är underbar och sekretären... Jag har en likadan som jag fick av min farfar när jag var liten. I den ligger massvis med skatter. Alla kort jag tagit på barnen och kamraterna och familjen och livet.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera