15 juni 2011

hur dum får man lov att vara.


Idag vill jag köpa en endaste sak. Ni kommer inte att tro era öron. Men en torktumlare vill jag ha. På direkten. Vi hade en när vi flyttade hit för fyra år sedan. Ett halvår senare gick den sönder och det har inte blivit av att köpa en ny. Ni hör ju själva hur dumt det låter. Är det någon som kan gissa hur många strumpor det blir på fyra ungar och två vuxna? Men vi har hängt strumpa efter strumpa, plagg efter plagg, år efter år. Bara för vi inte har kommit iväg och köpt en torktumlare. Det har liksom inte blivit av. På tre och ett halvt år. Ibland har min man (aldrig jag) sagt, nu åker jag iväg och köper en torktumlare. Då har jag sagt, fy sjutton vad tråkigt att köpa en torktumlare. Vi gör det en annan dag. Och så har vi glömt bort det igen och svurit över de där hundratals strumporna. Det kanske inte är exakt hundratals men det känns så. Liksom hur lätt är det ens att hänga små ministrumpor i storlek noll? Utan klädnypor är det nästintill omöjligt. Och vi har kanske femton klädnypor. Inte ens det har vi kommit iväg och köpt. Det är inget synd om oss. Inte alls, bara förbaskat dumt prioriterat. Så idag måste det bli av. Jag känner att vårt liv kommer bli så mycket lättare med en torktumlare. Ja, gud vad jag känner det. Egentligen skulle jag inte skriva det här för jag tycker nästan att det är lite för dumt. Jag skulle faktiskt bara fråga om det är någon som vet något om den blå stolen? Jag vet absolut ingenting mer än att jag gillar den väldigt mycket. Fast den har trasigt tyg och måste limmas innan den går att sitta på.


20 kommentarer:

 1. Fina golv, fina möbler och fina bilder, vet tyvärr inte ngt om stolen men formen på den är underbar,
  Malin

  SvaraRadera
 2. När vi flyttade in i vårt BR-radhus så fanns förutom tvättmaskin bara ett eländigt torkskåp där inget gick att hänga snyggt. Jag hatade det så innerligt att vi till sist slängde ut det.

  Det är nu tre år sedan tror jag - tror du VI köpt någon torktumlare än? Nähä då. Kommer liksom inte ihåg, annat prioriteras före - och det känns ju sååå trist.

  Så vi hänger på torkställning och hittills går det ju också bra, för det måste det ju göra. När man inte har något val menar jag. Blir intressant att se hur länge det tar innan vi kommer oss för. :-)

  SvaraRadera
 3. Ert hem är ljuvligt! LJUVLIGT!
  ... likaså träkojan igår.

  Jag undrar var man hittar dina fina lådor?
  Kram, u.

  SvaraRadera
 4. Hihi, känner igen det där med att köpa "tråkiga" saker. Eller saker som går halvknackigt. Man väntar.

  Men tveka inte längre nu :-)

  Kram Lissen

  SvaraRadera
 5. Haha... vilken rolig läsning! Jag känner igen mig!!! Jag har ju också fyra barn, en man och jag att tvätta strumpor till. Och torka dem... Jag har torktumlare (tack å lov, den är om än inte guld värd, så mycket iaf... ;) ).. MEN... den stod trasig lääänge, innan jag "orkade" ringa servicekillen... Precis lika dumt det! Fick också stå å hänga strumpa efter strumpa. Visst, våra barnstrumpor håller alla stl 34-38 iofs, men ändå! ;) Drygt och plus att det tar ju liksom onödig plats, där man kunnat hänga annat! ;) Men nu är den lagad (å det var ingen enkel historia innan de hittde felet, tog 5 månader...) och snurrar några ggr i veckan.
  Hoppas du hittar en bra maskin som ger dig mycket glädje! ;)
  Ha de gott!
  Kram / Maria - Wikers liv

  SvaraRadera
 6. Hmm, jag har ju både torktumlare och torksskåp men hänger helst tvätten på ställning... Tumlar bara handdukar och barnens lakan. Det var jag kanske ganska ensam om... Men en gång lärde jag mig att en tumling motsvarar 57 tvättar... Nog om det, snygg stol - tyvärr vet jag inget om den!

  SvaraRadera
 7. Alltså den där stolen, så himla fantastisk! Vet tyvärr inget om den men om du inte får svar här kan du kolla med jj på http://jjform55.blogspot.com/. Han är sjukt duktig. Annars kan garanterat någon på retroforum.se svara på vad det är för stol.

  SvaraRadera
 8. Vilken tjusig stol, galet snygg rentav!! Torktumlaren är finfin att ha ju till sockar och lakan, helt klart. Förstår att det är lite besvärligt utan. Du är skojsig du :)

  SvaraRadera
 9. Torktumlare är härligt, man blir av med mycket katthår :-) Drar ungefär 4 ggr så mycket energi som en tvätt och det är med full laddning - med bara strumpor är det nog betydligt mindre...

  Och du är en härlig, duktig kåsör!

  SvaraRadera
 10. bilderna från ert hem är bara HELT fina!!
  jag tänker det varje gång så nu måste
  jag bara säga det. m-a-k-a-l-ö-s-t fint.

  kram :)

  SvaraRadera
 11. Torktumlare is the shit! KÖP! :) Ni kommer inte att ångra er! Gillar stolen!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 12. Det är faktiskt ganska så praktiskt. Vi har levt utan, men med huset fick vi en. Sådana där grejer är ju lite halvkul att lägga pengar på. Skojigare med stolar då :) Allt blir så fint mot ert golv och i din känsla med kameran. Kram!

  SvaraRadera
 13. Vilka fina bilder! Du är så duktig!! Tips tages tacksamt emot :D

  Vår torktumlare har också gått sönder.. Är inte lätt att hänga lillemans små strumpor men jag investerade i en snurra med klädnypor när jag sprang på en. Men innan november och nästa bebis kommer måste vi nog gett oss ut på "tråkshoppingen"

  SvaraRadera
 14. Det är så himlars snyggt hemma hos er! Galet fint. Och stolen var också galet fin.

  Stod och svor idag när jag hängde tvätt och det var massvis av strumpor (och då är vi bara två vuxna och ett barn...). Torktumlare kanske är the shit - har ingen aning för jag har aldrig haft en. Håller dock med om att det finns betydligt roligare saker att lägga pengarna på.

  Kram / Kristina

  SvaraRadera
 15. En torktummalre känns som pricken över i:et i ditt fina hem=))Go girl köp en.../Annica

  SvaraRadera
 16. Det är konstigt ibland hur man prioriterar, allt som förenklar vardagen borde man ju prioritera först, så att man kan ägna sig åt roligare saker sen. Jättefina bilder av ert vackra hem, stolen vet jag inget om dessvärre.

  Kram

  SvaraRadera
 17. Klart som korvspad att du ska ha en torktumlare :) Det finns bättre saker att ägna sig åt än att hänga underkläder -ta fina foton till exempel...
  Ha det gott!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 18. Hihi jag tycker det var jättebra att du skrev detta för det var härlig läsning (vad bra du skriver!) och det var mycket lätt att känna igen sig! Hoppas det blev en torktumlare då!

  SvaraRadera
 19. Har heller ingen...;) Har inte prioriterat det heller...hihi, och nu är de flesta strumpor i stl. 45 och flyttar snart hemifrån...:o

  Vi får tänka att vi sparat på miljön och fått armträning under tiden!:)
  Hoppas du får köpt en nu!

  Stolen är jättefin, men jag vet ingenting om den tyvärr.

  KRAMAR

  SvaraRadera
 20. Hihii..ler med hela ansiktet när jag läser detta..hänga strumpa efter strumpa på fyra pers..näe hur har du pallat??! hihihi..väldigt härlig reflektion. Kan se hur man tittar dig själv i spegeln efter fyra år och säger nä nu får det vara nog, nu hängs det inga fler strumpor!
  Stolen är jättefin!
  kram
  H.

  SvaraRadera