24 september 2012

allra käraste lampan.Jag är så förälskad i denna lampa så det nästintill är snudd på larvigt. Det är ju ändå bara en lampa. Nästan varje gång jag ser den så tänker jag, det var då väldigt vad fin den är. Oftast står den på golvet i Livs rum. Men ibland snor jag den, speciellt på vintern. För då ljuset är kallt och världen vit så är den helt enkelt magisk, fast den inte ens lyser. För att inte tala om i mörkaste natten. När hela huset är kolsvart och där står en liten kanin som skiner det allra mjukaste.
 
Nu kan man kanske tycka att det är är ett försäljningsknep. Men det är det inte för den här kaninen behöver inga knep i världen för att bli såld. Tvärtom. Den är nämligen slut jämt. Och allra mest kring juletid. Då är den så slut att den oftast inte kommer tillbaka i affären förren februari. Så har det varit varenda jul sedan jag hamnade i affärs-svängen. Så därför säger jag det nu som ett tips. Om någon ens tänker julklapp.  Och tänker just Kanin-lampajulklapp så är lagret just nu ganska så välfyllt. Och det är smart drag att inte vänta tills december. Och just det, den guldiga kaninen lyckades jag också knipa några stycken. Den som nästan ser ut som en brun kanin i natten.

16 kommentarer:

 1. Ja..kaninlampan är ju så underbar. Det blir nåt att fundera på. Ha en bra kväll./Anna

  SvaraRadera
 2. Du, som jag kan hålla med dig. Hämtade barnen halv sex (fy så sent!) och kom hem från höstrusk och regn, badade varmt och tände en kaninlampa och en svamplampa i varje rum. Och vojne vojne vilket mys som växte fram.
  Gav kaninen i julklapp till min flicka förra julen och hur mycket jag än filurar kan jag inte komma på vad som kan jämföra sig med den julklappen denna julen.
  Tips..?

  SvaraRadera
 3. cute lamp , is on our wishing list

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig, lampan är magisk :-) vår lilla dotter fick den i ettårspresenti förra veckan!! Alla borde ha en :-)

  SvaraRadera
 5. Läser du tankar nu också? Precis som o dina superkraften inte var mer än tillräckliga innan.

  Jag har gått och tänkt på den där lampan (som en sommarplåga som inte försvinner ur huvudet) en evighet nu. Och på popp! kommer detta inlägg. Faktum är att vi tydligen måste tänka jul redan nu, bittra verklighet. Betänketiden är slut Oj, så gärna jag vill ha en till varje barnrum. Men sen tänker jag att den stackarn kaninen kommer ligga med inslagen nos på golvet och då blir jag lite tveksam..

  På en hylla där inga barnfingrar når kanske. Bedårande fin hursomhelst.

  SvaraRadera
 6. Jag älskar vår guldiga. Så otroligt mysig!
  Annie

  SvaraRadera
 7. förstår.
  sööööt.
  om jag haft en tös så!
  kram//jennifer

  SvaraRadera
 8. Den är verkligen jättefin och söt!

  Ha en trevlig dag!
  Annelie

  SvaraRadera
 9. Och jag som precis har beställt lillebror-kanin av dig. :-) Längtar tills jag får hem lampan.

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag hittade ingenstans att fråga i webshopen, så jag frågar här; känner du til någon standarden som passar till 'Je ne regret... ' affischen? Den är så fin, men vill helst ha den inramad...
  Vänliga hälsningar
  Mari

  SvaraRadera
 11. Standardram skulle det vara förstås...
  Maria

  SvaraRadera
 12. Jag har gatt och sucktat efter kaninlampan nu i snart 2 ar, men jag har ju redan en liten guldig svamplampa och en stor rod, hur manga kan man egentligen skaffa sig???
  Jag har bara ett problem med dessa lampor; hur fasiken far man upp " lucka" for att kunna byta lampa i dem, jag har forsokt med allt, men har gett upp, kanns som om plasten kommer att ga sonder om jag tar till mer vald. Desperat att fa tips / hemligheten till detta! Du om ngn borde val veta, tanker jag !

  / jenny i madrid

  SvaraRadera
 13. Mari! Förlåt för sent svar, hade inte sett att du frågat. Det är ett knepigt mått på postern, i alla fall om man vill ha ramen i kant. Men om man vill ha som det ser ut i affären (på de små bilderna under som är klickbara) kan man använda sig av en vanlig 50x70 med passpartout. Både Åhlens och Ikea har. Om man vill ha måttbeställt men inte svindyrt så ska man kunna hitta här : http://ramotavla.se/svenska/bloggen http://www.tavelram.se/ Har dock ingen erfarenhet av dessa. Lycka till hälsar Sofia

  SvaraRadera
 14. Jenny i Madrid! Du liksom snurrar "plattan" som sitter under. Tills den passar att lyftas ur. Det är någon slags barnsäker lösning som ska vara lite knepig. Du vet som på medicinflaskor (långsökt men kom inte på något annat :) när man får snurra korken tills den passar. Lycka till! Sofia

  SvaraRadera
 15. Sofia,
  Tack, men jag har försökt allt, snurra,bända, plastflisorna flyger.. rubbas inte, jag kanske behöver styrketräna ettt tag innan jag försöker igen..;-) Nu var det ett tag sen jag försökte sist, jag hade liksom gett upp, jag kanskegör ett nytt försök ikväll när jag kommer hem, hösten börjar ju komma sa smatt även här i Madrid..

  Vänligen,

  Jenny

  SvaraRadera