14 september 2012

välgörenhet när den funkar.


 
 
Precis innan vi for till Paris i somras råkade jag trampa på min mans glasögon. Den känslan är inte så bra. Ett liksom mjukt kras under ens fot. Och sen vill man helst inte titta ner för man vet med sig att det där var inte någon legobit eller så.
 
Men just därför fick Kristo ge sig ut på glasögonspan i Paris.
 
 På 64 rue Vieille du Temple (3.e arr) sprang han som en slump på
Jimmy Fairly. Mer om detta koncept strax.
Den gatan är förövrigt en flott shoppinggata med glassiga butiker. Kläder, skor och en massa annat. Precis brevid ligger också Aesop vars butiker är ursnygga. Provade deras produkter nu när vi var där och jag gillar.
 

 
 
Jimmy Fairly igen och deras koncept. Köp ett par bågar och ge på så vis bort ett par. För varje såld glasögonbåge ger alltså företaget ett par nya glasögon till någon som behöver det.  Man samarbetar med välkända välgörenhetsorganisationer som ser till att detta fungerar på bästa sätt. Och som det står på deras hemsida, 733 miljoner människor lever idag med synproblem i världen och väldigt många av dem får aldrig någonsin möjlighet att få hjälp med detta. Eftersom jag själv har urdålig syn och fick mina första glasögon vid fyra års ålder förstår man verkligen vidden av det hela. Mitt liv skulle kännas halvt utan möjligheten att se. Det skulle i alla fall vara fruktansvärt annorlunda.

 


Glasögonen håller hög kvalité, en stor del av tillverkningen sker för hand. Man tillverkar dem i Frankrike.


 
 
Och designen är perfekt och urvalet helt rätt i tiden. Det finns även en stor kollektion av solbrillor.
 


Snygg butik med fantastiskt hjälpsam personal. Och vädligt långt från de optiker jag är van att besöka. Tusen vägar enklare.
 
 

Jimmy Fairly började som nätbutik och den finns kvar. Och det är liksom inte stopp på bra saker. Frakten är fri och du får även prova bågar hemma helt gratis. Fast du bor i Sverige eller någon annanstans. Osannolikt bra. Och leveransen funkade galant. Ett par dagar efter det vi kommit hem ringde det på dörren och ett litet brunt paket med brillor och godis levererades. Direkt från Paris.
 

 


 
 Det är bara så himla bra.
 
Och just det. Priset. Kristos glasögon med lite tillägg och så slutade på 130 euro. För er som inte handlar glasögon så ofta så kan jag säga att det är inte dyrt över huvudtaget.

11 kommentarer:

 1. Oj! Så fint - alltihop! Optiker har ju inte världens roligaste affärer direkt. Det här konceptet var ju bara helt underbart. Liksom dina finaste bilder!

  SvaraRadera
 2. Otroligt fint koncept.
  Synd bara att det inte gick att byta språk på hemsidan. Min skolfranska räcker inte inte till.

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅ mera sånt. Jag ska tipsa mannen som behöver byta ut sina =)

  Hoppas att du får en fin helg Sofia

  SvaraRadera
 4. We were very glad to meet you at M&O!
  And now we see that you have a great blog, and lovely kids ;)

  solenne of MIMI'lou

  SvaraRadera
 5. Så himla smart! Ska genast tipsa maken som behöver nya brillor!

  SvaraRadera
 6. Vilket genomtänkt koncept. Och så dina fantastiska bilder. Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 7. Galet läckra butiker och vilket underbart koncept. Hos oss är det självklart med glasögon el linser när man har synnedsättning, så lätt att glömma att det är en lyxprodukt som många aldrig får råd till. Skulle gärna köpa glasögon där!

  SvaraRadera
 8. Vilket underbart koncept! Klart man vill stödja sånt.

  Sen att det var sjukt snyggt är ju en annan femma....;)

  SvaraRadera
 9. Beautiful and edgy place!

  Have a lovely weekend!

  xx

  SvaraRadera
 10. Hela Paris-serien har varit underbar.
  Ha d gott

  SvaraRadera