13 september 2012

och glassen för allt i världen.

 


Som sagt, terapi-bloggingen à la saknad Paris fotsätter. Jag glömde ju ett strålande tips från bästa Paris-donnan Anna G igår. Glass måste man ju ha. I alla lägen.
 Och godaste äter man på Berthillon. Ligger på själva huvudgatan, till vänster strax efter bron, på ön Ile St Louis i Seine.
 


Och äter den gör man såklart med utsikt mot floden. Förörvigt lade Nomi till sig med en ny favoritsmak i Paris. Ros. Och rosenglassen från Berthillon var tydligen underbar. För att inte tala om macaroonsen eller något slags fluffigt naturgodis likt marschmallows, fast det var det inte.  Till sist gick hon på äkta varan och smällde i sig kanderade rosenblad som en galning.

 

3 kommentarer:

  1. Er Frankrikeresa gör mig riktigt sugen på att åka dit med familjen. Hur fick ni tag på boendet?

    SvaraRadera
  2. Ahhh, vilka bilder. Den första är helt fantastisk. Och kanderade rosenblad. Låter hur romantiskt som helst... Men kan det verkligen vara gott? Måste ju testa, det är klart, om det nu finns att få tag på där jag bor... Det r mer tveksamt förstås.

    SvaraRadera
  3. Eftersom jag nu äntligen bokat in min resa till Paris (Tjoohooo!!) så slukar jag alla bilder och tips du lägger upp med glädje. Mer, mer, mer! :)

    SvaraRadera