24 september 2012

kontrasternas morgon.

 
 
Vissa måndagar är helt enkelt bättre än andra. Och det är när Kristo jobbar hemma. Vilket inte händer alltför ofta. Men det händer och sedan ett par veckor tillbaka så är det just måndagen. Och detta är numera min favoritmorgon i veckan. Man vet redan från början att den inte kommer barka åt skogen. För man är liksom två. Och det är dubbel så många som en. Som kan fixa bestyret med ett morrontrött gäng. Och när han följer dem tar jag en dusch och tvättar håret och tänker det var allt en smidig morgon det här. Inget kaos, inga slagsmål, inga två-tre glas som tippar ut med juice, inget leta som galningar efter regnbyxor eller läxböcker och inget - Nu är det bråttom!! Skynda!!
 
Och sen kan vi dricka kaffe på verandan där solen värmer som värsta solsemestern. Som vi egentligen aldrig har varit på, men det känns nog såhär. Och så pratar vi pyttelite om de fyra föräldramötena som infaller helt fel tider och ännu mindre om alla de tusen aktiviteterna i veckan. Som egentligen är fjorton men känns som tusen. Vi pratar istället om vilken podcast som ska sätta glans på min paketpackarevärld den här dagen. Och om att vi borde gå på den här i mars. Och sen är kaffet slut och det känns i magen att den här veckan blir en bra vecka.
 

Och jag använder inte alla tändsticksaskarna på samma gång. Men de är hemskt fina.


För att inte tala om när det är blommor på insidan av kaffekoppen.

12 kommentarer:

 1. Låter fint! Själv är jag oändligt glad över att detta är sista veckan jag jobbar heltid, sedan blir det två fantastiska halvdagar i veckan. Två dagar att kunna ta hem kompisar till grabbarna lite extra länge, kunna baka medan dagsljuset ännu syns, kunna följa med på fler aktiviteter. Längtar så in i norden! :-)

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt! Önskar jag hade min gubbe hemma lite mera.. Men nu är det mycket på jobbet så där får man stå ut.. Helst skulle jag ha honom här bredvid mig jämt.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Det första jag tänker är att jag blir lite avis :). Önskar att min man oxå fick jobba hemma ibland. Det andra är att här har vi en som kan uppskatta de små sakerna i livet och det är en fantastisk egenskap som alla borde sträva efter...
  Fortsatt fin måndag till dig Sofia!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 4. Mokkasin-Sofia! Tusen tack för det fina paketet som kom på posten idag. Man blir ju alldeles varm när man öppnar sitt fina paket från dig. Jag skrev om dig på min blogg för jag blev så imponerad. Jag kommer definitivt att handla hos dig igen.

  SvaraRadera
 5. Håller med föergående skribent! Tack för det fina paketet - en totalupplevelse att se foton, läsa blogg och få hem paket. :)
  Ha en fortsatt fin vecka, kram

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken måndag! Söta små blommor på kopparna:)

  SvaraRadera
 7. Ååååå så fint inlägg. Och jag känner mig rätt nöjd med min morgon trots en man som åkt till Spanien. På golfresa av allt. Men stressen kom och skynda hit och dit kom också. Men jag cyklade sen iväg o tänkte att jag fixar det här rätt bra själv. Men när vi är två är det rätt så mycket trevligare. Kram till dig, vilka vackra vackra askar.

  SvaraRadera
 8. Vilken konstrast det är att hämta ut ett paket från dig på värsta sunkiga DHL-ombudet i byn och komma hem och öppna finaste paketet med silkespapper och fin-snören och hela fallerullan. Tack!

  SvaraRadera
 9. Jag är ju så dålig på att kommentera men idag är det dags!
  Din blogg är en av mina ingredienser till en sådan dag du beskriver, inspirerande och lätt att drömma sig i väg till...Tack för att du skriver (och fotar)!
  Och vad gäller podcast så skulle jag precis tipsa om Alex och Sigges - men jag antar att du redan hittat den med tanke på länken...verkar vara en grym show för övrigt!
  Hälsningar från Sofia i Varberg

  SvaraRadera
 10. Vilket jättefint inlägg. Härligt!

  SvaraRadera
 11. fina lugna bilder ;) att vara två är bra skit det.

  SvaraRadera
 12. Låter urmysigt, viktigt att fokusera på bra dagar istället för de som är mindre bra tror jag. Tack för bra måndagsenergi! Ha en fortsatt fin vecka /Kajsa

  SvaraRadera