15 oktober 2013

det är ju inte varje dag en sjöjungfru hoppar på cykeln...

 
Hon vägrade imorse. Att lämna hemmet utan iklädd sjöjungfru-klänningen. Och eftersom fenan kunde fästas upp på ett galant sätt och hon lovade ta av den på rasten så fick det vara okej med den saken. Hennes syskon suckade och sa, ska du verkligen? Ska du ha den i skolan?! Det är såklart att jag ska, sa hon och körde näsan i vädret.


 
Drömklänningen.
 
Tyget var som havet och diademet som snäckskal. Det fanns egentligen bara ett litet fel. Hon trodde att man skulle kunna stoppa fötterna i fenan. Allt för den rätta sjöjungfru-feelingen.
 Men ändå, det kändes nästan på riktigt. Och hade hennes mamma kunnat langa fram en jättesten, eller åtminstone något som nästan var en sten, där på vågorna hade det varit prima.  Sjöjungfrur sitter nämligen på stenar, det vet ju alla. Och nu vet också jag, exakt hur de liksom sittligger och doppar fenan lite i vattnet. Samtidigt som havet glittrar något sådär alldeles särskilt magiskt. Och håret ska vi inte tala om. Det är något så långt och så blankt. Och man kan spegla sig i det.
 

 
Och nu kanske någon tror att jag liksom spär på Nomi´s idéer om det ena och det andra. Eftersom det inte verkar finnas någon hejd på hennes dyrkeri för svanar och rosor och balett och sjöjungfrur och sånt där annat världsligt. Men inte ett dugg faktiskt, inte en gnutta. Vi står alla som frågetecken när hon drar på den ena valsen efter den andra, om ditten och datten, allt med lite extraromantisk glans. Jag vet ärligt talat inte vad hon får allt ifrån, det är bara så hon är. Hennes egen lilla värld verkar helt enkelt glittra lite extra. Det har den alltid gjort.
 
 
Klänningen är alltså från HM´s All for Children kollektion som jag skrev om här. Den verkar slutsåld i alla de stora storlekar på nätet men några små kvar och kanske finns den kvar i någon av butikerna? Och eftersom tapetfrågan alltid kommer upp så tar jag det igen - Blossom från Mr Perswall. Vackrast.

14 kommentarer:

 1. How amazing!!! The last photo is perfect :)
  xoxo
  Giò
  http://www.daydreamland.it

  SvaraRadera
 2. Ja Herre min Gud Sofia vilka vackra bilder. Mr Perwall borde ge dig en hel walk of fame för alla dessa fina bilder, med handavtryck, pressfotografer och signatur i cement. Wonderful, helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Magiskt, vilken inspirerande liten tjej!!!

  SvaraRadera
 4. Himla, himla fint, Sofia! Hela storyn. Heja!

  SvaraRadera
 5. Helt underbart! Dina bilder och berättelser (eller Nomis berättelser) är så härliga! Ljuvlig tapet.

  SvaraRadera
 6. Hennes värld låter fantastisk. Och jag vet exakt hur man ska sitta när man är sjöjungfru, satt så en hel del när jag var liten och hittade någon passande sten.

  SvaraRadera
 7. Magisk klänning! Och tapeten är likaså.

  SvaraRadera
 8. Jamen Sofia, jag tror att jag svimmar lite. Detta inlägg alltså ... LOVELY!

  Vi har en hel hög med All for children här hemma. Alltså, så himla fina saker. Varje år. Så väl designat och så välsytt. Mjukt och härligt.

  Kram,
  ulrika

  SvaraRadera
 9. Så ljuvligt! Såklart hon skulle ha den! Jag ordnade ett helt undervattenskalas när min dotter hade en sjöjungfruklänning :) Kram!

  SvaraRadera
 10. Underbart! hon är så fin lilla Nomi och hennes värld verkar helt ljuvlig.

  SvaraRadera
 11. Jag tycker hon verkar vara en fantastiskt liten människa med stor fantasi och glädje till livet. Jag blir bara glad över att barn vågar ha sina egna idéer och stå för dom.

  SvaraRadera
 12. Så fina, både Nomi och tapeten! Jag har gått och sugit på tapeten ett tag och undrar om du har den i hela rummet? Jag ville v. ha den i mitt sovrum där ena väggen är ett "högt" snedtak, alltså med ganska hög vägg och även en fönsterkupa i (ledsen för konstig beskrivning). Undrar om den gör sig i detta rum eller om den är finast i rum med hela väggar liksom. Vad tror du tapetexperten? Kram Malin

  SvaraRadera
 13. Malin! Det är absolut en tapet som man kan sätta i en del av rummet, den ger så otroligt mycket känsla ändå. Vi har den bara på en vägg, vårt hus är verkligen så att det ibland inte går att tapetsera på alla väggar, då det är spontade snedtak och andra mystiska skrymslen. Men i det här fallet gör det inget alls. Jag tror det blir jättefint i ditt sovrum, man sover bra bland blommorna :) Kram!

  SvaraRadera