17 oktober 2013

hjärtekäresta kalender.Jag är ju lite allmänt förälskad i allt i min affär. Det är därför det är en sådan salig blandning där. Och vissa saker är så där extra hjärtekära, som nu en sak kan bli. Så är det med kalendrarna från Frankie Magazine. Jag tror att själva grejen med Frankie är att det alltid gör saker lite mer än precis bara vad de är. Som till exempel själva magasinet... Där kan omslaget vara som ett broderi och en sida mitt där i, liksom hemligt, ett print av någon.
 
Precis så är deras kalender. Den är liksom fylld av vackert till bredden. Som att man ska kika på varje uppslag som är en vecka och tänka att det var ju värst vad allt var härligt. Och så de dära små överraskningarna. Stickers, små etiketter, ett vykort, en hemlig ficka. Små fina illustrationer inpetade här och var, som små millimetertavlor.
 
Jag är en sådan som letar kalender i januari. I slutet av januari. Och eftersom det inte duger med vad som helst så tror jag mig alltid få något lätt desperat i blicken när jag få veta att nepp, de är slut. Så pass desperat att alltid någon snäll affär hör av sig igen och säger att de minsann har skakat fram en.  Därför blev jag mäkta förvånad när alla kalendrar från Frankie tog slut på några timmar i affären, alla de där som jag tyckte var så många från början. I oktober liksom. Och fast jag blev lite förvånad så tänkte jag - wow vad smart - att redan nu veta att 2014 blir ett väldigt vackert kalenderår. Lyxigt liksom att slippa den desperata jakten i januari efter den finaste. Men eftersom jag älskar den här kalendern och jag vet, inte minst för söta små meddelanden om det var en hemlig present till frun, flickvännen eller dottern, att många med mig gör detsamma så gjorde jag såklart mitt yttersta för att lyckas fylla affären igen med finaste Frankie Journal 2014. Så nu är den köpbar igen. Den är inte här ännu men snart. I år är den vackert skogsgrön och fylld av botaniska akvareller som violer, nejlikor och ringblommor. Ont i magen så vackert.

2 kommentarer:

  1. Jag har årets kalender från Frankie och älskar den! Men var som du beskriver alldeles för sent ute så sambon försökte beställde den från Austrialen till mig i julklapp och den sök upp någon gång i januari. Så denna gång slog jag till direkt :)

    SvaraRadera
  2. Jag är också allmänt förälskad i allt i din affär :) Tänk om jag kunde köpa allt på en gång! Får tyvärr nöja mig med lite i taget...

    SvaraRadera