09 april 2014

ju mer regnet öser.Man kanske inte ska åka till Paris om våren. För iskalla vindar och regnös blir så mycket värre då. Fy tusan, vårt hus känns kallare nu än vad det gjorde mitt i smällkalla vintern. Det måste vara för de där tjugoplusgraderna satte sig i själen liksom.

Förresten , en helt annan sak. Har ni tänkt på hur fina de gamla stolarna från televerket är? Jag har ju lite smidigt snott mina föräldrars... Men de är hemskt fyndiga på loppis...


Vi fick vänta i evighet på sakerna från House of Rym. Men när de äntligen kom  så var det ju lätt att komma ihåg vad man väntat på. De ska såklart in i affären alltsammans, men vi väntar till en annan dag. En solig kanske.


Jag är besatt. Fast på ett bra sätt. Ni vet maten, odlingarna, hönsen och allt det där. Fast innerst inne vet jag att tiden går för snabbt. Vi kommer ha läst nästan ihjäl oss när våren kommer men kanske inte hunnit ända fram. Men ju mer tiden går så kommer vi åtminstone närme. Vad vi läser just nu:

Rätt ur jorden - Galet bra faktiskt. På något vis känns allt lite enklare med den här i handen. Och man blir pepp redan vi start  " En normalstor villatomt räcker för att förse fyra personer med grönsaker ett helt år." Fast balkongstorlek finns också med.

Hello Green - Josefin Jägers helt supernya bok. Recept helt utan gluten, socker och mejeriprodukter. Det är mycket raw food men även varma rätter. Enkelt och småtips som jag är kär i som bars, bollar, yougurt, dipp, smoothie och dressingar.  Här kan du bläddra  och här blogg.

Green Kitchen Stories - Jag fintjatar vidare om den liksom tidigare. Jag tänker lite som så, alla som får den här i sin hand måste bli galet inspirerade. Så är det bara.

Självhushållning på Djupadal - Och den här också, igen. Och jag drömmer mig tillbaka till Mandelmanns trädgårdar. Bodde precis bredvid när vi semestrade på Österlen för några år sedan. Minns stället med exakt samma känsla som jag får av boken. Allt är på riktigt och inga hittepåfasoner.
 
Grön mat - En lunta med massor av recept. Från River Cottage. Mina barns favoriträtter finns här. Kanske för det är lite mer mjölkprodukter i recepten. Dessa går ju såklart att byta ut om man önskar.
 


När regnet smattrade som bäst vek vi fler tranor och en och annan groda. Sedan hade de grodrace på vardagsrumsgolvet. Eller mer vem som hoppade längst.


Nytt och supervackert origamipapper (två sorter)  i affären. Med tipshäfte. Fast minns ni vår tråd? Som faktiskt  blev rätt härlig.

2 kommentarer:

  1. Älskar dina boktips! Man vet liksom att de är bra. Och de där stolarna. De är så fina. Riktigt fina. Det är så underbart. Idag bloggar jag om småblommiga resväskor. Också enda in i själen snygga! Ha det gott, Sofia! <3

    SvaraRadera