21 april 2014

kanske far de med vinden redan imorgon.

 
 
Jag visste ju redan att jag skulle jobba helg. Jobba påskhelg liksom. Ett jobb med en perfekt start men med ett avslut som fastlåst vid datorn och en jättehög med bilder. Att sommaren skulle låtsats som om den vore på riktigt, alldeles bakom ryggen, hade jag förstås ingen aning om innan. Och det kändes ju såklart lite typiskt. Men ändå inte. En första sommar i april kan aldrig vara fel. Fast jag hade en plan att jobba jättejättesnabbt så att vi skulle kunna påskkalasa oss framåt kvällen på påskdagen. Men Nomi blev sjuk. Precis när alla blommorna utanför verandan slog ut. Och för att hon inte skulle missa så gick vi ut där i kvällen som kändes som sommar och tittade sådär jättenära. På själva våren. Jag vet att innan vi vet ordet av så är hela luften full av blomblad som fladdrar för vinden.
 

 
Sedan tyckte jag att vi skulle gå runt huset för att titta på resten av våren. Knopparna av syren och äpple som bara behöver några varma dagar till. Fast egentligen kan det få sakta ner lite, det gör inget.
 
 
 Men då sa Nomi att hon fick gåshud och huvudet var alldeles yrt
 så vi gick in till soffan igen.
 
 Någon sa att det gick att laga så vi tror på det.
Nog för att tron inte lagar sådär av sig självt men ändå hoppfullt.

10 kommentarer:

 1. Fint!! Så synd med hålet!!

  SvaraRadera
 2. Underbara bildet som alltid Sofia! Magiskt! Och de där träden är ju något i en klass för sig. Jag är så glad att jag fick uppleva mandelträd i blomning här i Spanien. Det var också något alldeles, alldeles speciellt.
  Kram
  Rebecca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Rebecca! Å det låter som något alldeles sagolikt! Kram!

   Radera
 3. Åh, så vackert! Här har inte träden börjat blomma än, så jag får vänta ett tag på det vackra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite bra att vänta också... Här blev det nästan som sommar på en sekund.

   Radera
 4. Dessa körsbärsblomster överallt. Så ljuvligt att man smäller av lite. Vi har ett träd tio centimeter utanför balkongen och eftersom det står i skuggan nästan hela dagen så slår det alltid ut någon vecka eller två efter alla andra. Alltid lite extra blomster när resten redan fallit till marken. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skuggiga träd är bra träd : ) Lovar att vårat är överblommat till imorgon, önskar jag hade ett extra i skuggan då. Älskar när de är sådär nära, nära huset också (säger hon som saknar sitt bigaråträd som täckte hela sovrumsfönstret)

   Radera
 5. Klart det går att laga. Hallå! Skam den som ger sig. Stackarn som är sjuk. Men utsikten från sjuksängen gör henne kanske frisk alldeles fantastiskt fort. Kram till er. Med hopp om en frisk aprilsommar vilken dag som helst.

  SvaraRadera
 6. Precis , skam den som ger sig men håhåjaja så knivigt det verkar... tror min mor får rycka in. Såklart en frisk aprilsommar! Kram!

  SvaraRadera