18 maj 2014

en tågresa kan vara det man behöver.


Vaknar helt fel. Eller åtminstone inte på rätt sida. Springer runt helt yrt och kastar ner vad man kan tänkas behöva en dag (och tydligen en massa annat) i en säck typ och tänker jag ska fasen gå i terapi för sådant här, jag måste lära mig. Framförhållning. Det löser sig ju. Det gör det alltid. Oftast. Men jag tänker att alla andra har skönare liv på så vis. På tåget, i alla fall och trots allt i tid. 

Inte som sist när Linn och jag skulle på Formex eller var det var.  Och jag tittar på mobilen samtidigt som jag letar skor i hallen hemma och inser att klockan är 8.46 och tåget går 8.50. Då känner man sig hemskt o-chefig. Speciellt när man får ringa med andan i halsen och säga att det nog inte går vägen denna gång. Men jo, tåget var försenat.

Fast tillbaka till tåget nu. Inser att jag har bokat 2 biljetter på samma tid och sträcka, eftersom jag plötsligt hittar två sms.Tänker att det är SJ som har gjort fel. Frågar konduktören om den andra bokningen, där jag inte sitter, är en plats som liksom åker framåt, eftersom jag alltid mår pyton på snabba tåg om jag åker baklänges. Inser då att jag redan sitter på en plats som åker framåt. Sliter upp allt jag fick med i väskan och lägger ner allt prydligt i små packpåsar. Får bekräftat av samma konduktör, som kollat upp, att jag minsann har bokat två biljetter. En med framförhållning (just det!) för tre dagar sedan. Och en inatt. Kors i taket, på planeringen där. Men nuså. Allt är frid och fröjd. Och jag kommer fram till Göteborg lagom till lunch. Samlad och jobbar på struktur och ordning under tågresan. Hej Bloggforum (#bloggforum2014)!


Igår kom sommaren tillbaka. Och vi kalasade lite med släkten!
Och premiärbadade. Eller inte jag men de andra. Charlie önskade sig matchtröja Brasilien, matchtröja Spanien, PSG- shorts, PSG-strumpor, Messi-dojor, Fifa world cup-bok, fotbollskort. Och NHL spel. Är det någon som har tvekat på vad ungen gillar så vet ni det nu. 


Tur att han fick en fjäril av Svea. För balansens skull. 


Så nöjd. Och rosetten var ju ännu större i verkligheten.  Från Mini Rodini. 


Lycka. 


Kärlek. 


20 grader är världskallt när allt kommer omkring. 


Vi fick gå in för sången, för ljusens skull. 


Att det ska vara så omöjligt. Svea. 


Tävling på däcket. Vi tackar Isabelle för tipsen från eminenta boken Alla balla kalas. 


Liv var snygg. 


Det ser ju fridfullt ut såhär men tävlingsnerverna låg utanpå. 
Nerverna var det. " Det är världens dåligaste dag."


Solgass i maj. 


Bästa tävlingen. 


Kusiner. Och min pappas handstil. Han och min man skriver det finaste jag vet. 


Ellen. 


Svea. Igen. 


Tack för den dagen. 

5 kommentarer:

 1. it was a great fun this day .. it can be see on your photos

  SvaraRadera
 2. Å kjære... For noen fantastiske bilder. Jeg blir helt sommerglad av å se på dem.
  Og basseng! Det er så varmt i luften at man har jo så så lyst til å bade, men så er det liksom ikke like varmt i vannet som man skulle tro. Så å bade i havet må nok vente litt til ;)

  xx

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiska bilder! Underbara färger, och ett sådant fantastiskt kalas! Jag gissar att vimplarna är från Numero 74? Är det de enfärgade du har i butiken? /Ulrika

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder Sofia! Ser ut att ha vart ett riktigt roligt kalas! Bowlingbana liksom!!
  Har lite bloggkärlek att sprida till dig i min blogg. Kram T

  SvaraRadera
 5. Great photos! Can you tell me where i can buy the flags?

  SvaraRadera