25 maj 2014

R Ö S T A 
Glöm inte att rösta idag. För allt i världen. Kanske är det någon som vrider och vänder på sin röst. Kanske tänker man att man inte är så pass trygg i vad man ska rösta på.  Så att det hela känns oöverstigligt och gör att ni inte pallrar er dit.

Då säger jag bara såhär -  
 Egentligen kan ni rösta på precis vad ni vill bara ni INTE röstar på rasister.
Idag, och alla andra dagar, handlar det bara om en sak.
Om man är för eller emot.
Och jag tänker inte linda in min åsikt på något sätt -
lägg inte din röst på SD.
Det är min önskan.
 

Jag vill tänka att världen är hoppfull. Att vi är fler som är för mångfald och kärlek. Att vi är fler för alla människors lika värde. Än tvärtom. Då kanske någon tänker det är såklart att jag är, det är väl alla. Med en axelryckning. Men det var just det. Alla är inte det. Och du, det har hänt förr. Då gäller det att för all kraft i världen göra det man kan. Inte bara tänka i tanken att jag är för. Nu är det faktiskt hög tid, om inte förr, att visa att vi är många fler. Jättemånga fler. För det är liksom det enda sättet. Inte när det ena efter det andra rasistiska partiet redan sitter där. Inte när de blir fler och fler. Då är det redan försent. Det är idag det är dags att börja. Egentligen var det redan igår. Men allt är bättre än inget alls. Så rösta. Snälla.  


9 kommentarer:

 1. Ja rösta. Håller med i allt ovan.

  SvaraRadera
 2. Ja, precis så. TACK!
  Sussie

  SvaraRadera
 3. Så bra skrivet, som vanligt! Visst är det just det viktigaste, att vi som inte är emot mångfald bara är passiva. Jag hoppas att många blev inspirerade av ditt inlägg idag! Heja! /Emma Kitti

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet, du tog orden ur munnen på mig!

  SvaraRadera
 5. Det viktigste innlegget du noen gang har postet på den vakre bloggen din.
  Så hjertens enig, selv om jeg bor i Norge og det ikke er valg hos oss idag. Med beskjeden din er universell og jeg håper den når fram til noen av de som trenger å lese den. Takk!!

  SvaraRadera
 6. Så sant! Alla goda krafter behövs!

  SvaraRadera
 7. Hejsan, sanna ord, jag har oxå röstat här från Italien..... :D

  p.s. Härlig blog du har!!

  Hejsan från Annette

  SvaraRadera
 8. Röstade inte på SD, inte nu och aldrig någonsin..

  SvaraRadera